Investiţie UE, la o aruncătură de băţ de Galaţi. Licitaţie pentru o zonă de agrement cu specific pescăresc
Foto: Bogdan Codrescu

Investiţie UE, la o aruncătură de băţ de Galaţi. Licitaţie pentru o zonă de agrement cu specific pescăresc
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Până joi, 6 iunie, Primăria comunei Şendreni aşteaptă oferte din partea agenţilor economici interesaţi de proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a unei zone de agrement cu specific pescăresc. Este vorba despre o investiţie cu finanţare europeană, pentru care valoarea estimată a contractului licitat se ridică la 553.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

O zonă de agrement cu specific pescăresc va fi amenajată la o aruncătură de băţ de municipiul Galaţi, în comuna Şendreni. Investiţia va fi realizată cu fonduri europene câştigate în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime - POPAM, după cum am aflat de la primarul comunei Şendreni, liberalul Paul Cristea.

"Suntem membri în Asociaţia de Dezvoltare Durabilă «Prut - Dunăre» Galaţi şi, prin această asociaţie, am identificat această oportunitate. Am depus documentaţia, am fost eligibili şi astfel am câştigat un proiect de amenajare zonă de agrement cu specific pescăresc în satul Şendreni, comuna Şendreni. Valoarea totală eligibilă este de 605.745 de lei, iar valoarea cu TVA se ridică la 719.802 lei. Astfel va intra în bugetul local o investiţie de aproximativ 130.000 de euro", ne-a explicat primarul.

Cofinanţarea Primăriei Şendreni va fi de doi la sută, dar, pentru buna derulare a proiectului, a fost prinsă întreaga sumă din bugetul local, urmând ca apoi, pe măsură ce lucrările se realizează, să fie decontate din bani europeni.

Ce se va realiza

Conform documentaţiei licitate, pe terenul în suprafaţă totală de 19.574 mp, care aparţine intravilanului comunei Şendreni, vor fi executate lucrări de arhitectură peisagistică a terenurilor de sport şi a zonelor de recreere. "Prin lucrări de terasament şi modelare a ternului, plantaţii şi alei vor fi create zone distincte pentru toate categoriile de vârstă să-şi găsească loc de relaxare, joacă, plimbare sau linişte dorit", se arată în studiul de fezabilitate.

Potrivit primarului, terenul va fi împrejmuit cu gard viu. Va fi amenajată o platformă betonată de 600 mp, unde să poată să parcheze maşinile. În prezent, accesul în zonă se face prin intermediul unui drum comunal, care pleacă din DN25 Galaţi - Tecuci. Aleile care vor fi amenajate vor duce către un pavilion central şi alte zece pavilioane individuale, cu tot atâtea grătare metalice. Vor fi pergole din lemn pentru picnic, loc de joacă pentru copii şi un teren multifuncţional pentru sporturi cu mingea, dar şi toalete ecologice. Zona de agrement va beneficia de reţea de iluminat şi acces la apă curentă. Investiţia presupune, pe parcurs, crearea a până la zece locuri de muncă.

Costuri

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, din valoarea totală estimată a contractului licitat, de 553.000 de lei fără TVA, cheltuielile pentru servicii de proiectare reprezintă 8.000 de lei, iar realizarea investiţiei de bază - 545.000 de lei, din care construcţii şi instalaţii - 495.000 de lei, iar dotări - 50.000 de lei, sume fără TVA. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut.

Dacă licitaţia se finalizează cu bine, în şase luni, spune primarul Paul Cristea, adică până la finele anului, ar trebui să fie gata zona de agrement. Timp de cinci ani, Primăria Şendreni nu are voie să facă profit din această activitate, dar ulterior vor trebui găsite soluţii pentru ca zona să poată fi întreţinută în condiţii optime.

Citit 13542 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.