(FOTO PROIECT) Unde vrea Primăria Galați să construiască PARCĂRI SUBTERANE

(FOTO PROIECT) Unde vrea Primăria Galați să construiască PARCĂRI SUBTERANE

Licitaţie pentru studiu de prefezabilitate Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
4 comentarii

"În municipiul Galaţi este o nevoie acută de locuri de parcare. Ca urmare a acestui fapt, au fost identificate trei spaţii publice pentru amenajare de spaţii de parcare subterane", scrie Primăria municipiului Galaţi, în caietul de sarcini al licitaţiei pe care a lansat-o. Este vorba despre servicii de proiectare - faza studiu de prefezabilitate - pentru obiectivul "Modernizare parc şi amenajare parcări subterane".

Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul de Copii "Sf. Ioan" şi zona VIP din Ţiglina I sunt cele trei amplasamente pe care municipalitatea le supune analizei proiectanţilor, care, până pe 25 martie 2020, vor depune oferte în cadrul licitaţiei lansate pentru amenajarea unor parcări subterane. Valoarea totală estimată a contractului este de 80.000 de lei fără TVA, bani de la bugetul local, iar criteriul de atribuire - "preţul cel mai scăzut".

Conform caietului de sarcini, "proiectul va cuprinde cel puţin realizarea următoarelor lucrări: amenajarea de locuri de parcare în subteran şi boxe de depozitare, accese intrare-ieşire, racordate la sistemul rutier, asigurarea utilităţilor necesare, spaţii de reîncărcare pentru vehicule electrice pentru cinci la sută din locurile de parcare, sistem de taxare automată, amenajare peisagistică deosebită".

Studiul de prefezabilitate va fi însoţit de studiu geotehnic verificat de verificator autorizat, documentaţie topografică, plan topografic vizat de OCPI, iar prezentarea soluţiei se va face cu randări 3D, minimum două-trei proiecţii relevante privind încadrarea în zonă. Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de 120 de zile de la data încheierii contractului de servicii.

Proiectanţii vor trebui să ţină seama şi de amenajările propuse prin "Masterplanul privind reţeaua de spaţii publice", aprobat de Consiliul Local, document în care sunt indicate cele trei zone amintite pentru parcări subterane.

 

Citit 12027 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 23:26

4 comentarii

 • postat de Iron IQ Sâmbătă, 21 Martie 2020 11:49 90.77.247.*** Link la comentariu
  0
  4

  Galatiul cu solul sau aproape fluid si cu panza freatica activa la suprafața este impropriu pentru asemenea construcții.
  Nu imposibil, dar măsurile de impermeabilizare, compensarea tasărilor, drenaj, face prețul inasumibil.
  Este adevarat ca din punct de vedere estetic si functional ar fi soluția ideala, eu in tinerețe visam un tunel pe sub Brăilei de la inelul de rocada pana la Potcoava...

  Raportează
 • postat de Eu zic ... Marți, 17 Martie 2020 18:38 86.124.204.*** Link la comentariu
  3
  3

  DA !
  si un mic nu, daca desenele prezentate au legatura cu ce se va realiza. Ma refer la acel paraias propus in parculetul de la Papadie: "traseu pietonal umed".
  Te duce cu gandul la altceva.
  Asta e pentru gradina botanica eventual. In locurile circulate, piete, nu sunt functionale.
  Daca s-au amanat campionat european de fotbal, probabil si olimpiada, poate se amana si alegerile pentru anul viitor.
  Asa ca e timp sa le vedem facute. Si stadioanele pentru european si parcarile subterane in Galati.
  Mai usor cu proiectele de campanie, sa nu trebuiasca sa le faceti pana la alegeri. Sau e cu clauza suspensiva ?

  Raportează
 • postat de Mihai Marți, 17 Martie 2020 12:58 86.124.206.*** Link la comentariu
  2
  20

  In locul parcarii de la Casa de Cultura a Sindicatelor, mai bine ar demola cele aproximativ 110 garaje din perimetrul blocurilor M1, F1, B3, C13, C14, C15 si E6.

  Raportează
 • postat de Raabis Stefan Badita Marți, 17 Martie 2020 09:32 5.2.209.*** Link la comentariu
  7
  7

  Salutam initiativa. Totodata, cu mai putina bataie de cap, daca se poate, parcari subterane se pot face si in subsolurile complexelor comerciale gen Complex Siret, Complex Flora, Complex Continental, toate situandu-se in Tiglina 3.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.