Cât vor dura restricţiile pe strada Siderurgiştilor
Foto: Bogdan Codrescu

Cât vor dura restricţiile pe strada Siderurgiştilor
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Prima zi de coşmar, aşa au numit-o şoferii care s-au încumetat să străbată strada Siderurgiştilor, ori n-au avut de ales şi au fost nevoiți să aştepte la cozile din trafic. În staţii, au răbdat mult şi bine şi pietonii, Transurb anunţând întârzieri pe opt trasee de transport public local. A fost doar prima zi în care traficul rutier pe strada Siderurgiştilor a fost închis pe partea dreaptă, pe direcţia de deplasare către Piaţa Energiei, şi s-a desfăşurat pe partea stângă a arterei, în ambele sensuri.

„Este o zonă extrem de tranzitată şi e greu de ocolit atât dimineaţa, cât şi după-amiaza. Este una dintre puţinele artere din Galaţi care are trei benzi pe sens. Ştim că lucrările sunt necesare, că nu se pot executa fără restricţii, dar ne-am dori, măcar, să nu dureze un an sau chiar mai mult, aşa cum se întâmplă de obicei. Chiar mă întreb de ce astăzi, în prima zi de restricţii, nu lucrează nimeni”, ne-a declarat unul dintre conducătorii auto.

Din păcate, nici gălăţenii care depind de transportul public în comun nu au avut o zi bună. Din contră! Au aşteptat mult şi bine în staţii. La orele prânzului, printr-un anunţ postat pe pagina de Facebook, compania publică de transport în comun, Transurb SA, a informat călătorii că se vor înregistra întârzieri ale mijloacelor de transport pe opt trasee: "Stimaţi călători, din cauza lucrărilor de modernizare a străzii Siderurgiştilor, se vor înregistra întârzieri în graficele traseelor 7, 11, 17, 18, 19, 20, 22 şi 39".

În aceste condiţii, am solicitat Primăriei Galaţi să ne spună cât ar putea dura lucrările şi implicit restricţiile de trafic. Autorităţile estimează că lucrările vor dura patru luni pe un sens şi patru luni pe celălalt sens, dar aceste termene depind nu doar de vreme, ci şi de capacitatea constructorilor de a se mobiliza. Reamintim că lucrările sunt executate de Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Citadina 98 SA - Mari-Vila Com SRL - Add Global Design SRL care a câştigat acest contract cu o propunere financiară de 82.191.251,84 lei (fără TVA). Oficial sunt prevăzute 16 luni pentru execuţia lucrărilor. Proiectul beneficiază de o consistentă finanţare europeană.

Citit 8126 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.