Axa Siderurgiştilor - 1 Decembrie va avea nevoie de lucrări suplimentare

Axa Siderurgiştilor - 1 Decembrie va avea nevoie de lucrări suplimentare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La ultima şedinţă a Consiliului Local din 2019, prin votul aleşilor, indicatorii tehnico-economici ai mai multor investiţii, printre care şi modernizarea axei Siderurgiştilor – 1 Decembrie 1918 au fost majoraţi. Motivul? Vor fi necesare lucrări suplimentare cu o valoare estimată de peste 9,4 milioane de lei cu TVA. Important este că luni a fost predat amplasamentul către constructor, Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL.

Printr-un comunicat de presă, Primăria Galaţi anunţă că două artere importante Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, vor beneficia, pentru prima dată, de lucrări de modernizare, graţie unui proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 20 de milioane de euro, câştigat şi semnat anul trecut. 

Conform sursei citate, luni, 6 ianuarie, a fost predat amplasamentul pentru execuţia lucrărilor care vizează în principal reabilitarea liniilor de tramvai (4.740 m), a carosabilului (32.000 mp), a trotuarelor (20.480 mp), realizarea de piste pentru biciclete (7.680 mp), reabilitarea şi modernizarea a 18 staţii de călători. În plus, vor fi plantaţi arbori şi arbuşti şi vor fi amenajate spaţii verzi. În cadrul investiţiei va fi modernizat iluminatul public stradal, vor fi înlocuite reţelele de apă şi canalizare şi vor fi introduse în subteran reţelele aeriene (fibră optică, telefonie, tv). 

Toate aceste lucrări ar urma să fie executate de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL, care a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia investiţiei cu o propunere financiară de 82.191.251,84 lei (fără TVA). Conform Primăriei sunt prevăzute 16 luni pentru execuţia lucrărilor. Deocamdată, se dezafectează firul de contact, consolele şi calea de rulare.

Scumpire

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 598, adoptată pe 12 decembrie 2019, indicatorii tehnico-economici ai acestei modernizări au fost modificaţi. Conform raportului de specialitate, „valoarea iniţială a proiectului la faza Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie a fost de 104.319.926,18 lei cu TVA. Prin lucrările propuse sunt afectate reţelele aflate în exploatarea SC Electrica SA şi sunt necesare lucrări de deviere/relocare a acestora. Conform studiului de coexistenţă, valoarea estimată a acestor lucrări suplimentare este de 9.431.480 de lei cu TVA. 

Urmare a elaborării şi verificării proiectului tehnic, au rezultat noi indicatori tehnici şi economici, în concordanţă cu situaţia din teren. Aceste lucrări suplimentare au condus la modificarea valorii estimate şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii”, se arată în documentul care precizează că valoarea totală a investiţiei este acum de 112.617.232,46 de lei.

Rămâne de văzut care va fi valoarea finală a lucrărilor suplimentare şi cine le va executa.

Citit 5310 ori Ultima modificare Vineri, 10 Ianuarie 2020 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.