Conservatorul îl felicită pe liberal

Conservatorul îl felicită pe liberal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deputatul Victor Dobre (FOTO) a propus două amendamente în favoarea pensionarilor * Urmează însă votul în plen… * „Chindrea, Dobre, presa” *

„Vreau să îl felicit cu toată sinceritatea, chiar dacă nu este din partidul sau alianţa pe care eu o reprezint”, a declarat ieri deputatul PC Bogdan Ciucă, referindu-se la deputatul liberal Victor Paul Dobre.

Deputatul PSD Vasile Chindrea şi  liberalul gălăţean  Victor Dobre au reuşit să impună, miercuri, la Comisia pentru Muncă, „…un amendament extrem de important”: ridicarea valorii punctului de pensie pentru 2010, de la 732,8 lei la 826,2 lei.

Conservatorul spune că reuşita s-a datorat celor doi parlamentari, dar şi presei care, transmiţând de la faţa locului, a constituit o presiune favorabilă amendamentului, chiar reprezentanţi ai partidului de guvernământ abţinându-se sau votând pentru.

Ciucă l-a felicitat pe deputatul Dobre şi pentru un alt amendament depus tot miercuri bugetul Ministerului Transporturilor să fie majorat cu 240 de milioane lei, pentru finanţarea transportului CFR gratuit al pensionarilor. 

Cele două amendamente trebuie să treacă însă şi de votul în plen, iar deputatul se teme că şefii de partide i-ar putea presa pe parlamentari să nu le accepte.

Oricum, şi creşterea salariilor profesorilor a trecut de Parlament în legislatura trecută, fără a se aplica, i-am replicat parlamentarului PC. 

„În România de astăzi este posibil absolut orice!”, a admis deputatul Ciucă, care va încerca să modifice Constituţia pentru ca Guvernul să respecte hotărârile Legislativului.

Citit 782 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.