Consilierul local Florin Gasparotti, ameninţat

Consilierul local Florin Gasparotti, ameninţat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trei bilete de ameninţare * Maşina consilierului PC a fost vandalizată chiar sub nasul Primăriei * Bănuiala cade pe transportatorii privaţi *

Consilierul local PC Florin Gasparotti (FOTO), membru în Comisia de Buget-Finanţe, a trecut ieri prin două şocuri. După ce a primit trei bilete de ameninţare, alesul local şi-a găsit maşina vandalizată, chiar lângă Primărie.

Suspiciunile se îndreaptă către operatorii privaţi de transport,  pe care crede că i-a supărat cu punctele sale de vedere exprimate public.

„Nu răspund de maşină”

De ce a ajuns consilierul Florin Gasparotti ţinta atacurilor? „Când am votat reducerea numărului de microbuze la 170, am ţinut cont de analiza prezentată în Comisia de Servicii a CL. Am susţinut Transurb pentru că este în subordinea noastră, şi văd dezvoltarea ei spre binele gălăţeanului. Această idee am prezentat-o şi într-un articol şi într-o emisiune”.

„Surprizele pe care le-am avut după aceste intervenţii în presă, s-au lăsat cu o reclamaţie la Poliţie. În cursul dimineţii, când am plecat spre Primărie, unde a avut loc, la ora 10, întrunirea de pregătire a şedinţei CL am avut surpriza să găsesc trei bileţele de ameninţare”, ne-a povestit consilierul.

Cele trei bilete erau prinse, câte unul, în fiecare ştergător de parbriz. Scrise de mână, cu pix albastru, cu litere stângace şi uşor strâmbe de tipar, biletele cuprindeau, fiecare, câte o ameninţare: „Nu răspund de faţă”, „Nu răspund de spate”, „Nu răspund de maşină”. 

Vopsea albastră

La Primărie, Gasparotti le-a povestit colegilor păţania şi chiar au discutat despre supărarea şi posibilele proteste ale operatorilor.

„Am zis că e o glumă cu bileţelele. Când am ieşit din Primărie, nu îmi venea să cred: partea dreaptă a maşinii mele era vopsită cu un spray albastru. Noroc că şedinţa a fost scurtă şi nu apucase să se usuce. O oră m-am chinuit să-l şterg. Maşina era parcată mai în margine, nu chiar în faţa Primăriei”, ne-a spus consilierul.

E grav că un asemenea act de vandalism se poate petrece lângă o instituţie publică! Maşina putea fi distrusă, incendiată! Martori la incident au fost colegii lui, Eugen Găvan şi Picu Roman.

„Sunt un om paşnic”

„Nu acuz pe nimeni, dar eu cred că ceea ce mi s-a întâmplat e în urma emisiunii, a votului meu legat de transportul local. Eu sunt un om paşnic, nu am lovit în partenerii politici, indiferent de culoare”.

„M-am gândit că de la transportatori ar putea fi, deşi printre dânşii am regăsit un fost coleg de armată, pe dl Cârlan, pentru care am tot respectul. Nu cred că ar fi în stare de aşa ceva, dar alţii de altă factură… poate”.

„În emisiune am primit un telefon de la un operator care critica revoltat poziţia mea privind problema maxi-taxi. Am familie şi consider că acesta nu e un mod de a convinge un consilier”.

„Am făcut acest anunţ şi în speranţa ca alţi colegi de-ai mei să nu păţească acest lucru. Eu cred că cetăţenii au nevoie de cele mai bune condiţii de transport, de cele mai bune maşini, de cei mai buni operatori. Acum există posibilitatea să se facă această selecţie”.

„Timpul va demonstra dacă decizia noastră a fost bună sau nu. Dacă nu, nu e nicio nenorocire, oricând aş putea fi chiar eu unul dintre cei care vor susţine suplimentarea acestor mijloace. Totul va depinde de ce se va întâmpla în viitor”, ne-a declarat Florin Gasparotti.

Citit 3381 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.