Candidaţi la alegerile din 26 mai. Cine sunt gălăţenii care vor în Parlamentul European

Candidaţi la alegerile din 26 mai. Cine sunt gălăţenii care vor în Parlamentul European
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Pe 26 mai, gălăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne la alegerile europarlamentare. Nu mai puţin de 13 formaţiuni politice, alianţe electorale şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, dar şi trei candidaţi independenţi au intrat în cursa pentru cele 33 de locuri care revin României în Parlamentul European. Noi vă spunem astăzi cine sunt gălăţenii care vor să fie eurodeputaţi, în ordinea în care îi veţi regăsi pe buletinul de vot.

Oficial, campania electorală a început sâmbătă, 27 aprilie 2019. Pentru că ni se pare important să ştiţi cine sunt gălăţenii pe care îi veţi regăsi pe buletinul de vot, am verificat listele de candidaţi şi ne-am oprit asupra acelora care, potrivit documentelor făcute publice de Biroul Electoral Central, fie s-au născut în oraşul sau judeţul nostru, fie au domiciliul aici. Iată cine sunt aceştia şi ce loc ocupă în listele propuse de formaţiunile politice şi alianţele electorale.

Precizăm că ordinea este cea de pe buletinul de vot, stabilită de Biroul Electoral Central, prin tragere la sorţi.

Partidul Social Democrat

PSD este primul pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare, iar pe lista lui de candidaţi am găsit trei gălăţeni.

Dan Nica, în vârstă de 58 de ani, de profesie inginer electronist, deputat în Parlamentul European, se află pe locul al cincilea. Îl urmează, pe locul al şaselea, Maria Grapini, născută la Bereşti, în judeţul Galaţi, în vârstă de 64 de ani, de profesie inginer, deputat în Parlamentul European.

Lista gălăţenilor este completată de Marius Mitică Mărgărit, aflat pe locul 35. În vârstă de 33 de ani, este jurist de profesie, deputat în Parlamentul României.

Partidul PRO România

Partidul PRO România ocupă, conform tragerii la sorţi, locul al treilea pe buletinul de vot al alegerilor europarlamentare. Formaţiunea politică o propune pe locul al şaselea al listei de candidaţi pe Gabriela Maria Podaşcă, în vârstă de 34 de ani, de profesie specialist în comunicare şi relaţii publice, în prezent, deputat.

Partidul Naţional Liberal

PNL se află pe locul al cincilea pe buletinul de vot al scrutinului europarlamentar. Pe locul 27 al listei de candidaţi liberali l-am găsit pe Alexandru Gabriel Şerban, care va împlini anul acesta 31 de ani, de profesie inginer nave, în prezent consilier local.

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – ALDE

ALDE ocupă locul al şaselea pe buletinul de vot al alegerilor pentru Parlamentul European. Pe lista de candidaţi pe care o propune, se află, pe locul 20, Christopher Raphael Nazaruk, în vârstă de 29 de ani, de profesie jurist, în prezent, consilier.

Partidul PRODEMO

Locul al şaptelea de pe buletinul de vot i-a revenit Partidului PRODEMO. Acesta deschide lista candidaţilor cu Cătălin Sorin Ivan, născut în Galaţi, care va împlini anul acesta 41 de ani. De profesie economist, în prezent este europarlamentar.

Partidul Mişcarea Populară

PMP se află pe în poziţia a opta pe buletinul de vot al scrutinului din 26 mai. Pe lista candidaţilor săi am descoperit doi gălăţeni. Romulus-Doru Buhăescu, în vârstă de 43 de ani, de profesie inginer electroenergetic, în prezent director regional, se află pe locul 26. Iar pe locul 28, am găsit-o pe Valentina-Gabriela Dobrotă, născută în Galaţi, care va împlini 60 de ani. De profesie inginer, aceasta ocupă funcţia de director general.

Partidul Socialist Român

Poziţia a noua pe buletinul de vot i-a revenit PSR, pe a cărui listă de candidaţi am găsit trei gălăţeni. Născut în Tecuci, judeţul Galaţi, Petrică Dima se află pe locul al treilea. Este pensionar, de profesie ofiţer de poliţie, şi va împlini 54 de ani. Pe locul al optulea se află Carmen Petroşel, născută, de asemenea, în Galaţi, de profesie inginer specialist, are 50 de ani. La poziţia nr. 14 se află Samir Oancă, născut la Corod, în judeţul Galaţi, în vârstă de 51 de ani, care se declară scriitor şi analist economic, şi are ocupaţia de administrator.

Uniunea Naţională pentru Progresul României

UNPR, aflat pe locul 12 al buletinului de vot, propune patru gălăţeni pe listele de candidaţi la alegerile europarlamentare. Luminiţa Pachel Adam, născută în Galaţi, are 53 de ani şi profesează ca avocat. Locul opt pe lista candidaţilor UNPR i-a revenit lui Picu Apostol Roman, de profesie jurist, în prezent viceprimar al municipiului Galaţi, care va împlini anul acesta 51 de ani. Ene Dinga se află pe locul zece, are 63 de ani, este economist, iar, în prezent, cercetător. Moise Cornel Oancea se regăseşte pe locul 35 al listei de candidaţi. Jurist de profesie, este director general, consilier local şi va împlini anul acesta 57 de ani.

