Proiect de Parc Aventura în pădurea Gârboavele
Foto: wallpaperflare

Proiect de Parc Aventura în pădurea Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Miercuri, 27 mai, Consiliul Județean Galați a demarat un alt proiect turistic, odată cu semnarea electronică de către președintele instituției, Costel Fotea, a contractului de finanțare pentru un parc de aventură în apropierea municipiului reședință de județ.

“Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul Aventura din Brașov”,  a declarat președintele Consiliului Județean.

În cadrul proiectului, pe lângă parcul de aventură, se va realiza și un plan de dezvoltare a turismului activ la nivel transfrontalier, inclusiv cursuri de antreprenoriat în domeniu. Valoarea investiției este de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. Finanțarea a fost câștigată în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilkovo (regiunea Odessa, Ucraina).

Conform informațiilor noastre, urmează procedura de achiziție pentru desemnarea operatorului economic ce va lucra efectiv la proiect, motiv pentru care este încă dificil de precizat data finalizării, dar există șanse ca parcul să se deschidă în anul 2021.

În ceea ce privește tarifele de intrare, momentan nu putem decât să ne raportăm la situația existentă la Brașov. În orașul de sub Tâmpa, Parc Aventura a fost redeschis publicului în data de 15 mai și propune bilete de intrare de trei lei de persoană doar pentru vizitare, în timp ce trei ore de aventură costă între 50 și de 60 de lei, în funcție de vârsta celor interesați. Există și posibilitatea de a prelungi… aventura cu încă o oră, contra a 20 de lei și reduceri pentru grupuri.

Citit 4354 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.