Evaluaţi acest articol
(29 voturi)
19 comentarii

“În mijlocul unui trotuar cu lăţimea de maximum un metru, să montezi un stâlp cu diametrul de 40 de centimetri, unde s-a mai văzut aşa ceva?! Efectiv, unei persoane cu dizabilităţi nu-i mai rămâne loc să treacă! Nicăieri în lumea asta nu sunt stâlpi amplasaţi în mijlocul trotuarului!”, ne-a sesizat un gălăţean care a străbătut strada Siderurgiştilor aflată, în prezent, în plină modernizare cu fonduri europene.

În valoare totală de 104,37 de milioane de lei, din care peste 87,83 de milioane de lei asistenţă financiară nerambursabilă, proiectul de modernizare a liniilor de tramvai şi a carosabilului axei Siderurgiştilor – 1 Decembrie 1918 reprezintă una dintre cele mai mari investiţii derulate de Primăria municipiului Galaţi. Proiectul ar trebui să fie finalizat pe 31 mai 2021, conform datelor oficiale.
În ceea ce priveşte modul în care se execută lucrările, tocmai am primit următoarea sesizare: "Porţiunea de arteră dintre Inelul de Rocadă (Ultimul Leu) şi intersecţia cu strada Gheorghe Asachi nu este aliniată cu porţiunea dintre Gheorghe Asachi şi strada Gheorghe Doja, diferenţa fiind pe puţin de 50 de centimetri. Concret, prima porţiune este cu 50 de centimetri mai la dreapta decât cealaltă.
Stâlpi puşi în mijlocul trotuarului nu există nicăieri în lume. În mijlocul unui trotuar cu lăţimea de maximum un metru, să montezi un stâlp cu diametrul de 40 de centimetri, unde s-a mai văzut aşa ceva?! Efectiv, unei persoane cu dizabilităţi nu-i mai rămâne loc să treacă! Nicăieri în lumea asta nu sunt stâlpi amplasaţi în mijlocul trotuarului! Ei se montează pe margine! Vorbim aici de trotuare înguste, de circulaţie, nu de zone pietonale largi, cu zone de promenadă!”, ne-a sesizat gălăţeanul care şi-a făcut publică nemulţumirea şi pe reţelele de socializare.
Situaţia semnalată s-a confirmat cu prisosinţă la faţa locului. Trotuarul îngust, pavat cu dale de granit, a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru cetăţenii care au drum pe acolo. Chiar dacă lucrările sunt în desfăşurare!

Ce spune Primăria municipiului Galaţi

La solicitarea noastră, Primăria municipiului Galaţi ne-a oferit următoarele explicaţii: „Referitor la solicitarea dumneavoastră privind stâlpii amplasați în zona trotuarelor pe strada Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Gheorghe Doja și intersecția cu strada Gheorghe Asachi (zona IREG), pe partea dreaptă în sensul de mers către Piața Energiei, vă informăm că aceștia sunt stâlpi de tracțiune, ce sunt folosiți pentru susținerea rețelei de contact. Având în vedere că urmează a fi instalat în zona căii de rulare un aparat de cale (macaz) ce va permite, în perioada rece, trecerea tramvaielor de pe un fir pe altul, este necesară montarea stâlpilor în zona trotuarelor și nu în axul căii, așa cum sunt montați pe restul străzii. Totodată, menționăm că rețelele de apă au făcut imposibilă montarea acestor stâlpi în alte zone decât cele actuale. Vă asigurăm că la întocmirea proiectului tehnic de execuție au fost prevăzute lățimi ale trotuarelor cu respectarea tuturor standardelor și normativelor în vigoare”, ne-a transmis Primăria Galaţi.
În ceea ce privește porțiunea dintre bordura trotuarului pavat și bordura ce va delimita zona carosabilă, Primăria precizează că proiectul prevede executarea unei piste de bicicliști. Cel mai probabil pe ea se vor deplasa gălăţenii care nu vor avea loc să meargă pe trotuar...

Citit 7362 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2020 12:17

19 comentarii

 • postat de adi Marți, 30 Iunie 2020 06:49 109.96.154.*** Link la comentariu
  0
  3

  Poate ca acesti stalpi acolo ar trebui montati. Recunosc ca nu am pregatirea necesara contrazicerii unui proiectant dar am o alta intrebare pentru echipa primariei si proiectanti. De ce nu s-au gandit la alinierea acelor extinderi de la parterul blocurilor ? Acele extinderi ,inclusiv treptele de acces sunt facute pe spatiul public cu contracte de inchiriere sau concesiune si fiecare s-a extins in functie de cat de umflati i-au fost muschii atunci cand au constuit respectivele extinderi. Unii initial au construit fara nici un fel de autorizatii si acest lucru se vede acum cand aliniamentul extinderilor arata jalnic.

