REFERENDUM și EUROPARLAMENTARE. Primii saci cu voturi au ajuns la BEJ după ora 23,00 (FOTO)
Foto: Teodora Miron

REFERENDUM și EUROPARLAMENTARE. Primii saci cu voturi au ajuns la BEJ după ora 23,00 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

26 mai 2019 - zi lungă pentru comisiile din secțiile de votare. După ce la ora 21,00 s-a încheiat procesul de vot atât pentru europarlamentare, cât și pentru referendum, membrii comisiilor au început numărarea buletinelor și întocmirea proceselor verbale pentru a le preda la Biroul Electoral Județean (BEJ). Puțin după ora 23,00, și-au făcut apariția și primele microbuze în care erau sacii cu buletinele de vot.

Primii sosiți la BEJ au fost chiar membrii comsiei de la secția de votare nr. 42, la care, după cum ați putut citi pe site-ul Vieții libere, s-a înregistrat o situație inedită [detalii]. ”Am avut doar 106 buletine de vot. Din cei 1.921 de alegători, toți cu aceeași adresă, au votat două persoane, una dintre ele fiind chiar proprietarul. A mers foarte repede”, ne-a spus Mariana Robea, președinta de secție.

Ulterior, alte secții de votare și-au făcut apariția la BEJ, membrii fiind primiți de jandrmii care le-au explicat procedura de predare, dar le-au și dat bonuri de ordine, astfel încât să nu se formeze cozi.

După ora 0,00, la BEJ au venit și primele secții din județ, respectiv de la Tulucești și Tudor Vladimirescu. ”Eu cred că, în jumătate de oră, terminăm cu predatul. Am dat deja toate actele”, ne-a explicat o doamnă.

Predarea buletinelor de vot s-a desfășurat, cel puțin în prima parte a nopții, fără probleme, dar procesul se va prelungi, cel mai probabil, până dis-de-dimineață. ”Eu sper ca până pe la 6,00 – 7,00 să terminăm cu preluatul documentelor și buletinelor de vot. Dar, depinde cât de repede vin cei de la secții, din oraș și din județ”, ne-a spus Andi Mihalache, reprezentantul Autorității Electorale Permanente.

Citit 4146 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.