Proiect de Parc Aventura în pădurea Gârboavele

Proiect de Parc Aventura în pădurea Gârboavele

wallpaperflare
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
6 comentarii

Miercuri, 27 mai, Consiliul Județean Galați a demarat un alt proiect turistic, odată cu semnarea electronică de către președintele instituției, Costel Fotea, a contractului de finanțare pentru un parc de aventură în apropierea municipiului reședință de județ.

“Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul Aventura din Brașov”,  a declarat președintele Consiliului Județean.
În cadrul proiectului, pe lângă parcul de aventură, se va realiza și un plan de dezvoltare a turismului activ la nivel transfrontalier, inclusiv cursuri de antreprenoriat în domeniu. Valoarea investiției este de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. Finanțarea a fost câștigată în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilkovo (regiunea Odessa, Ucraina).
Conform informațiilor noastre, urmează procedura de achiziție pentru desemnarea operatorului economic ce va lucra efectiv la proiect, motiv pentru care este încă dificil de precizat data finalizării, dar există șanse ca parcul să se deschidă în anul 2021.
În ceea ce privește tarifele de intrare, momentan nu putem decât să ne raportăm la situația existentă la Brașov. În orașul de sub Tâmpa, Parc Aventura a fost redeschis publicului în data de 15 mai și propune bilete de intrare de trei lei de persoană doar pentru vizitare, în timp ce trei ore de aventură costă între 50 și de 60 de lei, în funcție de vârsta celor interesați. Există și posibilitatea de a prelungi… aventura cu încă o oră, contra a 20 de lei și reduceri pentru grupuri.

Citit 3200 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 00:08

6 comentarii

 • postat de Aiureli periculoase ! Duminică, 31 Mai 2020 13:51 77.111.247.*** Link la comentariu
  2
  11

  Se vede treaba ca, in diferitele institutii de profil din oras (Garda de Mediu, de exemplu...) si la conducerea Galatiului s-a cuibarit (de multi ani de zile !!!) un grup de indivizi fara scrupule care urasc natura, vegetatia, verdeata, spatiile verzi, copacii...si iubesc BETOANELE si isi iubesc numai conturile lor din banci si care si-au pus in minte sa reduca la zero aceste suprafete verzi, inlocuindu-le cu...BETOANE si alte acareturi de doi lei, de cel mai mare prost-gust si aspect de balci, din care sa se poata ,,trage" (in buzunarul lor) fonduri de la bugetul local si de stat, acareturi botezate cu fel de fel de denumiri pompoase (gen ,,Parc de Aventuri"...,,Aquaparc"...,,Spatii de joaca" amplasate OBLIGATORIU pe locul spatiilor verzi, in locul copacilor !!!) denumiri care sa ia urechile si mintea prostimii analfabetizate dar votante care sa accepte astfel neconditionat si pe negandite si fara ezitare aceste monstruozitati care se intampla in oras si care ne vor afecta in mod grav si complex, pe toti...

  Raportează
 • postat de Mario Duminică, 31 Mai 2020 09:19 89.137.138.*** Link la comentariu
  12
  6

  În loc de acest proiect,în care nu crede nimeni,o să de a ăștia faliment,mai bine făceau la plaja dunărea un aqua parc,cu tobogane, mici,mari,ptr toate vârstele și lăsați pădurea garboavele,să rămână o oază de liniște și relaxare și interziceti muzica cu desăvârșire, unul manele,altul rock ,vrei muzică la club,discotecă,deci când te duci, faci un grătar, în liniște, în familie și te bucuri de a sta in mijlocul naturii

  Raportează
 • postat de rodax Sâmbătă, 30 Mai 2020 15:59 109.103.134.*** Link la comentariu
  3
  31

  cu atatea constructii si investitii in biata padure atat cat a mai ramas din ea padure o sa transformam Garboavele intr-un loc monstruos care nu va fi nici padure, nici parc nici zona de agrement.ce frumoasa era padurea garboavele in anii 70 ai secolului trecut,doar cu tabara gradina zoologica si restaurantul caprioara.

