Ce concerte vom avea de Sfântul Andrei, 1 Decembrie şi Revelion

Ce concerte vom avea de Sfântul Andrei, 1 Decembrie şi Revelion
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Trei zile de concerte de "Zilele Sfântului Apostol Andrei" (29 noiembrie - 1 decembrie), paradă de Ziua Naţională, Târg de Crăciun, iar de Revelion 2020 - DJ şi focuri de artificii în două zone din oraş. Acestea sunt evenimentele dorite de Primăria Galaţi, pentru organizarea cărora care a scos la bătaie un contract cu o valoare estimată de 780.000 de lei fără TVA.

Primăria Galaţi a lansat achiziţia publică pentru "servicii de organizare a sărbătorilor locale de iarnă". Valoarea estimată a contractului este de 780.000 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până pe 12 noiembrie, iar criteriul de atribuire va fi "preţul cel mai scăzut". Iată la ce program de distracţie s-a gândit municipalitatea.

Conform caietului de sarcini, Primăria caută un organizator pentru "Zilele Sfântului Apostol Andrei", Sărbătoarea Naţională - Parada de 1 Decembrie, Târgul de Iarnă şi Revelion 2020.

"Zilele Sfântului Apostol Andrei"

Pentru că "Sărbătorile Galaţiului" au fost mutate vara, anul acesta vom avea "Zilele Sfântului Apostol Andrei", pe Faleza Superioară a Dunării - tronsonul cuprins între strada Prelungirea Traian şi Alexandru Cernat, în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie.

Potrivit caietului de sarcini, în fiecare seară vom avea parte de concerte de minimum 200 de minute, în intervalul orar 18,00 - 22,00.

Seara de 29 noiembrie va fi dedicată artiştilor gălăţeni (minimum trei artişti sau trupe gălăţene care vor susţine concerte de muzică uşoară şi alte reprezentanţii artistice) şi se va încheia cu un concert susţinut de un artist pop/dance/hip-hop de talie naţională.

Pentru 30 noiembrie, Primăria cere un concert muzical susţinut de cel puţin câte un artist de muzică pop/dance/hip-hop de talie naţională, dintre următorii: Mira sau Lidia Buble, Guz sau Alex Velea, Misha/ Sylvia by DJ Rynno sau Otilia.

Pe 1 decembrie, în seara dedicată Zilei Naţionale a României, ar urma să avem parte de muzică populară, concertele fiind susţinute de cel puţin patru din următorii artişti sau ansambluri de muzică populară: Ansamblul "Crenguţa de iederă", surorile Osoianu, Ionuţ Fulea, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Ioan Bocşa, Mariana Ionescu Căpitănescu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Laura Lavric, Valentin Sanfira, Viorica Macovei. La final, vom avea parte de dansuri populare.

Nu va lipsi nici târgul în cadrul căruia se vor comercializa: produse de artizanat şi hand-made, decoraţiuni de iarnă, dulciuri, jucării produse de panificaţie, produse alimentare (grătar/rotiserie), ţesături textile, îmbrăcăminte, pielărie şi blănărie, încălţăminte şi marochinărie, produse tradiţionale româneşti, băuturi calde şi reci alcoolice şi nonalcoolice. Standurile vor fi deschise în fiecare dintre cele trei zile, în intervalul orar 11,00 - 23,00.

Pentru parada de 1 Decembrie, care va avea loc pe esplanada de la Potcoava de Aur, organizatorul va trebui să asigure ecrane, podiumul de scenă şi sonorizarea.

Târgul de Iarnă

Târgul de Iarnă va avea loc, ca şi anul trecut, în Grădina Publică, în perioada 13-22 decembrie 2019. Atracţiile vor fi: spectacole artistice, casa lui Moş Crăciun, carusel, personaje de poveste, bucate tradiţionale şi daruri de sărbători, dar şi ateliere de creaţie destinate copiilor.

Deschiderea oficială a târgului va fi pe 13 decembrie, cu un concert de muzică populară. Apoi, seară de seară, vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri de datini şi obiceiuri din diferite zone ale ţării, grupuri de copii, colindători, cântăreţi de muzică populară, artişti consacraţi, trupe cunoscute şi coruri celebre.

Pe 20 decembrie va sosi Moş Crăciun! Va fi organizată şi o campanie de distribuţie (donaţie) cadouri pentru copii - dulciuri şi jucării, oferite de Moş Crăciun. Moşul le va da întâlnire celor mici câte o oră pe zi, în perioada 20-22 decembrie.

Conform caietului de sarcini, "pentru Târgul de Iarnă, se va asigura un program de interacţiune cu publicul prin intermediul unei emisiuni zilnice desfăşurate la un post de radio local şi online".

Revelion

De Revelion, Primăria îşi doreşte "spectacole pirotehnice inedite" în două locuri diferite din Galaţi, dintre care unul va fi platoul din faţa Sălii Sporturilor. Vor fi focuri de artificii de minimum 10 minute, pe fond muzical, în intervalul 00,00 - 00,15. În ambele spaţii, se va asigura un moment de DJ-set live, de către un DJ de notorietate locală, în intervalul orar 23,00 - 1,00, pentru a crea un moment festiv la trecerea dintre ani.

Rămâne de văzut cine va organiza toate acestea şi pentru câţi bani.

Citit 27869 ori Ultima modificare Joi, 07 Noiembrie 2019 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.