Parcuri recreaţionale, pe locul garajelor demolate

Parcuri recreaţionale, pe locul garajelor demolate
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

După cele două concursuri de soluţii urbanistice pentru ”Faleza Dunării” şi ”Valea Ţiglinei”, încheiate cu succes, Primăria municipiului Galaţi lansează o nouă competiţie. De această dată, aşteaptă soluţii peisagistice pentru obţinerea unor modele de parcuri recreaţionale. În cadrul concursului vor fi acordate un premiu I în valoare de 10.000 de lei şi două menţiuni a câte 5.000 de lei, juriul fiind format din reprezentanţi ai Primăriei, ai mediului academic şi societăţii civile.

Potrivit unui comunicat de presă, Primăria îşi doreşte parcuri în suprafaţă de aproximativ 500 de mp, zonele vizate pentru reamenajare şi modernizare fiind cele rezultate din demolarea unor construcţii cu regim provizoriu, fără fundaţii, gen module, chioşcuri, garaje şi alte construcţii fără autorizaţii de construire. 

„Parcurile rezultate din acest concurs de soluţii vor deveni astfel zone de relaxare, de petrecere a timpului liber pentru locatarii din zonele din apropiere. Acestea vor avea mobilier urban tip bănci, elemente de iluminat public, alei şi vegetaţie ornamentală. Spaţiul public propus va fi cu acces liber şi va oferi facilităţi de utilizare inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, propunerile de soluţii privind amenajarea parcului recreativ vor urmări şi punerea în evidenţă a patrimoniului natural şi cultural al zonei”, precizează municipalitatea. 

Concursul de soluţii peisagistice va fi lansat atât în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, cât şi pe site-ul Primăriei. Termenul limită de depunere a proiectelor va fi 14 februarie 2020, iar în luna martie va fi organizat şi un vernisaj de prezentare a soluţiilor. 

La concurs pot participa studenţi de la specializările arhitectură/urbanism începând cu anul III de studii, arhitecţi şi urbanişti cu diplomă. Aceştia vor trebui să prezinte patru modele diferite, pe baza cărora se vor realiza parcurile. 

Cât despre proiectele care au fost desemnate câştigătoare la competiţiile pentru Faleza Dunării şi Valea Ţiglinei, Primăria spune că vor sta la baza elaborării planurilor de modernizare şi investiţii pentru cele două zone.

Citit 7481 ori Ultima modificare Luni, 16 Decembrie 2019 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.