Stâlpi în mijlocul trotuarului pe Siderurgiştilor (FOTO)

Stâlpi în mijlocul trotuarului pe Siderurgiştilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

“În mijlocul unui trotuar cu lăţimea de maximum un metru, să montezi un stâlp cu diametrul de 40 de centimetri, unde s-a mai văzut aşa ceva?! Efectiv, unei persoane cu dizabilităţi nu-i mai rămâne loc să treacă! Nicăieri în lumea asta nu sunt stâlpi amplasaţi în mijlocul trotuarului!”, ne-a sesizat un gălăţean care a străbătut strada Siderurgiştilor aflată, în prezent, în plină modernizare cu fonduri europene.

În valoare totală de 104,37 de milioane de lei, din care peste 87,83 de milioane de lei asistenţă financiară nerambursabilă, proiectul de modernizare a liniilor de tramvai şi a carosabilului axei Siderurgiştilor – 1 Decembrie 1918 reprezintă una dintre cele mai mari investiţii derulate de Primăria municipiului Galaţi. Proiectul ar trebui să fie finalizat pe 31 mai 2021, conform datelor oficiale.

În ceea ce priveşte modul în care se execută lucrările, tocmai am primit următoarea sesizare: "Porţiunea de arteră dintre Inelul de Rocadă (Ultimul Leu) şi intersecţia cu strada Gheorghe Asachi nu este aliniată cu porţiunea dintre Gheorghe Asachi şi strada Gheorghe Doja, diferenţa fiind pe puţin de 50 de centimetri. Concret, prima porţiune este cu 50 de centimetri mai la dreapta decât cealaltă.

Stâlpi puşi în mijlocul trotuarului nu există nicăieri în lume. În mijlocul unui trotuar cu lăţimea de maximum un metru, să montezi un stâlp cu diametrul de 40 de centimetri, unde s-a mai văzut aşa ceva?! Efectiv, unei persoane cu dizabilităţi nu-i mai rămâne loc să treacă! Nicăieri în lumea asta nu sunt stâlpi amplasaţi în mijlocul trotuarului! Ei se montează pe margine! Vorbim aici de trotuare înguste, de circulaţie, nu de zone pietonale largi, cu zone de promenadă!”, ne-a sesizat gălăţeanul care şi-a făcut publică nemulţumirea şi pe reţelele de socializare.

Situaţia semnalată s-a confirmat cu prisosinţă la faţa locului. Trotuarul îngust, pavat cu dale de granit, a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru cetăţenii care au drum pe acolo. Chiar dacă lucrările sunt în desfăşurare!

Ce spune Primăria municipiului Galaţi

La solicitarea noastră, Primăria municipiului Galaţi ne-a oferit următoarele explicaţii: „Referitor la solicitarea dumneavoastră privind stâlpii amplasați în zona trotuarelor pe strada Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Gheorghe Doja și intersecția cu strada Gheorghe Asachi (zona IREG), pe partea dreaptă în sensul de mers către Piața Energiei, vă informăm că aceștia sunt stâlpi de tracțiune, ce sunt folosiți pentru susținerea rețelei de contact. Având în vedere că urmează a fi instalat în zona căii de rulare un aparat de cale (macaz) ce va permite, în perioada rece, trecerea tramvaielor de pe un fir pe altul, este necesară montarea stâlpilor în zona trotuarelor și nu în axul căii, așa cum sunt montați pe restul străzii. Totodată, menționăm că rețelele de apă au făcut imposibilă montarea acestor stâlpi în alte zone decât cele actuale. Vă asigurăm că la întocmirea proiectului tehnic de execuție au fost prevăzute lățimi ale trotuarelor cu respectarea tuturor standardelor și normativelor în vigoare”, ne-a transmis Primăria Galaţi.

În ceea ce privește porțiunea dintre bordura trotuarului pavat și bordura ce va delimita zona carosabilă, Primăria precizează că proiectul prevede executarea unei piste de bicicliști. Cel mai probabil pe ea se vor deplasa gălăţenii care nu vor avea loc să meargă pe trotuar...

Citit 8838 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2020 12:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.