Încă o reprezentantă PMP, în funcţie publică de conducere

Încă o reprezentantă PMP, în funcţie publică de conducere
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

După Viorica David, numită în ianuarie 2020 subprefect al judeţului Galaţi cu sprijinul PMP, şi Gabriela Lenghel, numită în aprilie 2020 în funcția de președinte - cu rang de secretar de stat - al Autorității Naționale pentru Cetățenie - o altă reprezentantă a partidului condus de Cătălin Cristache a ajuns într-o funcţie publică de conducere. Este vorba despre Iulia Hîrleşteanu, vicepreşedinte PMP Galaţi - partid în care s-a înscris în 2016 - care a devenit directorul filialei teritoriale a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Lista doamnelor care au ajuns în funcţii publice de conducere graţie PMP Galaţi se tot lungeşte. Astfel, după Oana Iurescu, economist de profesie, care este consilier local şi preşedinta organizaţiei municipale a PMP Galaţi şi Nicoleta Badiu, jurist de profesie, care este consilier local PMP şi director general adjunct al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, alte trei doamne au ajuns, numai în primele patru luni ale acestui an, în poziţii publice de conducere. Consilier juridic la Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați, Viorica David a fost numită, în ianuarie anul acesta, subprefect al judeţului Galaţi cu sprijinul PMP. Fost procuror, Gabriela Lenghel, a fost numită în aprilie, în funcția de președinte - cu rang de secretar de stat - al Autorității Naționale pentru Cetățenie. Nou intrată pe lista şefilor de instituţii publice este Iulia Hîrleşteanu.  

"Situaţia nu stă deloc pe roze"

„Sunt directorul ANIF Galaţi, de la începutul lunii aprilie. De atunci, mi-am concentrat atenţia pe o analiză riguroasă a activităţii instituţiei din ultimii ani, în raport cu atribuţiile sale, prevăzute prin lege. Sunt o mulţime de aspecte deficitare la nivelul organizării, implicit, al funcţionalităţii. Situaţia nu stă deloc pe roze. Sunt multe de îndreptat, apoi de îmbunătăţit”, afirmă Iulia Hîrleşteanu.  
În ceea ce priveşte pregătirea profesională, Iulia Hîrleşteanu ne-a declarat că este de profesie jurist: „Peste 25 ani, am condus, împreună cu soţul meu, o afacere proprie în domeniul construcţiilor, instalaţiilor şi hidroizolaţiilor, experienţă care mă va ajuta negreşit să aşez pe linia normalităţii, instituţia al cărei director sunt în prezent. Eu sunt un om de echipă, dar riguros. Nu fac casă bună cu minciuna, hoţia, incompetenţa şi, mai ales, cu statul degeaba. Dacă toţi colegii mei, vor înţelege acest lucru, vom colabora excelent şi vom reuşi, în premieră, să scoatem la liman activitatea instituţiei, care, din păcate, nu se află în topul clasamentului naţional, ba dimpotrivă”. 

Imaginea dezastrului

Directorul ANIF ştie că judeţul Galaţi a fost dat ca exemplu negativ în pentru starea dezastruoasă a instalaţiilor de irigaţii: „Răul făcut în 30 de ani e greu de redresat cât ai bate din palme, oricâtă voinţă şi pricepere ar exista, dar totuşi nu imposibil. În acest moment, ANIF Galaţi deţine 31 staţii de pompare din care doar 14 sunt în funcţiune. Cele mai multe staţii scoase din uz sunt situate pe ramura canalului CA Chineja, unde este necesară folosirea treptei a şaptea de pompare, astfel că, după 1990, s-a recurs la sistarea acestora, din cauza costurilor energetice foarte mari. Probleme serioase prezintă şi starea jalnică a digului de la Brateş, care este, de fapt, un mal al Canalului Magistral Lunca. Să ferească Dumnezeu ca acesta să se rupă! S-ar produce pagube uriaşe, prin afectarea directă a Amenajării Complexe Câmpia Covurluiului, alimentată de SPA Dunăre”, ne-a declarat Iulia Hîrleşteanu. 

Strategie de reabilitare

"Staţiile de irigare adaptate nevoilor fiecărui fermier trebuie să devină principala preocupare a noastră. Împreună cu specialiştii ANIF, am început să conturez o strategie de reabilitare, solicitând totodată, sprijin guvernamental, prin Ministerul Agriculturii în subordinea căruia suntem. Există posibilitatea accesării unor fonduri europene pentru reabilitare şi vreau să profităm la maximum de acest lucru. Ştiu ce am de făcut. În cale, nu-mi va sta nicio eventuală piedică de ordin strict birocratic, organizatoric sau chiar politic. Vreau să îmi duc acţiunile la bun sfârşit, chiar dacă ştiu că nu va fi uşor prea uşor. Voi fi omul care va intra pe fereastră, dacă va fi poftit afară, pe uşă”, ne-a mai declarat directorul ANIF.

Citit 8169 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:17

2 comentarii

 • postat de eu
  Luni, 04 Mai 2020 12:43
  86.124.202.***
  În fiecare instituție publică există un nucleu de angajați, buni specialiști și profesioniști de care papagalul de partid, aterizat acolo politic se poate folosi pentru a face ceva. Nu trebuie să fii specialist în domeniul respectiv pentru a manageria o activitate. Din păcate, acest aspect constituie și motivul pentru care se pot face numiri exclusiv politice....Toți se bazează pe acei profesioniști care vor face instituția să funcționeze, indiferent ce partid este la butoane. Problema este că politrucul are o agendă de parcurs, el se cere acolo pentru a semna
  0
  12
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Luni, 04 Mai 2020 07:13
  89.136.0.***
  Sa conduci o firma ”în domeniul construcţiilor, instalaţiilor şi hidroizolaţiilor” si sa accepti numirea intr-o functie de conducere a unei entitati ce presupune clar o specializare tehnica solida, arata sintetic o radiografie a influentei distructive a numirilor politice in tot ce inseamna economia Romaniei (si nu numai) din ultimii 30 de ani. Spun ”nu numai”, deoarece numirile politice au oferit doar salarii nesimtite unor ”lipitori de afise”, distrugand atat obiectivele industriale, cat si administratia (prin amanarea la nesfarsit a digitalizarii, care doare in situatii de criza cum este aceasta pandemie), dar si educatia, sanatatea si restul zonelor vietii sociale, determinand peste cinci milioane de romani sa emigreze ori sa-si caute de munca in exterior. Nu contest buna intentie, dar lipsa de specializare (cum este cea tehnica conexa imbunatatirilor funciare, in acest caz) permite accesul incompetentei spre zona decizionala. Poate specialistii din sistem, daca mai exista si vor fi atrasi la o colaborare sincera, pot ajuta noul director numit politic sa - si faca treaba, desi ma indoiesc ca mai exista, altfel nu acceptau distrugerea unui sistem care era functional si foarte necesar agriculturii din zona. ”Cartea” atragerii de fonduri comunitare poate fi castigatoare, dar necesita o buna cunoastere a genului si necesarului de proiecte, elaborarea acestora in timp scurt si buna credinta in implemntarea lor, prin adaptarea solutiilor optime la specificul zonei, si, nu in ultimul rand, gasirea unor specialisti in constructii si lucrari de imbunatatiri funciare (din ce in ce mai greu de gasit in tara noastra). Altfel, odata intrat in cercul vicios, al repartizarilor lucrarilor catre grupuri de interese, care vor subcontracta altor firmulite de casa, fondurile se vor risipi si... ”Dumnezeu cu mila”, vom continua sa ne rugam la icoane pentru a ploua!
  2
  50
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.