Investiţii europene la Spitalul de Copii ”Sf. Ioan” | Licitaţie pentru modernizarea ambulatoriului

Investiţii europene la Spitalul de Copii ”Sf. Ioan” | Licitaţie pentru modernizarea ambulatoriului
Licitaţie pentru modernizarea ambulatoriului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

"Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Ioan» Galaţi" este investiţia pentru proiectarea şi execuţia căreia Primăria municipiului Galaţi a scos la licitaţie un contract în valoare estimată de peste 9,26 milioane de lei cu TVA. Ofertele sunt aşteptate până pe 30 octombrie, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

Aşa cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, Primăria Galaţi a câştigat şi semnat două finanţări europene pentru Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan”.

Prima vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea compartimentului primiri urgenţe, investiţie pentru realizarea căreia contractul a fost adjudecat de asocierea Rovis Lider SRL - Proiect SA.

Cel de-al doilea contract de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 vizează modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului integrat. Pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor care trebuie finalizate până pe 31 mai 2021, municipalitatea a lansat ieri o licitaţie.

Conform datelor din sistemul electronic de achiziţii publice, ofertanţii trebuie să facă dovada executării de lucrări similare în ultimii cinci ani, în valoare cumulată de minim 5.500.000 de lei fără TVA din unul, maximum trei contracte.

Rămâne de văzut cât de repede va fi adjudecat contractul. Cert este că, prin realizarea acestei investiţii, Spitalul pentru Copii "Sf. Ioan" va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologie pediatrică, în condiţiile în care adresabilitatea privind această afecţiune este, în medie, de 300 de copii pe an.

CITEȘTE ȘI: Copiii cu paralizie cerebrală au o șansă la Galați

Citit 3932 ori Ultima modificare Duminică, 13 Octombrie 2019 01:49

2 comentarii

 • postat de Pacient suparat
  Joi, 17 Octombrie 2019 13:01
  81.12.150.***
  Poate investiti si in niste cursuri de perfectionare a comportarii cadrelor medicale si auxiliare. Sunt jalnici.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Flavia
  Vineri, 11 Octombrie 2019 18:13
  109.70.100.***
  Asta este o veste buna. Daca se va realiza aceasta investitie va fi extraordinar, fiindca atat galatenii cat si cei ce locuiesc in localitatile alaturate nu vor mai trebui "sa alerge" cu copilul/copii bolnavi pana la Bucuresti.
  Acum sa vedem cat de repede se va si realiza aceasta investitie/constructie, fiindca tare ma tem ca licitatia va trena neacceptat de mult pana se va alege un castigator (trecutul ne-a demonstrat asta si in cazul multor alte licitatii).

  Dar e un lucru bun, un lucru minunat, DE LAUDAT, faptul ca se investeste in sanatatea copiilor nostri. Daca ar face asa toti alesii locali poate ca vietile si sanatatea galatenilor ar fi la alt nivel, unul mult mai bun.

  Acum sa vedem cat de repede va rasari acea constructie, acel corp nou de cladire numit "Ambulatoriu integrat, extins" in curtea spitalului pentru copii.

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/spitalul-de-copii-sf-ioan-va-fi-modernizat/spitalul-de-copii-sf-ioan-va-fi-modernizat-01.jpg

  La noi la Galati treaba cu licitatiile (pre)lungite la infinit, pana sa fie atribuite, se incadreaza intotdeauna la categoria "nastere grea".
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.