Începe dezinsecţia în cartierele din Galați

Începe dezinsecţia în cartierele din Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă, din 22 mai, dacă vor permite condiţiile meteo, va începe o nouă etapă a Planului de acţiune pentru deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie pentru anul 2020.

Conform Primăriei, acţiunile se vor face prin intermediul Serviciului Public Ecosal şi vor cuprinde intervenţii la sol, în cartiere. Dezinsecţia cu echipamentul tip ULV (pentru pulverizare din maşină) se va realiza începând cu ora 22,00, iar cea cu atomizoarele, începând cu ora 6,00. Substanţa folosită este Solfac Trio EC 200 - insecticid concentrat împotriva insectelor (inclusiv căpuşe).

Apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului Galaţi sunt rugaţi să-şi ia toate măsurile de protecţie necesare pentru familiile de albine şi viermii de mătase, în scopul evitării contactului cu substanţele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat, în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

"Le mulţumim gălăţenilor pentru înţelegere, dat fiind disconfortul temporar generat de această intervenţie", transmite Primăria.

// ]]>
Citit 2722 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2020 11:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.