Aleşii locali, puşi să le facă dreptate olimpicilor gălăţeni

Aleşii locali, puşi să le facă dreptate olimpicilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

„De ce n-au olimpicii bani de vacanţă. Nimeni n-a văzut eroarea!”, scriam, în ediţia din 4 februarie a ziarului nostru, despre premiile în bani pe care consilierii locali le-au aprobat, pe 23 noiembrie 2018, pentru a răsplăti performanţele elevilor gălăţeni la olimpiadele şcolare. Decernarea premiilor, amânată în luna martie, este condiţionată de îndreptarea erorii pe care nici autorităţile, nici consilierii, n-au văzut-o.

Concret, Hotărârea Consiliului Local nr. 612 prevede că elevii care obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale şi internaţionale din anul şcolar 2017-2018, precum şi cadrele didactice care i-au pregătit, vor fi răsplătiţi cu premii în bani, numai că anexa care stabileşte cine şi câţi bani primeşte cuprinde doar numele olimpicilor cu premiile I, II şi III, nu şi pe cele ale elevilor cu menţiuni.

Vestea bună este că, pe masa aleşilor locali, a ajuns deja un proiect care modifică decizia aleşilor din noiembrie, şi cuprinde lista celor 59 de menţiuni câştigate de elevii gălăţeni la olimpiadele şcolare. Trebuie spus că unii dintre elevi au obţinut şi câte două sau chiar trei menţiuni, la olimpiade diferite, şi vor primi câte 660 de lei pentru fiecare dintre acestea.

Citit 2458 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2019 10:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.