Sute de imobile expropriate, pentru Centura mare a Galaţiului

Sute de imobile expropriate, pentru Centura mare a Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Nu mai puţin de 800 de imobile, situate pe teritoriul localităţilor Braniştea, Şendreni, Smârdan, Vânători şi Galaţi, vor fi afectate de coridorul de expropriere necesar pentru construcţia marii centuri ocolitoare a Galaţiului. Cel puţin aşa se precizează în datele licitaţiei lansate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Procedura are ca obiect un contract pentru documentaţiile necesare dobândirii acestor imobile.

În vreme ce ofertele depuse pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la Varianta de ocolire Galaţi - marea centură ocolitoare a Galaţiului, după cum este cunoscută, au ajuns în etapa evaluării financiare, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) tocmai a lansat o nouă licitaţie.

"Obiectivul general al acestui contract îl reprezintă întocmirea documentaţiilor cadastrale şi rapoartelor de evaluare pentru 800 imobile afectate de coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică «Varianta de ocolire Galaţi», pe teritoriul localităţilor Braniştea, Şendreni, Smârdan, Vânători, Galaţi", se precizează în datele licitaţiei.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul are o valoare totală estimată între 960.792 şi 1.441.188 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire îl reprezintă cel mai bun raport calitate - preţ. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 august 2020. Durata contractului ar urma să fie de 35 de luni.

Conform datelor oficiale, procedura de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa următoarei condiţii: obţinerea sau aprobarea finanţării serviciilor din fonduri de la bugetul de stat şi/ sau fonduri europene nerambursabile. Autoritatea contractantă estimează că va obţine finanţarea necesară semnării contractului în semestrul al doilea al anului 2020.

Aşa cum aţi mai putut citi în "Viaţa liberă", varianta de ocolire ar urma să lege Giurgiuleştiul de localităţile Vânători şi Traian. Pentru contractul cu o valoare estimată de 899.555.992 de lei fără TVA au depus oferte asocierea SC Arcada Company SA - Terna SA, asocierea Astaldi SPA - SC Tancrad SRL, asocierea SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnotrade SRL şi firma Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi. Conform documentaţiei prezentate, investiţia ar urma să se deruleze astfel: 12 luni pentru proiectare şi 42 de luni pentru construcţia şoselei, în lungime de 33,6 km.

Citit 11635 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iulie 2020 11:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.