Primăria primeşte cereri pentru tichete de Paşti

Primăria primeşte cereri pentru tichete de Paşti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăria municipiului Galaţi anunţă că, până vineri, 12 aprilie, gălăţenii al căror venitul net/membru de familie este sub 700 de lei pe lună pot solicita ajutoare de urgenţă sub formă de tichete sociale, cu ocazia sărbătorilor legale de Paşti.

Valoarea unui tichet social este de 100 de lei.

Anul trecut, de Paști, s-au acordat 1.276 de tichete sociale.

Potrivit Primăriei Galaţi, pot solicita un ajutor de urgenţă pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare. De asemenea, sunt vizate familiile cu patru sau mai mulţi copii în întreţinere, precum şi familiile monoparentale cu doi sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ.

Mai pot cere ajutor familiile ale căror membri se confruntă cu probleme grave de sănătate, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale, persoanele adulte cu handicap gradul I, II, III, şi persoane sau familii cu alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.

Solicitanţii nu trebuie să deţină în proprietate o altă locuinţă, teren în municipiul Galaţi sau în alte localităţi sau autoturism, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, iar spaţiul în care locuiesc nu trebuie să depăşească exigenţele minimale pentru locuinţe prevăzute în Legea nr.114/1996.

Unde şi când se depun cererile

Cererile, însoţite de actele doveditoare, se pot depune de luni până joi, între orele 8,30 – 15,00, iar vineri, între orele 8,30 – 12,00, la centrele organizate de Primărie în funcţie de adresa solicitanţilor.

Astfel, pentru gălăţenii care locuiesc în Centru, Port, Zona Gării, Piaţa Centrală, Valea Oraşului, dosarele se depun la Serviciul Public de Asistenţă Socială din strada Fraternităţii nr.1.

Cei din Mazepa I şi II, Ţiglina I, Ţiglina II şi Ţiglina III vor merge la Parohia „Pogorârea Sf. Duh”, de pe strada Saturn.

La Centrul de Sprijin Social Pentru Romi din strada 1 Decembrie 1918 nr. 25 vor sunt aşteptaţi gălăţenii din cartierele: Siderurgiştilor Vest, Aurel Vlaicu, Micro 13B, Micro 14, Micro 38, Cartier Fileşti, Micro 40, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C.

Pentru gălăţenii din Micro 16, Micro 17, Micro 18, Micro 19, Micro 20, Micro 21, Cartier Barboşi, Centură, Cartier „Dimitrie Cantemir” a fost deschis un centru de depunere a actelor la AsociaȚIa Filantropică Sf. Antonie cel Mare din B-dul Dunărea nr.70.

Citit 3323 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2019 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.