Evaluaţi acest articol
(30 voturi)
7 comentarii

Pentru un gălăţean care locuieşte într-un bloc de pe strada Siderurgiştilor nr. 15, noaptea trecută a fost una de nesomn şi chin, din cauza şantierului de sub geam, fapt pe care ni l-a semnalat printr-un mesaj transmis la redacţie: "În seara asta, la orele 23,00, au început lucrări chiar sub geamul meu. Vorbim de șantier serios, cu picamere, buldoexcavator, utilaj de tăiat asfalt. Am vorbit cu șeful echipei și zice că au autorizație în regulă de la Primăria Galați să lucreze toată noaptea. Am sunat la poliție și au zis că nu au ce face dacă au autorizație. Vă sesizez dumneavoastră acest lucru, deoarece suntem disperați: dimineață mergem la lucru și nu ne putem odihni", ne-a scris cetăţeanul.
Curioşi să aflăm ce lucrări se execută şi care este motivul pentru care se desfăşoară noaptea, am solicitat informaţii Primăriei Galaţi. "Pe strada Siderurgiștilor, se execută, punctual, lucrări de subtraversare pentru pozarea rețelelor de curenți slabi, lucrări care nu sunt posibile pe parcursul zilei, din cauza traficului auto. Aceste intervenții sunt cuprinse în autorizația de construire pentru proiectul «Modernizare linii de tramvai și carosabil pe străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918» și au loc treptat, pe măsură ce înaintează lucrarea, fiind în total un număr de șapte subtraversări. Ne pare rău pentru disconfortul creat și le mulțumim pentru înțelegere gălățenilor afectați", ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Citit 4032 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:13

7 comentarii

 • postat de Alien Luni, 03 August 2020 09:46 86.123.142.*** Link la comentariu
  6
  3

  Mno, onor alegătorul să facă bine să deschidă ochii la alegeri, ca să nu-l doară urechile noaptea! Asta e, votezi aiurea, tragi ponoasele patru ani!

  Raportează
 • postat de Ramona Vineri, 31 Iulie 2020 08:50 213.233.108.*** Link la comentariu
  4
  9

  Suferă baba la frumusețe. Nu se pot face modernizări fără zgomot și fără praf. Doar prost și rău intenționat să fii ca tu care te plângi să spui acum că tu ai putea da găuri cu bormașina ta fără să faci zgomot și fără să faci praf sau dezordine.

  Din păcate asta-i nația, ăștia votează, ăștane decid viitorul(fie ei tinerii golani, bengoși și liberi sau fie ei vârstnicii care nu mai au răbdarea vârstei, răbdare și înțelegere ce ar trebui să le aibă pentru a avea și noi toți gălățenii un oraș Galați curat, modern, civilizat.

  A fost un adevărat vacarm, un adevărat "dezastru" și când s-a modernizat strada pe care locuiesc, dar am răbdat și nu am făcut nazuri, ifose, deși și eu am avut atunci zile și nopți nedormite, dar a rezultat apoi ceva frumos, modern, util.

  Nu vă mai văicăriți atâta siniștrilor că de-aaavem țara, nația, societatea asta strâmbă și învechită, depășită pe care o avem.
  Răbdare și înțelegere, bunăvoință.

  Raportează
 • postat de von herzog al optulea Joi, 30 Iulie 2020 20:15 79.116.100.*** Link la comentariu
  3
  0

  dupa ora 23 MUCLES ca nu au masca shi covidesc efemerul eter anapoda ... vorba lui Paki from Pakistan...mizerie o fost....si.o sa mai fie... Amin dă Bucuresti...

  Raportează
 • postat de Tudor V Joi, 30 Iulie 2020 16:19 89.136.0.*** Link la comentariu
  5
  14

  Proba de competenta inginereasca si de incompetenta si idiotenie la patronii administratori de firme ce liciteaza pentru astfel de lucrari. Lucrarile edilitare si reabilitare se efectueaza fara sa afecteze MEDIUL! Deci no zgomot, no praf, no pamant imprastiat de ploaie/vant. In acest scop, sunt obligati in aglomerari urbane sa efectueze lucrari cu echipamente electrice (disc cu apa pentru taiere asfalt/metale). Ori la romani, merge si asa. Cu pickammer. Pai acest echipament este utilizat foarte rar, ziua, cu utilizare de panouri fonoizolante in orase, sau prepoderent in zone nelocuite, sau frecventate de pasari, animale ori insecte! Deci - nelocuite, sau frecventate de pasari, animale ori insecte! Ori noi suntem romani si fraieri si suportam orice, pe banii nostri si pe bani europeni ca edilii nu stiu ce sa ceara, sau nu cer in baza unor comisioane grase. Exact degeaba se plimba pucheanu, enache, picu si alti manageri din primarie prin exterior, daca nu stiu sa puna conditii santieristilor sponsori ai campaniei electorale. In Franta daca se sparge un asfalt, porumbeii aflati la 50 m nu zboara. Si asta nu pentru ca sunt surzi porumbeii, ci pentru ca se utilizeaza echipamente adecvate. Dar ce sa stie politia paznica locala despre reguli daca edilul nu-i trimite la scoala. Desi sefii politiei locale sunt oameni plimbati, inclusiv la schimburi de experienta. Iar astfel de lucrari se efectueaza in Romania, la Cluj, Timis, Bihor, deoarece exista competenta si respect pentru oameni si natura. Culmea este ca unele din aceste lucrari, sunt efectuate de aceleasi firme care presteaza praf si la Galati! Cu echipamente neadecvate! Nu doresc polemici cu postacii edilului care vor lucrari oricum, numai bani la partid sa iasa! Ca si apa chioara din portile de dezinfectie din piete!

  Raportează
 • postat de Robert BGD Joi, 30 Iulie 2020 13:45 81.196.55.*** Link la comentariu
  20
  26

  Hotărâți-vă, vreți sau nu vreți modernizare!?
  E lucrare de durată, lucrare importantă, dar vreți să nu fiți deranjați!
  Beneficiile sunt mult mai mari decât neajunsurile, așa că se merită.

  Raportează
 • postat de Maxim Joi, 30 Iulie 2020 07:54 5.13.216.*** Link la comentariu
  48
  8

  Azi-noapte si in zona Tribunalului au fost zgomote care ne-au creat disconfort. Dupa ce ca stam intr-o intersectie foarte zgomotoasa se mai fac si lucrari care produc zgomot. Nu e normal!

  Raportează
 • postat de va rog sa ma scuzati dar... Joi, 30 Iulie 2020 00:42 89.136.186.*** Link la comentariu
  27
  53

  Pune dopuri in urechi si o sa vezi ce bine dormi. inchide geamurile. Daca nu lucreza , de ce nu lucreaza..daca lucreaza face zgomot. Daca lucreaza ziua incurca traficul..daca e noaptea ca de ce e noaptea. Stiti ceva..lasati oamenii sa isi faca treaba si sa termine mai repede lucrarea. Tu daca ai lucra ziua la peste 40 grade in caldura aia si praful ala ce ai mai spune? Noaptea se lucreaza mai usor, e racoare si nu e trafic. Mofturi...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.