  Raportează
 • postat de maricut dumitru Luni, 29 Iunie 2020 15:15 78.96.80.*** Link la comentariu
  3
  4

  Am vazut multi carcotasi ,eu cred ca ne trebuie un primar gen Durbca sau Nicolaie cu al lui vice ori Stan.Mai inteleptilor pentru voi nu exista decat noaptea mintii.Nu-i asa era mai bine pe timpul lui Nicolaie cand orasul nu mai avea nici lumina stradala.Unde erati atunci inteleptilor?

  Raportează
 • postat de Oby Luni, 29 Iunie 2020 14:26 109.166.131.*** Link la comentariu
  1
  3

  Da stalpi de iluminat stradal la o distanta de 20 cm ,da ati citit bine ,cum e??a!o enel faceti un control pe alexandru moruzzi 11 ...creste si o salcie frumoasa sa ascunda ...asteptam un traznet ....

  Raportează
 • postat de Eu Duminică, 28 Iunie 2020 09:31 5.13.149.*** Link la comentariu
  3
  7

  Cand am spus ca multe lucruri in mandatul asta au fost facute de mantuiala,nu ma crezut nimeni...intr un fel e buna si pandemia asta la ceva ca a dus la prelungirea mandatului astfel incat sa se vada si rezultatele lucrarilor mantuiala..

  Raportează
 • postat de M Vineri, 26 Iunie 2020 21:02 87.144.233.*** Link la comentariu
  3
  12

  Primarul Vasile din cunoscutul serial de comedie al unui program tv este mic copil pe langa ceea ce face primarul GALATI.

  "Inteligenta" maximă

  Vinovati sunt doar stimații votanți

  Bravooooo tot asa mereu cu psd u

  ???????

  Raportează
 • postat de sofer Vineri, 26 Iunie 2020 15:05 78.96.59.*** Link la comentariu
  3
  6

  Nici carosabilul pentru masini nu e bine gandit. In zona Tiglina 2 in dreptul aleilor carosabile cu intrare spre blocuri s-au facut niste reduceri de la 2 benzi la 1 banda de circulatie fara nicio logica. Aiureala curata. Nu inteleg de ce nu s-a continuat cu stalpii pentru tramvai pe mijlocul stazii in zona intersectiei str.Siderurgistilor cu str. A.Saligny. De ce au fost montati stalpii aceea pe trotuar, doar nu se va face nicio bifurcatie pentru tramvai ?

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Vineri, 26 Iunie 2020 14:21 109.166.128.*** Link la comentariu
  4
  14

  Așa vede domnu primar marea modernizare?

  Raportează
 • postat de DESPERADO Vineri, 26 Iunie 2020 14:18 81.12.149.*** Link la comentariu
  3
  13

  Aşa se întămplă când "firmele de casă" care au câştigat licitaţia de Execuţie, dar şi de Proiectare (realizată pe genunchi, în grabă) nu sunt deranjate de Primar şi de Directorii din Primărie!
  În acest caz, DOREL îşi bate joc de gălăţeni cum vrea el.
  Când avem un Primar atehnic se întămplă tot felul de "minuni" în oraşul ăsta, gen OZN-urile din centru, plaja Dunărea, bordurile din ciment care se macină în 2-3 ani, golful de la Trece Bac, "cozorocul" de la Primărie, stâlpii aceştia, etc..

  Raportează
 • postat de Uliță pietonală, cică europeană. Hăis tată ! Vineri, 26 Iunie 2020 12:44 213.233.101.*** Link la comentariu
  3
  11

  Da frate, apropo de distanța socială, o să ne îmbrățișăm, o să socializăm forțat, la așa trotuar îngust înghițit pe o parte de scările magazinelor de la parterul blocurilor, stâlpi metalici și bașca cu măslină pe tort, pista pentru bicicliști. La amăruntul de pieton, cu ce mai rămâne, cu un metru trotuar pietonal. Hai că-i la mișto ¡

  Raportează
 • postat de Galatean, din pacate Vineri, 26 Iunie 2020 12:30 81.12.150.*** Link la comentariu
  6
  3

  Dupa cum vad sunt si aprecieri (vezi... dislaicurile... la problemele ridicare de "vesnicii nemultumiti" .

  Raportează
 • postat de dinzona Vineri, 26 Iunie 2020 11:32 82.76.88.*** Link la comentariu
  3
  10

  Absolut penibil, practic s-a distrus încă de pe acum și cea mai mică urmă de trotuar decent și civilizat pe care și-o imagina orice gălățean din zonă și nu doar, după finalizarea proiectului.

  Raportează
 • postat de Giovani Vineri, 26 Iunie 2020 10:39 82.137.10.*** Link la comentariu
  9
  32

  Halal raspuns. Si biciclistii in botul masinilor. Si in caz de accident cine raspunde?

