Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
1 comentariu

Primăria municipiului Galaţi i-a desemnat, săptămâna trecută, pe câştigătorii noului concurs de soluţii peisagistice, organizat pentru obţinerea unor modele de parcuri recreaţionale. Toate bune şi frumoase, numai că administraţia locală nu a plătit încă premiile oferite anul trecut, în octombrie, în cadrul concursurilor de idei şi soluţii urbanistice organizate pentru reamenajarea şi refuncţionalizarea Falezei Dunării şi, respectiv, a Văii Ţiglinei.

Într-o zi de joi, 24 octombrie 2019, holul central al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi găzduia vernisajul şi festivitatea de premiere a soluţiilor urbanistice primite de Primăria Galaţi pentru "Valea Ţiglinei" şi "Faleza Dunării".

"Proiectul care va lua premiul I pare, aşa, dus spre Dubai", a declarat atunci primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, despre marele câştigător al concursului de soluţii urbanistice organizat de administraţia locală pentru "Reamenajarea şi refuncţionalizarea Falezei Dunării". Cei care reconfiguraseră spectaculos Faleza erau chiar gălăţeni: Radu Alexandru Mocanu, Mihai Roşcăneanu, Dragoş Năstase şi Marius Marcu. Licenţiaţi de-a dreptul în Faleza Dunării, tinerii ar fi trebuit să-şi încaseze Premiul I în valoare de 25.000 de lei brut, iar ceilalţi premianţi - 15.000 de lei brut, respectiv, 5.000 de lei brut. Trei premii similare - 25.000 de lei, 15.000 de lei şi 5.000 de lei, sume brute, au fost acordate şi în cadrul concursului pentru revitalizarea Văii Ţiglinei.

În urma articolelor referitoare la noului concurs de soluţii urbanistice organizat de municipalitate, am primit la redacţie mai multe semnale că nu au fost încă achitate premiile pentru Faleză şi Valea Ţiglinei.

Tocmai de aceea, am solicitat Biroului de presă al Primăriei să ne comunice când anume au fost plătite premiile cuvenite arhitecţilor Falezei şi Văii Ţiglinei. Iar dacă plata nu s-a făcut, să ni se precizeze motivul şi o dată estimativă a plăţii.

"Referitor la solicitarea dvs., vă informăm că plăţile cuvenite câştigătorilor concursurilor de soluţii se vor face în scurt timp, după ce în luna februarie a fost aprobat bugetul municipiului Galaţi", ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Citit 1326 ori Ultima modificare Vineri, 13 Martie 2020 00:37

1 comentariu

  • postat de Cetateanul Ingrijorat Vineri, 13 Martie 2020 10:00 5.13.158.*** Link la comentariu
    1
    6

    Nu vor fi platiti niciodata. E o vrajeala de campanie. Acum cateva zile domnul primar anunta ca noua lui campanie electorala se bazeaza pe reconstruirea falezei, adica se vor folosi fix de proiectul castigator al acestui concurs. De luni de zile sunt dusi cu zaharelul de diverse persoane din cadrul primariei ca cat de curand se va face plata. Imi pare rau pt munca depusa de ei si de cei care au participat la noul concurs. Atat se poate, ce sa le faci? Oricum nu le pasa decat de propria valiza. Ati darmat orasul si acum oferiti adevaratelor valori ale acestui oras inca cateva motive sa nu se mai intoarca de unde au plecat. Job well done administratiei psd!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.