UPDATE. Trafic închis pe strada Brăilei (FOTO şi VIDEO)
Foto: Anca Melinte

UPDATE. Trafic închis pe strada Brăilei (FOTO şi VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE 15,25 - Restricții extinse de trafic pe strada Brăilei

Pentru siguranța participanților la trafic, Primăria municipiului Galați a decis să extindă restricția de circulație pe strada Brăilei până la intersecția cu strada Oțelarilor. Astfel, traficul este închis pe tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Dunărea și strada Oțelarilor.


UPDATE Ora 15,00 - Pe strada Brăilei, în zona restricţionată traficului rutier, au început săpăturile. Autoritaţile încearcă să afle cauza care a determinat tasarea şi fisurarea carosabilului şi a trotuarelor.

Vom reveni. 


UPDATE Ora 14,00 - Situaţia străzii Brăilei în zona blocurilor G1, G2 - Micro 18 şi A1, A3 - Micro 20 este mult mai gravă decât era ieri, motiv pentru care autorităţile au renunţat la ideea de a interveni abia de luni şi au decis să ia măsuri de astăzi. Artera este puternic tasată, iar fisurile care o străbat pe toată lăţimea sunt mult mai adânci decât erau ieri. Potrivit datelor noastre, începând cu ora 15,00 ar urma să înceapă săpăturile pentru a afla cauza acestei situaţii alarmante.

Societatea Transurb informează că, din cauza accidentului de teren apărut pe strada Brăilei, între strada Vrancei și bulevardul Dunărea (zona Dana) , următoarele trasee de transport circula deviat astfel: ⁃ Traseele 105 şi 29 vor circula pe tur : capăt linie Micro 19 - strada Oțelarilor, va efectua dreapta pe strada Brăilei, continuând apoi pe itinerariul obișnuit. Pe retur se va circula deviat pe același segment precizat. ⁃ Traseul 28 - mijloacele de transport repartizate la acest traseu vor circula pe tur : strada Oltului- drumul de Centura- bulevardul Dunărea - strada Oțelarilor - capăt de linie Micro 19. La retur se va menține același traseu: capăt linie Micro 19- strada Oțelarilor- bulevardul Dunărea- drumul de Centura - strada Oltului, continuând apoi pe itinerariul obișnuit; ⁃ Traseul 30 - autobuzele vor circula, atât pe tur, cât și pe retur : Micro 19 - strada Oțelarilor- bulevardul Dunărea- Tirighina -capăt linie Borcan, pe retur se menține același traseu; ⁃ Traseul 31- atât pe tur, cât și pe retur se circula deviat de la capăt linie Micro 19- strada Oțelarilor - bulevardul Dunărea - Barbosi.


Primăria municipiului Galaţi tocmai a anunţat că astăzi, 30 martie 2019, începând cu ora 14,00, circulația va fi închisă pe strada Brăilei, pe tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Dunărea și strada Vrancei, din cauza unei avarii.
Vom reveni cu amănunte.


O surpare uriaşă, apărută ieri pe strada Navelor, a restricţionat traficul în centrul oraşului. Denivelări uriaşe au contorsionat şi fisurat puternic carosabilul şi trotuarul străzii Brăilei, în zona blocurilor G1 şi G2 din Micro 18, A1 şi A3 din Micro 20. O tasare tot mai mare şi mai adâncă marchează tot carosabilul străzii Basarabiei, în zona staţiei de transport Poşta Veche.

Lucrările de modernizare din zona centrală a oraşului au fost date peste cap ieri de o ditamai groapa, apărută pe strada Navelor, în apropierea intersecţiei cu strada Domnească. Pentru ca autorităţile să poată afla cauza accidentului de teren, dar şi pentru siguranţa participanţilor la trafic, s-a luat măsura restricţionării circulaţiei pe tronsonul cuprins între strada Egalităţii şi strada Domnească. Săpăturile executate au scos la iveală o mare cantitate de apă care băltea în subteran.
Conform Primăriei, echipe ale SC Apă Canal SA au fost chemate la faţa locului pentru a executa lucrări pentru remedierea avariei apărute la reţeaua de apă şi aducerea terenului la starea inițială. Municipalitatea a ţinut să precizeze că operatorul Apă Canal are în derulare proiectul de investiții „Reabilitare reţea apă potabilă municipiul Galaţi, Centru, strada Navelor”.

