Gafele anului 2009

Gafele anului 2009
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Palmierii ar putea fi „preschimbaţi” în fântâni arteziene * Parlamentarii s-au bătut în promisiuni că vor fi salvamarii Combinatului * Bariera lui Răzvan Avram se minunează de ea însăşi * Hala Agroalimentară din Ţiglina I a fost inaugurată şi închisă * Faleza Inferioară s-a tot închis traficului în weekend * Drumul de Centură - blocat în secret * Mediatizarea lucrărilor ISPA * Se opreşte apa! Ha, v-am păcălit! * Sunt doar câteva dintre gafele care ne-au marcat anul 2009 * Doamne, fereşte-ne de recidive în 2010! *

Jenante, ridicole, strigătoare la cer, enervante ori dezamăgitoare, gafele politice, administrative, strategice ori declarative au marcat anul care tocmai s-a încheiat. Unele dintre gafe stârnesc acum un zâmbet amar, altele par că frizează prostia… Să ne scuze autorii!

Din fericire, niciuna dintre isprăvi nu a avut consecinţe tragice. Dar marea lor majoritate au costat bani publici sau încrederea noastră, a tuturor. Unele greşeli au fost provocate de indolenţă şi amatorism politic.

Demagogia aleşilor locali ori uninominali a avut şi ea un cuvânt greu de spus. Fără a avea pretenţia că am scos la iveală toate gafele anului 2009, vă prezentăm câteva dintre cele mai grave.

E şi asta o modalitate de a le arăta obrazul autorilor sau vinovaţilor de producerea lor. Şi totodată speranţa că anul acesta vor comite cât mai puţine!

ISPĂşirea soferilor

Şoferii gălăţeni ar proclama drept gafa-gafelor modul în care autorităţile au gestionat circulaţia pe străzile operate de ISPA. Dar închiderea Drumului de Centură în taină a fost una dintre cele mai mari surprize oferite din partea autorităţilor locale!

Chiar aşa, de ce ar trebui Primăria ori Pliţia să anunţe? Nu este de ajuns că şoferii văd şi singuri ce se întâmplă când ajung acolo? Stăzile „în lucru” nu se ştie de când şi până când au constituit alte surprize pentru şoferi. Şi până la vară aşa o ţinem!

Uite apa, nu e apa!

Jocul de-a „oprim apa” i-a isterizat pe gălăţeni în 2009. Informaţi de SC Apă-Canal SA că li se va sista furnizarea apei reci timp de 20 de ore, parte dintre gălăţeni au avut surpriza să constate că robinetul le-a jucat festa.

Dar ei îşi umpluseră căzile cu apă, ca nişte oameni care ştiu să-şi facă provizii din vreme. Şi experimentele sistărilor şi „răzgândirilor” s-au repetat  în decursul anului, fără ca societatea să înţeleagă că e o dovadă de respect pentru plătitori să nu-i dezinformeze obligându-i să plătească mai mult decât consumă.

Fântâna cu bucluc

Angajaţii Apă Canal au sperat şi ei să scape de fântâna arteziană - în valoare totală de 3.337,99 lei - constuită de fostul lor director Ion Ştefan, şi care le încurcă rău parcarea în curtea unităţii. Pentru a putea să o scoată din peisaj, Apă Canal avea nevoie ca, printr-o hotărâre, fântâna să fie preluată în administrarea Consiliului Local.

Viceprimarul liberal Mircea Cristea a fost cel care a tras semnalul de alarmă: „Fântână mai urâtă n-am văzut în viaţa mea!”. Atât le-a trebuit aleşilor pentru a se răzgândi. Nici în parcuri nu voiau fântâna, nici ascunsă în vreun depozit al Primăriei.

Nici măcar gluma preşedintelui de şedinţă, Picu Apostol Roman, nu i-a înduplecat: “să ştiţi că fiind făcută de Ştefan Ion este făcătoare de minuni!”.

Aleşii au spus NU! Votul negativ al aleşilor nu a făcut altceva decât să lase fântâna exact acolo unde era, în curtea instituţiei. Gusturile nu se discută, dar de estetica urâtului n-a auzit nimeni?

Agentul forţă

Legaţi pe viaţă

12 la sută dintre gălăţeni nu mai au voie să se debranşeze, ei fiind „beneficiarii” unui contract pe viaţă cu Apaterm pentru că societatea a făcut investiţii în zonele respective.

Cu alte cuvinte, oamenii au fost obligaţi să „cumpere” agent termic doar de la societatea locală de furnizare a căldurii, fără a avea libertatea de a decide dacă vor sau nu acest lucru.

Citit 1698 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.