Scary movie politic

Scary movie politic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O comedie de groază, aşa a fost anul politic 2009 * PSD a început anul 2009 cu PD-L la guvernare şi l-a încheiat în opoziţie, alături de PNL * PD-L-iştii - „fiii ploii” vreme de nouă luni * Guvernarea s-a dus, să înceapă guvernarea! *

Anul 2009 poate fi reţinut ca o comedie horror, pigmentată cu filmuleţe electorale tip camera ascunsă, cu social-democraţii şi liberalii stând pe rând când de o parte, când de cealaltă a ecranului.

Până şi la Galaţi pesediştii şi pedeliştii s-au filmat reciproc, oferind „atenţii” electoratului. Dar să o luăm cu începutul!

Strânşi în „gara” Cotroceni a „naşului” Băsescu, PSD şi PD-L, logodnici din interes, cu Parteneriatul pentru România în plasa de bagaje, au intrat, în 2009, în zgâlţâiturile trenului guvernării.

Pe parcursul celor nouă luni de viaţă în doi, PD-L s-a tot chinuit să schimbe macazul, iar PSD aştepta halta, să coboare şi s-arunce cu pietre-n tren.

Mai de voie, mai de nevoie, în toamnă, PSD a coborât la prima opoziţie. Şi acolo a rămas. Dacă aşa au stat lucrurile la nivel naţional, Galaţiul a avut nota lui de originalitate.

Mă vrea... nu mă vrea...

Ca o fată mare care mai nu vrea, mai se lasă, liderul PD-L Mircea Toader a tot băut apropouri că vrea la guvernarea locală. Mai ales după ce a semnat un document de colaborare cu PSD cu care a sperat să „monolitul” PSD﷓PC﷓PNL.

„Eu aştept oferta PSD. Mă doreşte, e în regulă, nu mă doreşte… Eu dacă nu ne ia la guvernare, nu mă duc în negociere naţională. Nu poţi să te iubeşti cu cineva pe care nu poţi să-l suporţi”, spunea Toader.

„La Bucureşti ne pupăm şi aici ne înjurăm? Nu suntem ahtiaţi după funcţii, dar anomalia nu poate să treneze”, susţinea şi senatorul Marius Necula.

În vremea asta, liderul PSD Galaţi şi vicepremierul Dan Nica tăcea şi făcea, adică îşi aducea oamenii în Guvern: Aurel Nechita - secretar de stat la Sănătate, Cornel Hamza şi Daniel Butunoi - consilieri de stat.

Aşteptând posturile revendicate - un vicepreşedinte la Consiliul Judeţului şi un viceprimar cu care PSD, cică, era de acord, „cu condiţii” - PD-L mai arunca săgeţi otrăvite în ograda social-democrată prin Mihail Boldea ori prin Marius Necula.

„Până acum, PSD îi avea pe liberali ca remorcă, iar noi eram fiii ploii”, s-a convins Toader când a primit dezlegare de la centru „să-i atacăm permanent”.

Încleştare după încleştare

Oricum, PSD şi PD-L nu se aveau la inimă, dar primul atac frontal s-a produs în august. Mircea Toader l-a acuzat pe prefectul Claudiu Brânzan că „favorizează PSD” şi că în realitate nici măcar nu avem prefect.

Prefectul a parat cu brio şi s-a dezlănţuit lupta. Mazilirea lui Brânzan a urmat demiterii lui Dan Nica şi a stârnit un val de acuzaţii şi reproşuri virulente, motivate de campania prezidenţialelor.

PSD+ PNL = opoziţie

În decembrie, Dan Nica a făcut un gest istoric. A ţinut o conferinţă de presă în sediul PNL (FOTO 1), alături de liderul PNL Victor Paul Dobre!

În nouă luni nu ştim să fi trecut pragul sediului PD-L, iar alături de Mircea Toader a fost văzut doar la numirea prefectului (FOTO 2)!

Citit 866 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.