Autobuze nou-nouţe, ”căzute” pe traseu

Autobuze nou-nouţe, ”căzute” pe traseu
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Călătorii care umpluseră un autobuz nou-nouţ, aflat luni seara pe traseul 105, au fost nevoiţi să coboare în Ţiglina II şi să urce în mare grabă troleibuzul 102, aflat chiar în spate. Motivul? Mijlocul de transport a „cedat” şi nu a mai putut continua cursa. Chiar dacă oamenii se pot considera norocoşi că n-au avut de aşteptat deloc în staţie, faptul că un autobuz nou a căzut la datorie nu e câtuşi de puţin îmbucurător.

Două evenimente în care au fost implicate noile autobuze BMC - achiziţionate de compania publică de transport Transurb SA, pe baza unui credit contractat de Primăria Galaţi - i-au surprins neplăcut pe gălăţenii care călătoreau cu ele. Obişnuiţi cu vechile autobuze care îşi dădeau duhul pe traseu, uneori chiar între staţii, gălăţenii s-au trezit că şi noile mijloace de transport pot rămâne în drum.

Luni, 27 ianuarie, în jurul orei 19,10, călătorii aflaţi într-un autobuz BMC, cu numărul GL-40-PGL, aflat pe traseul 105, au fost nevoiţi să coboare în staţia din Ţiglina II, chiar dacă nu aceasta era destinaţia lor. Şoferiţa care se afla la volan le-a strigat: „Coborâţi şi luaţi troleul!”, mijloc de transport care se afla chiar în spatele autobuzului. Oamenii s-au bulucit să coboare şi să urce repede în troleibuz. La „transbordare” au asistat cu uimire cetăţenii care se aflau în staţie, dar şi cei care se pregăteau să urce în autobuz.

Situaţia nu a fost singulară. Jurnalistul sportiv Sorin Gheorghe a surprins tot luni, 27 ianuarie, la orele prânzului, un alt autobuz nou-nouţ, aflat pe traseul 105, care s-a împotmolit în staţia Agenţia CFR.

Curioşi să aflăm ce s-a întâmplat cu cele două autobuze am solicitat în scris SC Transurb SA următoarele informaţii: care este motivul pentru care autobuzele nu au putut efectua cursele; cât de dese sunt aceste situaţii; ce măsuri va lua Transurb pentru a preîntâmpina sau evita asemenea situaţii neplacute.

Ce ne-a răspuns compania publică de transport

"Având în vedere incidentul petrecut în data de 27.01.2020 cu autobuzele noi aflate pe traseu, vă specificăm următoarele: Autobuzele marca BMC au o garanţie de 36 luni şi pentru orice neconformitate apărută în exploatare trebuie făcută o diagnoză de specialitate, care se execută în baza unui program pe calculator, cu verificarea tuturor parametrilor de funcţionare. După această verificare, se intervine acolo unde este cazul, prin înlocuirea pieselor necesare, asigurate în această perioadă de furnizor. În urma verificării şi resetării sistemului, cele două autobuze au fost reintroduse în trafic, în data de 28.01.2020", ne-a transmis Biroul de Relaţii Publice al Transurb.

Cele 40 autobuze noi BMC au intrat pe traseu pe 20 decembrie 2019. Contractul pentru achiziţia lor, adjudecat în urma unei licitaţii, a fost semnat în iulie de Transurb şi SC BMC Truck & Bus SA, unic distribuitor în România al autovehiculelor BMC. Valoarea celor 40 de autobuze se ridică la 26.246.000 lei fără TVA şi va fi plătită dintr-un credit contractat de Primăria Galaţi la EximBank.

Citit 14659 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2020 09:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.