Pericol și pe strada Brăilei

Îngrijoraţi, mai mulţi cititori ne-au semnalat că accidentul de teren de pe strada Navelor se poate repeta, cu consecinţe mult mai grave, pe strada Brăilei.

„Mai apare o surpare, pe Brăilei. E o denivelare pe toată lăţimea străzii, şi de la o zi la alta devine mai «impunătoare»", ne-a transmis un cititor.

Neliniştit este şi un gălăţean care străbate zilnic acea zonă în drum spre locul de muncă: „Denivelarea este proeminentă de mai bine de o săptămână. Cred că există posibilitatea unei surpări. Îmi este teamă să nu se întâmple acelaşi episod de acum aproximativ trei ani, de pe strada Oltului, când s-a surpat carosabilul din cauza unei conducte de apa sparte. Nu am văzut pe nimeni de la primărie să inspecteze acea denivelare”, a fost sesizarea transmisă la redacţie.

Apel la 112

„Se poate întâmpla o nenorocire când trec maşinile de tonaj şi autobuzele, corect ar fi să închidă circulaţia! Sperăm că va veni Primăria să face ceea ce are de făcut”, ne-a spus administratorul blocurilor G2 (Micro 18) şi A1 (Micro 20), privind cu teamă la denivelările uriaşe care au strâmbat şi fisurat carosabilul şi trotuarul străzii Brăilei. Alarmată, gălăţeanca ne-a povestit că ieri dimineaţă a sunat la 112 şi i s-a răspuns că sesizarea va fi transmisă Primăriei. Administratorul a ţinut să ne arate fisura care porneşte de la spaţiul verde al blocul G1, trotuarul puternic denivelat, „cocoaşa” apărută pe pista de biciclete şi fisurile din zona parcării. O uriaşă fisură croieşte toată lăţimea străzii Brăilei, şi este suficient de „încăpătoare” încât să intre în ea încărcătorul unui telefon mobil.

Şoferii înjură generos când rulează cu maşina peste hârtoape, iar autobuzele vechi riscă defecţiuni majore lovindu-se de dâmburi. Fisuri şi o surpare au apărut şi în zona locurilor de parcare de pe strada Brăilei, zona blocurilor A1 şi A3.

Conform reprezentanţilor Primăriei, de vină este o avarie Apă Canal, pentru remedierea căreia se va interveni de luni.

Nimic nou pe strada Basarabiei

În urmă cu o lună, scriam despre tasarea de pe strada Basarabiei, zona staţiei de transport Poşta Veche, care afectează şi linia de tramvai. Primăria ne răspundea că s-a produs un accident de teren, din cauza unei avarii la rețeaua de apă, respectiv ruperea unui branșament, că Apă Canal a rezolvat problema şi că la infrastructura drumului se va interveni după data de 15 martie, când condiţiile meteo vor permite. De atunci şi până acum singura măsură concretă este mutarea staţiei de tramvai din strada Basarabiei nr. 122 spre strada Poșta Veche”. Tasarea e şi mai adâncă şi a cuprins strada pe toată lăţimea ei!

Foto: Iulia Kelt

Media

Citit 20674 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 01:38

11 comentarii

 • postat de Radu
  Luni, 01 Aprilie 2019 15:18
  5.2.209.***
  Alunecam spre Braila! Inca putin si ajungem la capatul Podului peste Dunare!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Teo Chirvase
  Duminică, 31 Martie 2019 09:45
  188.24.197.***
  Ce treaba are UE, tataie?

