UPDATE. Lucrări finalizate în campusul social din Micro 17
Foto: Bogdan Codrescu

UPDATE. Lucrări finalizate în campusul social din Micro 17
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Administraţia publică locală a revenit cu precizări privind numărul de locuinţe construite în campusul social din cartierul Micro 17. Conform sursei citate, numărul total de locuinţe este de 600, dintre care 528 sunt în blocurile M1 - M11, iar 72 în blocurile M12 - M14. Dincolo de cifre, important este ca locuinţele să-i găzduiască pe cei care au cu adevărat nevoie de un adăpost şi îşi permit să plătească toate cheltuielile aferente chiriei şi utilităţilor.


Lucrările din campusul social Micro 17 sunt finalizate, ba, mai mult, întregul cartier este alimentat cu energie electrică, ne-a transmis, la solicitarea noastră, Biroul de presă al Primăriei Galaţi. Urmează ca, în perioada următoare, să fie date repartiţiile pentru ultimele trei blocuri construite acolo, după ce proiectul a fost modificat pentru ca locuinţele să îndeplinească normativele legale.

Printr-o postare pe portalul propriu, Primăria municipiului Galaţi îi anunţă pe gălăţenii care au solicitat locuinţe şi au primit repartiţii la blocurile M7 - M11 din campusul social Micro 17 că trebuie să depună o serie de acte pentru întocmirea contractelor de închiriere. Pentru că povestea acestui campus a început în timpul administraţiei trecute, am fost curioşi să aflăm care mai este stadiul realizării lui. Cu atât mai mult cu cât alimentarea cu energie electrică a locuinţelor sociale a fost o adevărată aventură.

Municipalitatea ne-a transmis că lucrările din campus au fost finalizate din anul 2019, când au fost recepţionate ultimele trei blocuri, după ce în 2016 s-a făcut recepţia primelor 11 imobile. Conform Primăriei, numărul total de locuinţe este de 600, dintre care 528 sunt în blocurile M1-M11, iar 72 în blocurile M12-M14.

"În acest moment, întregul campus este alimentat cu energie electrică şi nu mai există alte lucrări de executat. Sunt locuite de către chiriaşi blocurile M1 - M11 şi nu au fost încă date în folosinţă blocurile M12, M13 şi M14. Repartiţii pentru blocurile M7 - M11 au fost date în perioada mai 2016 - decembrie 2019, conform listelor de prioritate aprobate prin Hotărârea Consiliului Local", ne-a transmis Biroul de presă.

Conform sursei citate, toţi deţinătorii de repartiţii de locuinţe sociale au fost invitaţi să depună actele necesare în vederea întocmirii contractelor de închiriere, după finalizarea în luna ianuarie a acestui an a procedurii de predare către SC Electrica SA a obiectivului de investiţii "Alimentare cu energie electrică a locuinţelor sociale din cartier Micro 17, Galaţi". "În perioada următoare, se vor elibera repartiţii şi pentru blocurile M12 - M14 şi vor fi întocmite contractele de închiriere", a precizat Primăria.

Reamintim că pentru proiectarea şi execuţia locuinţelor sociale a fost încheiat cu asocierea SC Vega '93 SRL - SC House Consult SRL un contract în valoare de 41,8 milioane de lei fără TVA. Pentru proiectarea şi execuţia alimentării cu energie electrică a locuinţelor, a fost încheiat cu firma Luxten Lighting Company SA un contract în valoare de 4,2 milioane de lei.

Citit 9520 ori Ultima modificare Joi, 13 Februarie 2020 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.