Un milion de lei pentru gălăţenii din Micro 38, 39 şi 40

Un milion de lei pentru gălăţenii din Micro 38, 39 şi 40
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Alocarea sumei de 1.000.000 lei din bugetul local al municipiului Galaţi aferent anului 2020 este propusă de Primăria municipiului Galaţi pentru realizarea proiectului pilot de bugetare participativă. Regulamentul cu privire la desfăşurarea acestui proces pilot a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul administraţiei locale www.primariagalati.ro până pe 20 martie 2020. Proiectul pilot îi vizează doar pe gălăţenii cu domiciliul sau reşedinţa în Micro 38, 39 şi 40.

„Acest proiect pilot este dedicat cetăţenilor cu reşedinţa sau domiciliul în teritoriul delimitat de strada Drumul de Centură (între intersecţia cu bulervardul Milcov şi bulevardul George Coşbuc), bulevardul Milcov (între intersecţia cu Drumul de Centură şi strada 1 Decembrie 1918), strada 1 Decembrie 1918 (între intersecţia cu bulevardul Milcov şi strada Aurel Vlaicu), strada Aurel Vlaicu (între intersecţia cu strada 1 Decembrie 1918 şi bulevardul George Coşbuc), bulevardul George Coşbuc (între intersecţia cu strada Aurel Vlaicu şi strada Drumul de Centură)”, se arată în documentul supus dezbaterii publice.

Conform acestuia, cei care doresc să prezinte idei de proiecte care să răspundă necesităţilor comunităţii trebuie să aibă şi vârsta de minimă 16 ani, nu doar să locuiască în cartierele Micro 38, 39A, 39B, 39C şi 40. Împreună cu o copie a cărţii de identitate, gălăţenii vor putea încărca proiectele pe care le propun într-un sistem informatic ce urmează a fi realizat.

Tot prin intermediul aceluiaşi sistem informatic, gălăţenii vor putea vota proiectele propuse.

"Consiliul Local va aloca suma de 1.000.000 lei, ca valoare totală a bugetului propus, începând cu anul bugetar 2020, cu menţiunea că se vor finanţa toate proiectele în funcţie de numărul de voturi, până la atingerea plafonului maxim", se arată în proiectul supus dezbaterii publice.

Propunerile, sugestiile sau recomandările persoanelor interesate pot fi depuse zilnic, până la data de 20 martie 2020, prin formularul online afișat la începutul secțiunii, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă, pe adresa instituției strada Domnească nr. 54.

Citit 9998 ori Ultima modificare Vineri, 21 Februarie 2020 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.