Cât de repede rezolvă Primăria solicitările gălățenilor

Cât de repede rezolvă Primăria solicitările gălățenilor
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

„În luna noiembrie 2019, am făcut o sesizare către Primăria Galaţi prin care rugam să dispună astuparea unei gropi (cu dimensiunea de 4-5 m lungime 1,50 m lăţime şi 15-20 cm adâncime), lăsată de cei care au săpat şanţuri în faţa blocului A17, din strada Mihail Sadoveanu nr. 13, în dreptul celei de-a doua scări. Practic, a fost decopertată o porţiune din asfalt şi lăsată aşa. Printr-o adresă din decembrie 2019 eram înştiinţaţi că va interveni Ecosal pentru refacere”, ne-a sesizat Asociaţia de proprietari 308 din municipiul Galaţi, ataşând şi imaginile doveditoare ale situaţiei.

Remedierea solicitată a avut loc, însă abia în luna iulie a acestui an, după cum ne-a transmis Primăria şi am putut vedea la faţa locului. Din păcate, este singura problemă rezolvată, în vreme ce alte două intervenţii cerute de asociaţie se tot lasă aşteptate.
„În anul 2018, am solicitat aprovizionarea cu pământ vegetal la blocul B5, scara 4, şi la blocul A17, scara 3, unde există pericol de tasare. Primăria ne-a transmis că va interveni, dar nu a făcut-o nici în ziua de azi. De asemenea, am mai cerut fasonarea unor copaci care pot fi un real pericol în cazul unor furtuni. Nu s-a concretizat nimic”, ne-a sesizat preşedintele Asociaţiei 308.
„În privința aprovizionării cu pământ vegetal la blocul B5, scara 4 și la blocul A17 vă informăm că sesizarea a fost transmisă societății Apă Canal Galați în vederea verificării rețelelor de alimentare și evacuare din zonă. În urma analizei tehnice și după constatarea cauzei care a dus la tasarea zonelor se vor lua măsurile care se impun.
Solicitarea care vizează fasonarea arborilor aflați în apropierea blocurilor B5, A17 și F1 a fost înregistrată pe lista de priorități în evidența Serviciului Administrare Domeniul Public și Privat și înaintată Societății Gospodărire Urbană pentru soluționare”, ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei.

Citit 2494 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 01:19

5 comentarii

 • postat de Simona
  Luni, 10 August 2020 13:44
  81.12.149.***
  In Administratia Publica trebuie realizata o REFORMA serioasa si descentralizat tot, iar personalul angajat si platit dupa criterii de performanta!
  Alfel, vom astepta in zadar orice rezolvare de la Primarie.
  La Asociatia 198 din Mazepa se asteapta si acum astuparea unei gropi lasata nebetonata de un constructor la reteaua de gaze de acum vreo 10 ani, desi am facut 2 sesizari!
  0
  0
  Raportează
 • Vineri, 07 August 2020 19:33
  86.124.204.***
  Rugamintea locatarilor de pe strada TOMIS din cart. FILESTI VEST este sa puneti un strat de zgura sau macadam pe strada de pamant ( leos) TOMIS deoarece au loc derapari frcvente ale masinilor care se accidenteaza frecvent iar locatarii se innamolesc pe aceasta strada cand ploua vara sau in sezonul toamna- iarna..

  Cu multumiri
  0
  1
  Raportează
 • postat de Gelu
  Vineri, 07 August 2020 12:32
  5.13.172.***
  in an electoral cam in 3-4zile in rest media este mult mai mare.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Dani
  Vineri, 07 August 2020 08:31
  86.124.202.***
  Primaria Galati este praf la rezolvarea solicitarilor galatenilor.
  Solicitari de altfel simple care nu necesita mult timp si bani:
  -ridicare masini abandonate,
  -asfatare gropi pe trotuare sau strazi,
  -desfiintare de constructii ilegale,
  -fasonare si taiat arbori, etc.
  Pe langa sesizarile pe diferite platforme, direct la primarie sau pe saiturile primariei au creat si o aplicatie - Galati City App - , tot degeaba, nu se misca nimic
  Desi cetatenii vor binele orasului aducand la nasul institutiilor problemele, se pare ca cei abilitati nu vor sa ii ajute
  1
  18
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 07 August 2020 07:54
  77.85.194.***
  Rezolva ! Daca sesizezi, rezolva. Trebuie doar facuta sesizare, nu mancat cacao pe forumuri, prin parcuri, prin carciumi, la piata, prin autobuze, in fata blocului, etc. Departe de mine de a crede altceva decat ca 3/4 dintre angajatii Primariei au dat din coate puternic pentru a ajunge sa munceasca la stat, dar rezolva. De fapt, aici e si marea problema a institutiilor publice din Romania, ca nu lucreaza decat la sesizare, de aia stau prin birouri si nu ies pe teren, dar repet, de-a lungul anilor, personal, am primit raspuns. Depinde la cine nimereste, de aia trebuie facuta sesizare pentru ca daca nimereste la unul din aia 1/4 profesionisti din orice institutie publica, ai sanse mari sa rezolvi ceva insa daca nimereste la unul din ailalti 3/4 care au vandut din casa si au dat spaga sa lucreze la stat, vei primi raspuns la hoha. Dar trebuie repetat pentru ca ii obliga legea si auditul lor verifica modul de solutionare a petitiilor ! Asa ii scoatem de prin birorui unde majoritatea freaca menta cu o hartie in mana, la 11-30 ies dupa mancare, la 15-30 rup usa s.a.m.d.
  3
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.