Cine sunt candidaţii independenţi

Ultimele trei locuri de pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai au revenit candidaţilor independenţi.

La poziţia nr. 14 se află Gregoriana-Carmen Tudoran, născută şi domiciliată în Iaşi, în vârstă de 42 de ani, de profesie economist, având ocupaţia de consultant.

La poziţia nr. 15 îl găsim pe George-Nicolae Simion, născut în Focşani, judeţul Vrancea, domiciliat în Bucureşti, sectorul 3, de profesie şi ocupaţie economist, care va împlini anul acesta 33 de ani.

Poziţia nr. 16, ultimul pe buletinul de vot, este Peter Costea, născut în Cociuba Mare, domiciliat în Texas, în vârstă de 62 de ani, de profesie jurist, având ocupaţia de avocat.

Pe unele liste nu am găsit gălățeni

Precizăm că pe listele de candidaţi depuse de Alianţa electorală "Alianţa 2020 USR Plus" (poziţia nr. 2 pe buletinul de vot), Uniunea Democrată Maghiară din România (poziţia nr. 4), Partidul Social Democrat Independent (poziţia nr. 10), Partidul România Unită (poziţia nr. 11) şi Blocul Unităţii Naţionale – BUN (poziţia nr. 13) nu am găsit persoane care au declarat că sunt născute sau au domiciliul în Galaţi.

Citit 7428 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2019 00:16

11 comentarii

 • postat de Lira
  Vineri, 10 Mai 2019 10:10
  5.13.233.***
  Nica e in politica de cand bata si lauta , nu mai spun ca am avut si un vicepremier , priviti ce fel arata Galatiul . Dupa chipul si asemanarea conducatorilor !
  0
  3
  Raportează
 • postat de cetatean
  Joi, 09 Mai 2019 22:20
  84.117.43.***
  Duceti-va maine la mitingul PSD sa-i huiduiti...la Casa de Cultura a Sindicatelor. Astia sunt o mare rusine pentru Romania.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Traian
  Luni, 06 Mai 2019 16:24
  217.156.52.***
  RE ASEDIU
  ... ne face de ras doamna de la "BERESTI-MERIA" ...
  Berestiul are pacatele lui, iar printre acestea nu se numara d-na Grapini !!!
  1
  6
  Raportează
 • postat de DESPERADO
  Luni, 06 Mai 2019 12:50
  81.12.149.***
  În afară de CĂTĂLIN IVAN şi probabil MARIA PODAŞCĂ, niciun alt gălăţean nu merită sau nu are şansa de a ajunge acum europarlamentar!
  Oricum, indivizi precum Grapini sau Nica care "n-au făcut NIMICA" nu au ce căuta în Parlamentul UE!
  0
  3
  Raportează
 • postat de dan
  Luni, 06 Mai 2019 10:34
  86.125.21.***
  Toți candidații psd, care candidează, tupeu obraznic.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Romeo
  Miercuri, 01 Mai 2019 06:32
  188.24.210.***
  Oameni cu tupeul caracteristic. Cu unii din acești indivizi ne am mâncat tinerețile,ei sărind din mandat în mandat,spre o pensie specială grasă. Importanța prezenței la vot este crucială,in raport cu ce timpuri trăim acum. Este de ajuns să ți arunci ochii pe această listă și vei vedea numele unor candidați ce în preajma lor te încearcă un sentiment de jenă. Oameni ce fac totul pentru ,,binele" nostru.
  1
  21
  Raportează
 • postat de asediu
  Marți, 30 Aprilie 2019 20:38
  86.124.201.***
  Parca vad ca iar ne facem de ras cu doamna de la Beresti ca asa suntem noi galatenii- smecheri-
  1
  19
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 30 Aprilie 2019 18:20
  86.124.200.***
  Sa ne spune cineva, ce au facut actualii europarlamentari pentru Galateni si de ce, din nou aceeasi sunt abonati din nou?
  1
  27
  Raportează
 • postat de Alexuz
  Marți, 30 Aprilie 2019 11:33
  5.2.205.***
  Numai fosile si niste tineri chipurile care reprezinta viitorul dar care de fapt sterg pantofii la aia mai mari.

  Bine ca am bilet de avion doar-dus.
  8
  25
  Raportează
 • postat de Rodica
  Marți, 30 Aprilie 2019 10:14
  86.124.203.***
  Grapini si restul, vai de capul nostru!
  6
  40
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Marți, 30 Aprilie 2019 08:32
  84.117.41.***
  Culmea nesimtirii!
  Sa stii ca n-ai facut nimic pentru tara ta si sa candidezi din nou.
  Marea majoritate se duc acolo pt bani
  Trebuie incurajati tinerii, mai ales cei care constientizeaza
  ca ce-au facut parintii sau neamurile lor prin tunurile care le-au dat
  nu trebuie sa se mai repete, ca legea este una si aceeasi pentru toata lumea
  Votati tinerii cu initiativa pana-n 40 de ani, care au proiecte si stiu ce e bine pentru tara
  nu sa doarma in fotoliile Parlamentului European.
  2
  36
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.