Marius Stan se întoarce. Cu faţa către primărie

 Marius Stan se întoarce. Cu faţa către primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Vreau să fiu titular, nu rezervă!” *

Proaspăt ales în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal şi mai cunoscut gălăţenilor ca preşedinte al clubului de fotbal Oţelul decât ca fost candidat din partea PNL la funcţia de primar, Marius Stan se întoarce într-un domeniu ce părea părăsit definitiv: politica.

Ca şi prima oară când a intrat în acest „meci” electoral, Stan vizează marcarea în poarta Primăriei, iar pentru acest lucru a început deja antrenamentul, fără a face însă şi vreun joc de glezne pe lângă politicieni.

- Aţi anunţat că vreţi să candidaţi pentru postul de primar al Galaţiului anul viitor… mandatul actualului primar expiră în 2012. Ştiţi altceva?

- Doamne fereşte! Dacă s-a înţeles altceva, rectific! Vreau să candidez în 2012, nu fac nici un fel de alte aluzii cu privire la subiecte atât de personale şi delicate, precum sănătatea unui om. Mi s-a luat un interviu [în Evenimentul Zilei] în calitate de membru al Comitetului Executiv al FRF şi am fost întrebat dacă pe viitor nu voi candida şi pentru preşedinţia FRF. Am spus că nu, pentru că pe mine mă interesează Galaţiul şi vreau să candidez pentru postul de primar. Nu îmi plac înfrângerile şi vreau să îmi iau revanşa.

- Apropo, unde aţi greşit de nu aţi intrat în al doilea tur de scrutin?

- Greşeala capitală pe care am făcut-o a fost că, probabil, ar fi trebuit să îl atac pe contracandidatul meu din partea PD-L. Totuşi, continui să cred că am făcut bine că nu l-am atacat, deşi aveam date multe care îl făceau pe candidatul PD-L un adversar vulnerabil… Am ales însă să nu atac, indiferent de costuri. Aşa aş face şi astăzi. Îmi place să cred că promovez un alt tip de atitudine în politică… Aşa, cam ca în Franţa. Şi acolo se dau lovituri sub centură, dar se dau cu eleganţă. Şi mori demn.   

- Aţi auzit de scenariul Marius Necula – primar şi Eugen Chebac – preşedinte CJ? Dumneavoastră cu ce echipă… politică,  jucaţi?

- La noi e aproape imposibil să candidezi ca independent. Îţi trebuie o susţinere, inclusiv financiară, iar colegii de la PNL mi-au dat această susţinere şi s-a văzut acest lucru. Din păcate, ajutorul nu a fost constant. Vă amintiţi după alegeri că am spus că vreau să văd sânge, mă refeream la pedepsirea celor  vinovaţi de fraude electorale. Şi pe atunci liberalii aveau ministru de Interne… Aţi auzit ceva de pedepsirea celor care şi-au vândut voturile? Cât priveşte scenariile, evident, ele se fac, dar nu mi-e frică de ele, cum nu mă tem de adversari şi nici de competiţie.

- Aţi accepta un post de viceprimar?

- Nu! Nu-mi place să fiu rezervă, vreau să fiu titular!

- Sunteţi consilier de un an şi jumătate şi v-aţi remarcat prin cel mai mare număr de absenţe de la şedinţele CL şi niciun proiect de hotărâre iniţiat în nume personal, sau de grup politic…

- Toate absenţele mele sunt motivate. Şi acum plec în Antalya, aşa că  iar voi lipsi de la şedinţa CL… Cât priveşte iniţiativele, eu, când am ajuns într-un mediu nou la care nu mă pricep foarte bine, întâi tac şi învăţ, nu mă bag ca musca-n lapte…

Citit 1379 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.