Licitaţia pentru autobuze hibrid, anulată şi reluată
Foto: Arhiva VL

Licitaţia pentru autobuze hibrid, anulată şi reluată
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Licitaţia pentru achiziţia a 20 de autobuze hibrid noi a fost reluată ieri, deoarece prima procedură organizată în acest scop de Primăria Galaţi a fost anulată. Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, motivul anulării este acela că „au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”. Aşa cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, singurul ofertant înscris la licitaţie era compania poloneză SOLARIS BUS & COACH.

În cadrul noii priceduri de achiziţie lansate ieri, obiectul contractului îl constituie furnizarea a 20 autobuze urbane hibrid noi (11,5 - 12,5 metri lungime), în valoare totală estimată de 33,6 milioane de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preţ”. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 ianuarie 2020. 

Reamintim că aceste 20 de mijloace de transport hibrid reprezintă doar un lot din cele 50 pentru care aleşii locali şi-au dat votul acum mai bine de un an. Municipalitatea îşi doreşte autobuze cu trei uşi, cu o capacitate de transport de minimum 90 călători, cu podeaua coborâtă, posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, camere video, sistem GPS și instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing. Gălăţenii au avut ocazia să testeze un autobuz hibrid Solaris în august 2018, când firma poloneză şi-a prezentat în urbea noastră cel mai nou model, pe care îl puteţi admira în fotografie.

Citit 4208 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2019 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.