UPDATE. De vineri, schimbări mult-aşteptate în transportul public local

UPDATE. De vineri, schimbări mult-aşteptate în transportul public local
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Prelungirea traseului 27 şi suplimentarea lui cu încă două autobuze, la fel ca traseul 19, cerute insistent de gălăţeni încă de la începutul lunii şi votate de consilierii locali săptămâna trecută, vor intra, în sfârşit, în vigoare, de vineri, 20 decembrie.

Primăria municipiului Galaţi informează că începând de vineri, 20 decembrie 2019, în programul mijloacelor de transport în comun, pe unele trasee, vor exista modificări, în urma aprobării Hotărârii Consiliului Local nr. 562/12.12.2019.

Astfel, traseul 19 (Complex Siret – Grădina Publică) va fi suplimentat cu două autobuze pentru toate cele şase intervale ale programului de transport în zilele lucrătoare. În intervalele orare 7,00-9,00 şi 13,00-18,00 traseul va fi asigurat cu şase autobuze, cu o frecvenţă de 12 minute, faţă de 18 minute cum se întâmplă prezent.

Traseul 27 (Cartier Dimitrie Cantemir – Parc CFR) va fi asigurat cu două autobuze în plus în intervalele orare 7,00-09,00 şi 13,00-18,00, acest traseu fiind prelungit până la Parc CFR.

Pentru traseul 37 (Levaditti – Ţiglina I) se va micşora timpul cursei de la 60 de minute la 40 de minute şi se va mări numărul de curse.

Conform Primăriei, noul program de transport va putea fi consultat începând de vineri pe site-ul societăţii de transport public în comun, Transurb, şi la toate punctele de vânzare ale legitimaţiilor de călătorie, urmând ca în cel mai scurt timp să fie actualizate şi panourile de informare amplasate în interiorul adăposturilor pentru călători.

Să sperăm că actualizarea panourilor din staţii se va realiza repede pentru că în prezent sunt încă afişate graficele valabile anul trecut, sau, în cel mai bun caz, din vacanţa de vară a elevilor.

 


 

Prin votul aleşilor locali, traseul de transport public local 27 a fost din nou schimbat. Astfel, el va circula din Cartierul Cantemir până la Parc CFR şi retur. Mai mult, vor fi introduse două autobuze suplimentare pe această rută. Tot două capacităţi vor fi adăugate şi pe traseul 19.

Trebuie spus că scurtarea traseului 27, care ajungea în Bariera Traian, până în Centru, a fost aprobată tot de Consiliul Local pe 21 noiembrie anul acesta, şi pusă în aplicare de la 1 decembrie. Măsura a stârnit nemulţumirea multor gălăţeni care au solicitat repetat revenirea la vechiul traseu. Iată că acum 27 va fi prelungit până la Parc CFR. 

„Această modificare are drept cauză reacţiile pe care le-am primit de la cetăţenii Galaţiului şi în consecinţă Primăria municipiului Galaţi a reacţionat”, a explicat directorul Direcţiei de Servicii Comunitare de Utilitate Publică, Vergiliu Vals. 

„Aşa cum aţi aprobat luna trecută, de la 1 decembrie a intrat o nouă grilă de transport care însemna trecerea de la 88 la 95 de unităţi - vorbesc de autobuze - şi suplimentarea cu un număr de 13.000 km lunar. Cu aceste modificări pe care vi le propunem acum, creştem la 99 de unităţi, autobuze, şi încă 17.000 de km”, a mai precizat directorul Vals. 

Aleşii locali au fost de acord cu modificarea propusă. Urmează ca hotărârea adoptată joi seara să fie comunicată companiei publice de transport Transurb SA, care o va pune în aplicare. Cel mai probabil odată cu intrarea pe trasee a celor 40 de autobuze mari şi cele două trasee vor fi suplimentate. 

Pentru ca elevii să nu se mai bulucească dimineaţa în mijloacele de transport, pentru a ajunge la şcoală, le dăm o veste bună: "Se află în analiză trei trasee şcolare pe care ni le dorim a fi operaţionale începând cu anul şcolar viitor, cel mai târziu şi care să reprezinte un exemplu de bune practici al transportului verde în municipiul Galaţi", a declarat Vergiliu Vals.

Citit 9002 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2019 12:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.