  Raportează
 • postat de Denis Vineri, 26 Iunie 2020 09:17 194.105.20.*** Link la comentariu
  6
  48

  Bulevardul Siderurgiștilor e foarte circulat de pietoni.... 1 metru de trotuar e bătaie de joc la adresa oamenilor ce tranzitează zona. Din imagini se observa ca au preferat sa devieze si sa îngusteze zona destinata pietonilor decât sa demoleze scările si magazinele ce s au extins pe spațiul verde...
  In orașul cenușiu NU exista reguli de urbanism, fiecare a construit ce a vrut, cum a vrut si unde a vrut
  In spatele blocurilor sunt zeci si zeci de garaje ce pot face loc pentru mașini suficient...dar primarul drujba si beton prefera sa taie si copacii ramași si sa facă loc mașinilor....
  Degeaba modernizezi...daca nu faci cu cap si cu gândire si strategie pe termen lung...

  Raportează
 • postat de Alexuz Vineri, 26 Iunie 2020 08:59 5.2.205.*** Link la comentariu
  4
  41

  Idiotenie la cotele cele mai inalte la Galati, bataie de joc, bani risipiti. Culmea pe ditamai artera si una importanta faci o lucrare de tot rasul.

  Raportează
 • postat de Dacă prostia ar durea..... Vineri, 26 Iunie 2020 08:58 213.233.101.*** Link la comentariu
  4
  37

  Măi Primare, au ajuns trotuarele pietonale din oraș, un fel de cărări de munte ?!? Parcă trotuarul trebuie să aibă lățimea, minim un metru jumătate. Păi să circule, dacă pot, bicicliștii pe trotuarul pietonal și pietonii, pe pista de bicicliști, merge așa ? Și bănuiesc că pe stâlpii metalici veți pune plăcuțe de avertizare cu ,,nu atingeți, pericol de electrocutare", normal, la ploi mai abundente sau umezeală în atmosferă mai accentuată, chiar este pericol de electrocutare.
  Bine așa, o să ajungă stâlpii, un fel de loc de dat cu capul, să țină minte gălățeanul, cine este Primarul.

  Raportează
 • postat de Anonim Vineri, 26 Iunie 2020 08:21 81.196.55.*** Link la comentariu
  4
  28

  Deci pentru ca 10 angajati ai Transurbului sa poata sa schimbe UN MACAZ. nu 10 pe perioada timpului rece, sa spunem 4 luni pe an, una dintre cele mai aglomerate alei pietonala din Galați trebuie redusa la aproape nefolosibila. Sper să inteleaga Galatenii ca ordinea importantei pentru administratia locala este urmatoare:
  1. 10 angajati Transurb
  2. Tevile de apa(care oricum au fost schimbate in proiect dar nu s-au gandit sa le mute mai la dreapta sau la stanga)
  3. Parerea domnului inginer
  4. Biciclisti
  5. ?????
  6. Cetatenii Galatiului platitori de taxe.
  34. Persoane varstnice sau cu dizabilitati
  63. Parinti cu carucioare sau persoane greu transportabile.

  Domnule constructor mai lipseste ceva din peisaj, va rog sa nu puneti borduri de 50 cm intre carosabil si drumul biciclistilor ca sa ne faca si cate un sofer sau 2 un drum cu obstacole( sa nu ne plictisim cand mergem pe trotuar).

  Raportează
 • postat de Galatean, din pacate Vineri, 26 Iunie 2020 07:50 81.12.150.*** Link la comentariu
  5
  30

  La cum arata stalpii o sa avem si telegongole pe Siderurgistilor?
  Si faceti comparatie cu stalpii pentru liniile de contact din orasul romanesc ORADEA !!!

  Raportează
 • postat de Galatean Vineri, 26 Iunie 2020 03:39 5.13.173.*** Link la comentariu
  3
  28

  Primaria mereu e diplomata in raspunsuri de genul asta dar daca nu ai fost ca primar macar in acea zona sa vezi cu ochii tai ce face ,, Tudorel,, din cauza proiectului . Oltenii vor fii invidiosi pe noi,

  Raportează
 • postat de Orasul de la Dunare Vineri, 26 Iunie 2020 00:28 5.13.192.*** Link la comentariu
  3
  32

  Langa unul dintre stalpii din mijlocul trotuarului din pozele articolului se cascase un gol dupa ploile abundente, de bine ce fusese compactat terenul inaintede tunrnarea betonului. Evident, Dorel s-a sesizat imediat si aruncat 2 lopeti de pamant si pietris ca sa astupe gaura. Problema va ramane ascunsa pana se va tasa trotuarul, probabil nu peste mult timp. Oare chiar nu verifica nimeni ce fac neghiobii astia avizi de averi? In caz ca are cineva dubii ca o lucrare de mantuiala se degradeaza repede sa arunce o privire dupa colt, pe Anghel Saligny, unde portiuni din trotuar si din strada s-au tasat imediat dupa receptia lucrarii. S-a sesizat cineva din primarie? Nu, dom'le! Merge si asa...ca sa nu suparam firmele de "casa".

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.