Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
6 comentarii

Având în vedere că prin Hotărârea nr. 3 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a hotărât sistarea programului de lucru la ghişeele Primăriei municipiului Galaţi, contribuabilii la bugetul local au posibilitatea de a plăti on-line taxele şi impozitele prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, utilizând cardul bancar. Primăria ne-a transmis un ghid cu tot ceea ce trebuie să faceţi pentru a vă achita obligaţiile fiscale.

Conform instrucţiunilor transmise, persoanele fizice pot intra în posesia ID-ul şi parolei alocate accesând direct platforma electronică de plată a impozitelor, taxelor şi a altor venituri locale, www.ghiseul.ro, sau trimiţând la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., o cerere şi copia actului de identitate al titularului de rol fiscal.

Pasul 1: Autentificare cu parolă

Pentru autentificare este necesar să introduceţi user-ul şi parola primită de la instituţia în raza căreia aveţi domiciliul, apoi acţionaţi butonul „Enter”, urmând să schimbaţi parola iniţială generată de sistem cu una nouă. Pentru parola personală trebuie să completaţi atât câmpul „Parola nouă”, cât şi cel „Confirmare”, precum şi o adresă de email validă pe care vei primi dovada plăţilor efectuate.

Pasul 2: Obligaţii de plată

În urma autentificării cu parolă, în secţiunea „Obligaţii de plată” vor apărea toate instituţiile înscrise în sistem pentru care ai de efectuat plăţi pentru diverse taxe. Când doriţi plata unor taxe obligatorii puteţi alege să plătiţi integral sau parţial o anumită taxă; în căsuţa unde sunt trecute sumele se poate modifica suma astfel încât să corespundă dorinţei dvs.

Pasul 3: Previzualizare plată

În această pagină apar informaţii referitoare la tipurile de venit pentru care se efectuează plată, suma de plată, valoarea comisionului - 0, totalul de plată. Dacă doriţi să faceţi plata este necesar să citiţi termenii şi condiţiile de utilizare şi să bifaţi câmpul „Aprob plata şi sunt de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare”, iar apoi faceţi click pe butonul „Plăteşte”.

După acţionarea butonului, se deschide portalul de plată on-line al procesatorului, unde este necesar să introduceţi datele cardului cu care se efectuează plata şi să faceţi click pe butonul „Aprobă”.

În cazul efectuării plăţii veţi primi un e-mail cu dovada de plată, pe adresa de email trecută la prima autentificare sau modificată de la „Profil utilizator”. Primăria precizează că Direcţia Impozite şi Taxe Locale răspunde tuturor solicitărilor transmise on-line şi prin serviciile poştale.

Citit 5299 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 22:44

6 comentarii

 • postat de IC Vineri, 20 Martie 2020 06:41 86.124.201.*** Link la comentariu
  0
  4

  De cand s-a introdus Ghiseul.ro am platit online , cu cardul sau prin bankig , am o intrebare : taxele/a la cimitir nu s-ar putea plati la fel ?

  Raportează
 • postat de Andrei Joi, 19 Martie 2020 19:51 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  1

  Daca vreau sa vadn masina cum procedez??

  Raportează
 • postat de Contribuabil Joi, 19 Martie 2020 08:56 5.13.232.*** Link la comentariu
  0
  5

  Mda...la email nu raspunde nimeni (sau cel putin o face foarte greu) - am trimis un email luni dimineata....azi e joi.

  Raportează
 • postat de Silcri Miercuri, 18 Martie 2020 08:07 5.2.208.*** Link la comentariu
  0
  11

  Sistemul nu-mi permite obtinerea unui ID si parola pentru mama mea care are 86 ani deoarece la sectiunea plata cu cardul trebuie introdus un card valid pe numele persoanei titulare. Am introdus numarul cardului meu si sistemul transmite ca numele titularului cardului nu corespunde cu numele persoanei pentru care se solicita parola si ID -ul Asa ca adio plata on line.

  Raportează
 • postat de Cosma Marți, 17 Martie 2020 14:36 86.124.202.*** Link la comentariu
  1
  7

  Multumim frumos pentru idee! Cu putina atentie, plata taxelor si impozitelor se realizeaza in cateva minute si nu mai trebuie sa ne deplasam.

  Raportează
 • postat de Plătitor de taxe... Marți, 17 Martie 2020 13:39 82.79.132.*** Link la comentariu
  2
  5

  Ar trebui menționat că nu sunt acceptate anumite carduri...exemplu card emis de IdeaBank.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro