Se caută expert tehnic pentru ”Omagiu lui Brâncuşi”
Foto: Anca Melinte

Se caută expert tehnic pentru ”Omagiu lui Brâncuşi”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pentru a doua oară în ultimele şapte luni, Primăria Galaţi încearcă să găsească un expert tehnic pentru monumentul de for public "Omagiu lui Brâncuşi".

Realizată de cunoscutul artist german Ewerdt Hilgemann în 1991, când a fost invitat la cea de-a patra ediţie a Taberei naţionale de sculptură în metal de la Galaţi, lucrarea zace străpusă de rugină în zona Trecere Bac.

În august 2018, au fost aprobate costurile de 196.732,93 de lei cu TVA pentru restaurarea şi ridicarea ei pe un soclu, pe Faleza Inferioară.

În septembrie 2019, administraţia locală a organizat o achiziţie publică pentru "servicii de expertizare tehnică", dar procedura a fost anulată şi reluată în martie 2020. Valoarea estimată a contractului este tot de 30.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire - preţul cel mai scăzut.

Conform caietului de sarcini, este necesară "expertizarea tehnică a structurii metalice pentru lucrările de restaurare. Va fi propusă o singură măsură de intervenţie".

Rămâne de văzut dacă de această dată va contractul va fi atribuit. Potrivit informaţiilor noastre, rugina a afectat grav sculptura, aşa că e greu de spus dacă mai poate fi pusă în valoare.

Citit 2249 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2020 22:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.