Colinde şi scandal la Consiliul Local (VIDEO)

Colinde şi scandal la Consiliul Local (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Ultima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Local a început cu glasurile minunate ale seminariştilor gălăţeni, vestind Crăciunul cu frumoase colinde, şi s-a încheiat cu replici grele, într-un limbaj suburban.

Nu mai puţin de 60 de proiecte de hotărâre au fost supuse votului aleşilor locali la şedinţa de joi a Consiliului Local şi, cu o excepţie – vânzarea unui teren - au fost aprobate. Desigur, au existat discuţii, înţepături cu iz politic şi replici acide, dar atmosfera de sărbătoare, creată de elevii Seminarului Teologic care i-au colindat pe aleşi, s-a menţinut până aproape de finalul şedinţei.

Consilierul local PNL Onuţ Atanasiu a ţinut să fie primul care să le ureze colegilor „Sărbători fericite şi să ne vedem cu bine în anul următor”. „Până a vă ura şi eu «la mulţi ani”, pentru că tot suntem în prag de sărbători, când se spun poveşti la gura sobei, permiteţi-mi să încep un serial pe care l-aş intitula «Aventurile lui Habarnam în Consiliul Local»” a deschis primarul discuţia.

Săli de sport pentru şcoli

Replica edilului-şef a vizat acuzaţiile aduse de consilierul PNL Onuţ Atanasiu „Săli de sport tăiate de primarul Pucheanu la două colegii gălăţene”. Un articol potrivit căruia reprezentanţii municipalităţii, în frunte cu primarul, au trimis o adresă Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) pentru a cere anularea finanţării sălilor de sport de la Colegiile Naţionale ”Vasile Alecsandri” (CNVA) şi ”Mihail Kogălniceanu” (CNMK).

„Dl Onuţ Atanasiu, în adresa către CNI au fost trecute nouă şcoli. Din nouă şcoli, au fost acceptate pe lista-sinteză patru”, a precizat Pucheanu. Potrivit primarului, în extrasul de carte funciară unul dintre corpurile de clădire existente în curtea CNMK figurează cu titulatura de sală de sport, ceea ce este real. Prin urmare, colegiul nu se putea califica la o nouă sală de sport.

„CNVA are şi el sală de sport, exact ca şi CNMK. Am încercat să schimbăm destinaţia sălii de sport în sală de festivităţi tocmai pentru a acoperi cumva existenţa unei săli de sport, ca să poată beneficia de o investiţie. CNVA este monument de arhitectură, prin urmare intră pe un statut total aparte faţă de celelalte licee. Autorizaţiile pentru a putea edifica o nouă construcţie nu veţi reuşi să le obţineţi mai devreme de trei ani de zile, în cel mai bun caz”, a spus pe ton apăsat primarul.

„Noi am vrut să facem nişte săli de sport atunci când e nevoie, nu peste cinci sau zece ani! Prin urmare, am înlocuit CNMK şi CNVA, cu două alte şcoli care au fost acceptate pe lista-sinteză. Este vorba despre Şcoala Generală Nr. 22 şi despre Şcoala Nr. 29, care au foarte mulţi elevi, peste o mie. Prin urmare, municipiul Galaţi, pe lista-sinteză a CNI figurează în continuare cu patru potenţiale săli de sport!”, a conchis edilul.

Atac

„Domnu’ Habarnam, lăsaţi dezbaterile şi politica, pentru că nu vă pricepeţi nici la una alta nici la cealaltă. Şi dacă până acum v-am menajat în absolut toate şedinţele de Consiliu, în toate tâmpeniile pe care le-aţi spus în toate conferinţele dvs de presă, de astăzi nu vă mai iert. Credeţi-mă pe cuvânt, ţineţi-vă funduleţul că e nasol!”, a spus Pucheanu.

„Aţi ieşit total din atmosfera de sărbători! Măcar limbajul îl puteţi controla!”, i-a replicat consilierul local liberal Ion Cordoneanu, părăsind sala de şedinţe.

„Aşa este! La mulţi ani, tot ce vă doriţi, să aveţi sărbători frumoase!”, a mai spus primarul în urma lui.

După alte câteva minute de discuţii pe alte subiecte, şedinţa s-a încheiat, totuşi, într-o notă festivă cu o cupă de şampanie ciocnită de aleşi.

Citit 10407 ori Ultima modificare Vineri, 13 Decembrie 2019 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.