UPDATE Nemulţumiri ale foştilor posesori de GARAJE | Ce spune AJVPS
Foto: Bogdan Codrescu

UPDATE Nemulţumiri ale foştilor posesori de GARAJE | Ce spune AJVPS
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

UPDATE Nu e garaj, ci construcţie de utilitate publică! În urma publicării articolului "Nemulţumiri ale foştilor posesori de garaje - «A promis că va face parcare, dar nu a spus în ce an»", am primit la redacţie un punct de vedere din partea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS). Asociaţia este deţinătoarea singurei construcţii rămase după ce garajele de pe strada Vlad Ţepeş, zona blocurilor A1-A2-A3, au fost desfiinţate.

Biroul de presă al administraţiei locale ne comunicase că şi deţinătorul ultimului garaj rămas în zona indicată a fost notificat să-şi desfiinţeze construcţia şi, dacă nu se va conforma, municipalitatea va desfiinţa construcţia şi va imputa deţinătorului garajului suma cheltuită pentru demolare.

Situaţia nu este, însă, aşa de simplă precum pare! "Acea construcţie nu are statut de garaj, ci este o construcţie autorizată, de utilitate publică pentru AJVPS, necesară pentru întreaga regiune. Încă de la momentul autorizării construirii a fost conceput ca depozit de utilitate publică", ne-a transmis AJVPS.

Urmează ca AJVPS şi Primăria să găsească cea mai bună soluţie pentru a se respecta proiectul edilitar, dar şi pentru ca asociaţia să nu rămână fără construcţia necesară activităţii.


”A promis că va face parcare, dar nu a spus în ce an” | "Pe strada Vlad Ţepes s-au dărâmat garajele, dar a rămas unul! Ce are în plus faimosul garaj al vânătorilor? Primăria a promis ca va face parcare, nu a spus însă în ce an", este sesizarea pe care am primit-o la redacţie din partea unei gălăţence. Mesajul a fost o reacţie la un recent articol, în care anunţam că a început demolarea garajelor din zona Stirex, şi era însoţit de o fotografie suficient de sugestivă pentru a ne determina să mergem să verificăm situaţia la faţa locului.

Imaginile dezolante vorbesc de la sine, garajul rămas în picioare are sigla AJVPS Galaţi şi situaţia confirmă sesizarea transmisă de gălăţeancă. "Pe strada Vlad Ţepes s-au dărâmat garajele, dar a rămas unul! Ce are în plus faimosul garaj al vânătorilor? Primăria a promis că va face parcare, nu a spus însă în ce an. Măcar până la cea parcare să vina să facă ceva acolo. După cum se vede, e pericol public! Să nu mai spunem şi că, dacă încep ploile, vom înota în noroaie. Asta e zona I de impozitare", ne-a sesizat gălăţeanca. În comentariile postate pe pagina de Facebook a ziarului nostru, a explicat că şi ea a avut garaj în zona respectivă şi l-a demolat, iar acum îşi doreşte un loc de parcare civilizat.

Despre demolarea garajelor pe strada Vlad Ţepeş aţi putut citi în „Viaţa liberă” în septembrie anul trecut. Scriam la acel moment că, potrivit Primăriei, din 6 septembrie au fi fost emise şi transmise 102 notificări pentru desfiinţarea garajelor în alte trei cartiere. În Mazepa, pe strada Vlad Ţepeş, zona blocurilor A1-A2-A3, erau vizate 25 de asemenea construcţii. „Notificările au fost emise ca urmare a adreselor transmise de către Direcţia Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice - Serviciul reparaţii străzi şi imobile, prin care s-a cerut eliberarea amplasamentelor în vederea executării unor lucrări de investiţii, reparaţii la trotuare, parcări şi carosabil”, ne comunica Primăria Galaţi.

La sesizarea pe care am transmis-o acum, Biroul de presă al administraţiei locale ne-a comunicat că şi deţinătorul ultimului garaj rămas în zona indicată a fost notificat să-şi desfiinţeze construcţia. Conform Primăriei, în cazul în care nu se va conforma în termenul stabilit în notificare, municipalitatea va desfiinţa construcţia şi va imputa deţinătorului garajului suma cheltuită pentru demolare. Primăria ne-a dat asigurări că până la finele acestui an în locul garajelor demolate de pe strada Vlad Ţepeş vor fi amenajate locuri de parcare, aşa cum îşi doresc gălăţenii.

 
Citit 8891 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 00:24

7 comentarii

 • postat de locuitor al orașului
  Luni, 09 Martie 2020 23:05
  82.137.9.***
  In 19 când începeți să demolați? In zona grădiniței Step by step?E o zonă criminală dimineața si seara..iar nesimțiți sau pardon,proprietarii de garaje isi parchează mașinile pe trotuare că in garaje au si ei ca tot gospodarul..o murătura,o varza murata..nu cred că e vreun garaj in care să fie parcată vreo mașina...
  0
  2
  Raportează
 • postat de mda
  Luni, 09 Martie 2020 12:25
  109.103.162.***
  parca era vorba ca nu mai demoleaza pana nu au un proiect clar cu ce pun in loc.
  vorbe, basme
  3
  2
  Raportează
 • postat de georgel
  Luni, 02 Martie 2020 10:45
  185.100.87.***
  Bun, ăla e răspunsul AJVPS, am înțeles. Dar care-i reacția lui Grivei (a Primăriei adică) la acest răspuns? E adevărat, sau e doar abureală?

  Care e statutul terenului de dedesubt? E proprietate privată, sau e închiriat de pe domeniul public? Și, dacă e închiriat, ce scrie pe contractul PMG-AJVPS despre momentul eliberării terenului în vederea executării unor lucrări de utilitate publică?

  Rugăm finalizați investigația jurnalistică!
  5
  16
  Raportează
 • postat de Eu
  Duminică, 01 Martie 2020 16:55
  82.137.13.***
  Arata bine terenul fara garaje, chiar inainte sa se apuce primaria de lucrari.
  Acel ultim garaj arata oribil, o cocioaba hidoasa.
  7
  33
  Raportează
 • postat de caddy
  Duminică, 01 Martie 2020 14:27
  86.120.240.***
  Asa se intampla cand uniii nu au ocupatii apoi se uita in curtea vicinului.
  18
  15
  Raportează
 • postat de Cristi
  Duminică, 01 Martie 2020 12:56
  86.124.205.***
  Sper sa inceapa demolarea zecilor de garaje din micro 18 langa Lidl.
  Acolo este un spatiu imens ocupat de garaje.
  S-ar amenaja acolo o parcare cu cel putin 100 de locuri de parcare.
  100 de locuri de parcare construite in micro 18, ar fi mana cereasca pt cartierele micro 18 si micro 20 care efectiv sunt sufocate de masini.
  9
  34
  Raportează
 • postat de Iulian
  Sâmbătă, 29 Februarie 2020 20:01
  109.100.88.***
  Si este normal sa eliberezi locul din septembrie 2019 si raspunsul Primariei sa fie ca va amenaja zona in 2020?????
  Dar acum ca darama in Micro 18, cand vor face parcari, in 2021????
  Sau la Stirex, in 2022???
  Miroase a campanie electorala!!!!!!!! Plus ca Primaria pierde impozitele la aceste garaje care sunt aproximativ 500 lei/garaj pe an, iar cetatenii se aleg in schimb cu praf si noroi!!!!
  55
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.