Dan Nica şi Florin Popa, realeşi la şefia PSD. Cine vor fi candidaţii social-democrați la Primăria Galați şi la conducerea judeţului
Foto: Iulia Kelt

Dan Nica şi Florin Popa, realeşi la şefia PSD. Cine vor fi candidaţii social-democrați la Primăria Galați şi la conducerea judeţului
Evaluaţi acest articol
(46 voturi)

Europarlamentarul Dan Nica a fost reales preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Galaţi, cu 334 de voturi favorabile, în vreme ce contracandidatul său la funcţia supremă, senatorul Marin Nicolae, a primit doar 49 de voturi. Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene este Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. În ceea ce priveşte organizaţia municipală a PSD Galaţi, deputatul Florin Popa a rămas în continuare preşedinte, iar primarul Ionuţ Pucheanu este preşedintele executiv.

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galaţi a găzduit, vineri, lucrările conferinţelor judeţeană şi municipală a PSD Galaţi. În vreme ce Florin Popa nu a avut adversari la funcţia de şef al organizaţiei municipale, Dan Nica l-a avut contracandidat pe Nicolae Marin, pentru conducerea judeţeană.

La finalul celor două conferinţe, liderii PSD şi-au anunţat drept principal obiectiv îndeplinirea proiectelor rămase din programul cu care au venit în faţa cetăţenilor la alegerile locale din 2016, pentru judeţul Galaţi, pentru municipiu şi pentru fiecare localitate în parte. "Mai sunt zece luni până la alegerile locale şi toate eforturile pe care le depunem sunt pentru finalizarea acelor proiecte care sunt atât de aşteptate de către toate comunităţile de gălăţeni", a declarat Dan Nica.

Targhetul PSD Galaţi este câştigarea alegerilor prezidenţiale, dar şi câştigarea Primăriei municipiului Galaţi, a Consiliului Judeţean, menţinerea celor 42 de primării, la care s-ar putea adăuga încă alte patru poate cinci primării dintre cele care nu au primar PSD.

"Noi vom merge doar pe o campanie pozitivă şi de prezentare a proiectelor şi a ceea ce facem noi. Suntem într-un proces de stabilire a candidaţilor foarte accelerat. Pot să vă spun că dl preşedinte Fotea şi dl primar Pucheanu au o susţinere foarte mare din partea organizaţiilor municipale şi judeţene, ceea ce mă face să cred că vor fi desemnaţi candidaţi. Noi avem nişte proceduri statutare de desemnare a candidaţilor, dar văzând cum au fost primiţi şi percepuţi în conferinţa municipală şi judeţeană probabilitatea ca ei să fie desemnaţi este extrem, extrem de ridicată. Aproape de certitudine", a declarat Dan Nica.

Citit 7208 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2019 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.