  Teo C.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Cosmos
  Duminică, 31 Martie 2019 08:10
  5.13.166.***
  Unde este acel aparat care detecteaza scurgerile de apa ? si care a costat o gramada de euro.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Cu pierderi de apă, peste 50 azi, normal că ne prăbușiți blocurile !
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 18:39
  213.233.101.***
  Două articole concludente din Viața Liberă, tocmai din 2015, articole care ne arată unde suntem azi, după patru ani, logic. Tastați și aflați ,,Apă Canal contrazice topul IPP'' .și ,,Am ajuns de râsul lumii ! Galațiul pe ultimul loc în țară privind accesul''. Cum se face că marile avarii se află pe domeniul public, pe stradă sau în apropierea străzilor ? Nu pierderile apă, aproape 50 %, se găsește în găurile ''afișate'', prin scurgerile de apă în loess ? Normal că da, că doar nu am avut ploi intense, zona noastră geografică unde se află Galațiul, fiind zonă secetoasă.. În final, voi ăștia de la Apă Canal, care sunteți tutelați de Primărie, o să ne doborâți blocurile, fără să vină marele cutremur.
  1
  19
  Raportează
 • postat de dan
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 18:31
  5.13.229.***
  Romania merita mai mult! :)
  2
  10
  Raportează
 • postat de in galati e o mare bataie de joc pe banul public. dar ne dau......
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 15:35
  90.95.115.***
  sint sigur ca de vina este reteaua subterana de apa potabila sau canalizare, pierderile lor de apa ce distruge solul. asta-i problema in orasul asta. nu leoss-ul...... sint tehnologii ca poti face piramide si pe nisip, dar trebuie sa respecti lucru facut. sub imboldul ca trebuie sa facem ca sa aratam votantilor ca "noi facem", sub imboldul ca trebuie sa la dam lucrari cit mai multe firmelor de partid, a familiei, a prietenilor, a neamurilor, a tovarasilor de vinatoare, a prietenilor neamurilor noastre etc.....se construieste in draci fara nici un fel de calitate, de control la lucrari ascunse din partea primariei, e o bataie de joc ce nu respecta nici un fel de norma de constructie, de asfaltare......de fapt o e bataie de joc a banului public. cirpelile de asfaltare le fac ECOSAL, firma de adunat gunoiul ....ha,ha............banul asta public se aduna de la toti locuitorii galatiului, si de la ala avut si de la ala sarman si vai de capul lui........ ne mai miram ca se maresc impozitele an de an?!
  2
  21
  Raportează
 • postat de Moartea pe uliţă
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 13:22
  92.86.51.***
  Unul bigot de dex si pe care-l cheama Rapa,zice el p-aici ca e din cauza aderarii bucata din Galati care s-a surpat ...prapastiosul ca d-asta, ca e din cauza pacatelor,ca s-a vrut a se cunoaste din pomul cunoasterii,adica am aderat la UE!
  11
  5
  Raportează
 • postat de George D
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 10:11
  188.24.225.***
  Platim degeaba...daca se tasa/surpa langa casa lor imediat se rezolva.
  2
  16
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 08:33
  82.79.239.***
  Un oras plin de hrube acoperite cu loess peste care s-au construit cartiere intregi de blocuri, strazi asfaltate prost si pe care trec zilnic mii de masini iar dedesubtul acestor strazi este apa infiltrata in loessul predominant in tot orasul. Ce sa mai vorbim de blocurile din anii '60 construite fara subsoluri tehnice. Ce grad seismic au acestea, primaria stie exact, sunt cartiere intregi cu astfel de constructii care se taseaza tot mai mult.
  5
  26
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 07:05
  5.13.166.***
  Au o gramada de oameni in primarie care sant platiti regeste si pentru ce ?Cand a trebui sa faca munca de teren macar sa-si justifice salariul.
  3
  35
  Raportează
 • postat de Rapa Ion
  Sâmbătă, 30 Martie 2019 02:37
  12.48.129.***
  Nici pamantul nu va mai rabda ...la voi acolo in UE.
  26
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.