VIDEO | Cum sunt dezinfectate autobuzele şi troleibuzele Transurb Galați? Prevenirea îmbolnăvirii cu noul CORONAVIRUS

VIDEO | Cum sunt dezinfectate autobuzele şi troleibuzele Transurb Galați? Prevenirea îmbolnăvirii cu noul CORONAVIRUS
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Aceasta este întrebarea pe care ne-au adresat-o cu insistenţă gălăţenii dependenţi de transportul în comun. Temerile şi suspiciunile lor sunt îndreptăţite nu doar de apariţia noului coronavirus, ci şi de faptul că, în autobuzele şi troleibuzele vechi, tapiţeria degradată a scaunelor, dar şi celelalte suprafeţe par adesea necurăţate.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, SC Transurb SA tocmai a cumpărat "Nocolyse - dezinfectant de nivel înalt pentru suprafeţe şi microaerofloră", în valoare de 59.400 de lei fără TVA. Conform site-urilor medicale, dezinfectantul "se foloseşte doar împreună cu aparatul Nocospray şi este recomandat pentru: bloc operator, săli de terapie intensivă, săli de tratament, saloane pacienţi, cabinete medicale, cabinete stomatologice, holuri etc". Despre această achiziţie, am solicitat mai multe informaţii companiei publice de transport în comun.

SC Transurb ne-a comunicat că "având în vedere măsurile pentru prevenirea apariției cazurilor de îmbolnăvire cu noul virus gripal coronavirus, a achiziţionat cel mai performant aparat folosit la ora actuală cu eficienţă de dezinfecţie: bactericidă, fungicidă, virucidă şi sporicidă". Este vorba despre aparatul de nebulizare Nocospray, "un concept revoluţionar destinat biodezinfecţiei profesionale, utilizat în cadrul spitalelor (săli de operaţie, secţii de terapie intensivă, maternităţi) şi clinicilor, recomandat pentru grădiniţe, şcoli, hoteluri, spaţii rezidenţiale, mijloace de transport şi orice alte spaţii publice, care generează un mediu dezinfectat în proporţie de 99,99 la sută".

Conform Transurb, beneficiul utilizării acestui aparat constă în "resetarea istoricului virucid, bactericid, sporicid şi fungicid acumulat în decursul timpului în spaţiul tratat".

În plus, utilizând Nocospray, timpul de dezinfecţie se reduce cu 50-70 la sută comparativ cu metodele manuale, evident curăţenia impunându-se anterior. Avantajele sunt acelea că dezinfectantul este biodegradabil până la 99,9 la sută, nu este toxic, nici alergen, este anticoroziv şi nu generează rezistenţă la bacterii.

Cât de des se face dezinfecţia

"Procedura prin nebulizare cu soluţie profesională cu aparatul Nocospray se realizează în toate mijloacele de transport, o dată la două zile. Toate mijloacele de transport public sunt dezinfectate deja de la prima apariţie a virusului, cu o soluţie profesională, procedură ce este repetată la fiecare 24 de ore. În fiecare noapte, după retragerea în autobază, mijloacele de transport public sunt igienizate şi dezinfectate prin pulverizarea suprafeţelor sau aerosolizare cu soluţie profesională (Bionet A15, folosită şi în spitale/ săli de operaţie), iar conform indicaţiilor tehnice, procedura se realizează în spaţiu închis, după care substanţa este lăsată să acţioneze cel puţin 15 minute", ne-a transmis operatorul de transport.

De asemenea, societatea a luat măsuri de prevenire a îmbolnăvirii conducătorilor auto, acestora fiindu-le puse la dispoziţie soluţii antibacteriene pentru mâini şi măşti medicinale de protecţie. "Îi asigurăm pe călători că societatea locală de transport ia toate măsurile asigurării unor condiţii de igienă conform normelor", a ţinut să precizeze SC Transurb SA.

VEZI VIDEO MAI JOS

Media

Citit 5476 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.