O asociere de firme, două contracte de 41 de milioane de euro

O asociere de firme, două contracte de 41 de milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Mari-Vila Com SRL - Add Global Design SRL ar putea câştiga cele mai bănoase contracte scoase la bătaie de Primăria Galaţi, contracte a căror valoare depăşeşte 41 de milioane de euro. Consorţiul a semnat deja contractul pentru modernizarea arterelor Siderurgiştilor - 1 Decembrie 1918, în valoare de 97,8 milioane de lei cu TVA. Aceeaşi asociere, dar în formula Lemacons SRL – Tancrad SRL – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL a depus singura ofertă în cadrul licitaţiei pentru modernizarea axei Traian Vuia - Henri Coandă - George Coşbuc (tronson Henri Coandă - Al Măcelaru). În acest caz, valoarea estimată a contractului este de 97,7 milioane de lei cu TVA.

Cele mai consistente finanţări europene contractate deja de Primăria municipiului Galaţi vizează modernizarea a două axe rutiere. Este vorba despre „Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918” şi de "Modernizare linii de tramvai şi carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coşbuc (tronson Henri Coandă - Alexandru Măcelaru)".

Aşa cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, pentru axa Siderurgiştilor - 1 Decembrie, a cărei modernizare ar trebui să fie gata în mai 2021, licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor a fost câştigată de Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Citadina '98 SA - Mari-Vila Com SRL - Add Global Design SRL. Valoarea contractului încheiat cu municipalitatea depăşeşte 97,8 milioane de lei, adică peste 20,5 milioane de euro cu TVA.

Pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de „Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, bulevardul George Coşbuc (tronson strada Henri Coandă - strada Alexandru Măcelaru)”, se află deja în derulare o licitaţie. Valoarea estimată a contractului este de 97,7 milioane de euro cu TVA, adică peste 20,5 milioane de euro, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate preţ”. Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, s-a înscris un singur ofertant: Asocierea Lemacons SRL – Tancrad SRL – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL.

Dacă licitaţia se va finaliza cu succes, atunci asocierea ar urma să execute reabilitarea căii de rulare a tramvaielor, reabilitarea şi modernizarea peroanelor şi a staţiilor de transport public de călători, construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete şi a trotuarelor, reabilitarea părţii carosabile a infrastructurii rutiere, plantarea de arbori şi arbuşti, realizarea de înierbări de-a lungul celor 2.594 de metri de străzi reabilitate. De asemenea, ar urma să fie modificată partea carosabilă pentru realizarea de locuri de parcare noi, va fi reabilitat iluminatul public stradal şi se va realiza canalizaţie subterană pentru diversele reţele aeriene. În ceea ce priveşte reţelele de apă şi canalizare, acestea vor fi înlocuite la solicitarea Apă Canal, dar cu fonduri de la bugetul local. Cert este că, până pe 31 iulie 2021, întreaga axă rutieră ar trebui să fie finalizată.

Citit 7925 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2019 17:38

7 comentarii

 • postat de andreiash
  Luni, 04 Noiembrie 2019 18:32
  5.13.212.***
  Ma intreb cat mai au de gand sa fure, cei cu Ciuma Rosie, Galbena, Portocalie si alte frumoase culori
  0
  1
  Raportează
 • postat de manager
  Vineri, 01 Noiembrie 2019 18:40
  89.137.136.***
  In sfarsit s-au lumina unii ca sa faca aceste tronsoane care trebuiau facute de foarte mult timp. E o veste buna dar vestea rea e urmatoarea: daca se fac iar piste pt biciclisti si anuleaza iar mii de locuri de parcare degeaba se face si daca se fac doua benzi pe sens dar nu poti circula pe banda cu linia de tramvai degeaba mai e investitia. Sa se faca doua benzi pe sens circulate de masini si pe prima banda sa se poata si parca. Deci 3 benzi pe sens..doua circulabile si una sa mai putem trage pe dreapta la magazine sau sa parcheze cei care locuiesc in zona. Biciclistii au loc sa circule asa ca nu e problema. Si asa nu mai sunt oameni pe strazi ca toti au plecat de saracie...au locsa treaca unii pe langa altii pe trotuare. Pricepeti cum trebuie facut? Luati exemplu de la braileni. Au lasat toate benzile circulabile si au loc toti si traficul e descongestionat si ma refer la calea calarasi. Nu mai faceti tampenia pe care ati facut-o pe Traian.
  5
  2
  Raportează
 • postat de JUSTIŢIARUL
  Vineri, 01 Noiembrie 2019 14:13
  81.12.149.***
  Lucrări realizate de o încrengătură cu aceleaşi "firme de casă" ale Ciumei Roşii!
  În Galaţi nu mai există alte firme mari de construcţii pentru că avem o legislaţie proastă, forţa de muncă calificată e în scădere, iar "grangurii mari" au înghiţit "peştii mai mici" pentru că nu au "cotizat" unde trebuia.
  Ne trebuie o resetare totală şi în domeniul construcţiilor, cu o legislaţie care să încurajeze munca, competiţia, calitatea, iar antreprenorii români să aibă un cult al managementului şi investiţiilor mai dezvoltat!
  10
  28
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Vineri, 01 Noiembrie 2019 13:30
  86.34.180.***
  Stie Tancrad sa faca si linii de tramvai? La fetele care le vezi zilnic prin oras, care chipurile sunt angajatii lor, tare ma tem ca vor pune in loc de cabluri electrice, sfoara de pescuit ? Tot ce au facut in Galati, este lucru de mantuiala.
  9
  22
  Raportează
 • postat de Grigore
  Vineri, 01 Noiembrie 2019 12:41
  188.24.255.***
  Era si cazul sa se modernizeze zona Siderurgistilor, poate va urma si gara Barbosi, a doua gara a orasului Galati!
  0
  22
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Vineri, 01 Noiembrie 2019 08:52
  5.13.184.***
  Ca nu o sa se respecte termenul de executie e mai mult ca sigur si cate realocari de buget o sa fie. Ca si la centura ,la care nu s-a inceput nimic dar s-a marit pretul de 2 ori.
  3
  19
  Raportează
 • postat de Goru
  Vineri, 01 Noiembrie 2019 05:35
  188.24.199.***
  Daca se va munci in bataie de joc cum se lucreaza in zona ,, nespalata "care dureaza de cateva luni bune , o sa termine in 10 ani cu mare noroc
  7
  45
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.