  Raportează
 • postat de manager Sâmbătă, 30 Mai 2020 14:48 89.137.136.*** Link la comentariu
  21
  9

  Pentru Galati tariful ar trebui sa fie mai mic pentru ca sunt si salarii foarte mici ca doar nu se duc directorii in parc de aventura ci populatia simpla, saraca si necajita care strange o luna banii ca sa cumpere un bilet de intrare.

  Galatiul trebuie sa aiba urmatoarele:

  - Amazonia ( plante exotice in Gardina Botanica..portocali, lamai, bananieri, cocotieri, ficusi , grapefruit si altele)
  - Tiroliana
  - Punct de observatie inalt de cel putin 30 metri amplasat intr-un parc sau in garboavele (vedeti mai multe modele pe internet)
  - Aventura Parc ( tir cu arcul, echitatie )
  - Bazin olimpic ( urgent - modelul celui de la Braila )
  - Aquaparc acoperit pe modelul celui de la Brasov sau Oradea
  - Sala de alergare pe timp de iarna precum cea de la Bacau
  - Tiroliana
  - Discoteca
  - Terenuri de tenis de camp gratuite
  - Mese de tenis
  - Centru de echitatie ( plimbari cu calul liber in padurea garboavele si imprejurimi)
  - Bazina publice, plaja
  - Centru de inchirieri caiace, barci, hidrobiciclete amenajat pe lacul Catusa
  - Transformarea lacului Catusa in centru de turism si sporturi nautice
  - Amenajare terase la inaltime pe cele mai inalte cladiri a orasului ( hotel galati, bloc albatros, blocurile turn din tiglina )
  - Raliul Galatiului
  - Cat mai multe parcari gratuite in special in cartiere si unde locuiesc oamenii si eliminarea celor cu plata mai ales ca sunt facute din bani publici deci banii cetatenilor
  - Centru de parasutism
  - Poligon tir pt cei care vor sa traga cu arma unde accesul sa fie si pt cetateni
  - Boxe unde oamenii sa isi poata tine lucrurile la un pret de bun simt si in deplina siguranta ( blocurile din Germania si statele civilizate au si boxe si spalatorie si loc de parcare sub cladire pt toate parsoanele din acel bloc si sa nu se mai acorde din o autorizatie de constructie a unui bloc daca nu e prevazut si cu parcare subterana)
  - Amenajarea unei parcari langa Ecosal care ar rezolva toata problema parcarilor din zona ( e deja o parcare acolo dar neamenajata..trebuie doar asfalt si niste dungi cu vopsea)
  - Festival de muzica , film , teatru, gastronomie in aer liber

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Sâmbătă, 30 Mai 2020 10:06 89.137.231.*** Link la comentariu
  8
  31

  Proiect nefezabil, neviabil si nelegal. Padurea a servit pana acum celor ce si-au crescut turmele pe aici si au infestat singura oaza naturala din apropierea orasului: oi, vite, porci...au adus capuse, galbeaza, soboloni plini cu trichina. Pe langa asta, in aceasta padure s-au taiat copaci dupa bunul plac. Incepand cu marimile locale si terminand cu alesii locali, toti au avut beneficii economice ilicite de pe urma plamanului Galatiului, care ar fi trebuit redat NATURII, spre refacere, nu business-ului de doi bani. Probabil ca se urgenteaza distrugerea padurii Garboavele, astfel incat sa se justifice trecerea acestei zone in intravilan cu toate nenorocirile ce decurg(pt. noi, plebea) din acest fapt.
  Cu siguranta acest loc este in atentia celor ce-si doresc viloaie , nu de parcuri au ei nevoie , pt. amarasteni...

  Raportează
 • postat de paloma Sâmbătă, 30 Mai 2020 09:16 5.13.175.*** Link la comentariu
  10
  28

  Ramanem si fara gratare ! Sa puneti de-o fabrica nu stiti; parc de aventura cu burta goala ne trebuie !!! Distrugeti si padurea de la Garboavele !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.