Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
5 comentarii

„De când au început lucrările de înlocuire a vechilor conducte de apă de pe strada Domnească şi Navelor, ne-am trezit cu şobolanii în bloc”, ne-au semnalat, îngrijoraţi, mai mulţi gălăţeni care locuiesc în zona centrală a oraşului. Oamenii se tem de bolile pe care le-ar putea transmite rozătoarele şi şi-ar dori ca asociaţiile de proprietari să fie obligate să facă deratizări periodice.

„De când s-au săpat şanţuri şi a început schimbarea conductelor de pe strada Navelor, am observat că pisicile aciuate în jurul blocului au început să prindă tot mai des şoareci şi şobolani. Aproape zilnic văd câte o mâţă cu şobolanul în bot”, ne-a relatat unul dintre cititorii din zona centrală a oraşului.
Un alt gălăţean a avut parte, în seara de miercuri, de o experienţă teribilă. „M-am trezit cu un şobolan în casă! Şi locuiesc la bloc, la etajul unu. Şobolanul a intrat prin scurgerea de la baie. Nu am reuşit să îl prind pentru că a fugit pe unde intrase”, ne-a povestit oripilat gălăţeanul.
Deşi terminase recent curăţenia şi renovarea apartamentului, bărbatul a spart şi curăţat locul prin care a intrat rozătorul în casă şi a zidit înapoi cu grijă. A descoperit cu groază că partea de jos a peretelui fusese roasă, şi auzea cum, pe ţeava de apă caldă, acum nefuncţională, urcau şobolani.
Temându-se de bolile pe care le pot transmite şobolanii, a spălat totul în casă cu clor, dar tot i se părea că persistă mirosul de canalizare şi de rozătoare.
Gălăţenii care ne-au sesizat toate aceste situaţii teribile cred că lucrările din zona centrală a oraşului erau mai mult decât necesare, numai că înlocuirea conductelor a afectat „habitatul” liniştit al şobolanilor, care au invadat subsolurile blocurilor. De asemenea, oamenii susţin că, din cauza gunoaielor aruncate peste tot, inclusiv în zona fostului şantier arheologic de la Poarta Turcească, rozătoarele prosperă şi se pot înmulţi.
Cetăţenii şi-ar dori ca Primăria să poată interveni şi să impună tuturor asociaţiilor de proprietari să facă în mod regulat deratizare.
La solicitarea noastră, administraţia publică locală ne-a comunicat că, potrivit legii, nu poate obliga asociaţiile de proprietari, care sunt persoane juridice, să ia măsuri în interiorul condominiului. Şi nici nu poate face, în locul lor, deratizare în blocuri sau la subsolul acestora. Însă, fiind vorba de sănătatea publică, speră ca oamenii să înţeleagă şi să ia măsuri înainte ca situaţia să scape de sub control şi şobolanii să pună stăpânire pe oraş.

Citit 4421 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 02:50

5 comentarii

 • postat de EU Vineri, 06 Septembrie 2019 13:18 188.24.234.*** Link la comentariu
  1
  3

  Pisicile fac treaba buna, ele prind zilnic soareci si sobolani, la fel fac si cucuvelele, deci aceste animale trebuiesc ocrotite!

  Raportează
 • postat de Ion Vineri, 06 Septembrie 2019 13:14 188.24.234.*** Link la comentariu
  1
  1

  @Tecucean: Sobolanii intra pe scurgeri, nu au cum pe tevile de alimentare, doar daca ar fi sparte!?

  Raportează
 • postat de Galatean Vineri, 06 Septembrie 2019 12:35 95.76.3.*** Link la comentariu
  0
  5

  Uite asa scapam de reprezentantii comunistilor din centrul orasului, rozatori bine instruiti, preluati de esalonul doi comunist, care, de 30 de ani, rod cu sarguinta increderea, loialitatea si dorinta mamelucilor votanti, ca au scapat de sobolanii care le-au ros viata decenii intregi!

  Acum, se vede in fiecare sobolan, fata fiecarui activist pcr, transormat peste noapte, fals, in democrat capitalist, peste noapte cu vile si mertane, gratie fraternitatii partidelor,fara de doctrina, in mafii spolietoare a avutiei nationale, prin votul mamelucilor ademeniti cu ulei, hartie igienica si, lasa, ba, ce cu ceasca era mai bine!

  Si, tot asa, din prostie in prostie, galateanul a ajuns la sapa de lemn!

  De ce nu recunoaste-ti?!!

  Va las pe voi sa spuneti!

  Raportează
 • postat de GALATEAN Vineri, 06 Septembrie 2019 09:03 5.2.209.*** Link la comentariu
  4
  19

  Raspunsul dat de Primarie este gresit, Sanepidul prin lege poate obliga Asociatiile de Proprietari sa-si faca dezinsectie si deratizare.
  Astfel prin lege Asociatiile sunt obligate ca pe perioada calda sa faca dezinsectie si deratizare o data la trei luni. In caz contrar potrivit legii, Sanepidul apoate amenda Asociatie cu sume serioase de bani.

  Raportează
 • postat de Tecucean Vineri, 06 Septembrie 2019 01:06 5.13.218.*** Link la comentariu
  1
  13

  Deci am băut sau bem încă apă cu şobolani ?


  Apropo de alte oraşe  Primăria Târgu Mureş a accesat fonduri europene de aproximativ 23,5 mil. euro pentru achiziţionarea a 32 de autobuze electrice de 12 metri fiecare. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.