Pe ce criterii se pun gardurile la spaţiile verzi ale blocurilor

Pe ce criterii se pun gardurile la spaţiile verzi ale blocurilor
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

"Am transmis numeroase solicitări pentru montarea gardurilor bordurate, însă acestea se acordă doar pe «unele criterii», nu ştim care”, ne sesizează gălăţenii, motiv pentru care am încercat să obţinem un răspuns din partea Primăriei Galaţi.

„Necesarul de panouri de gard bordurat estimat în vederea împrejmuirii spațiilor verzi existente în zona blocurilor a depășit stocul inițial. Din acest motiv fost demarată o nouă procedură de achiziție pentru încă un lot de panouri care va acoperi necesarul rezultat în baza solicitărilor venite din partea asociațiilor care au încheiat Convenția pentru întreținerea spațiilor verzi, conform Programului de conservare și înfrumusețare a spațiilor verzi din municipiul Galați, prin implicarea persoanelor fizice și juridice, a asociațiilor de proprietari, ONG-urilor și instituțiilor publice, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local”, ne-a transmis Primăria. 

Într-adevăr, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, este în desfăşurare o procedură procedură pentru achiziţia a 3.000 de bucăţi de panouri de gard bordurat (cu înălţimea de un metru şi lăţimea de 2,5 metri) şi a 3.300 de stâlpi de susținere a panourilor, pentru protecţia spaţiilor verzi, Contractul are o valoare totală estimată de 210.600 de lei fără TVA, fonduri bugetare, iar criteriul de atribuire este “preţul cel mai scăzut”. S-au înscris patru ofertanţi: Tehcom SRL, World Trans Systems, Histria International SRL şi Arabesque. 

„După finalizarea procedurii de achiziție și recepția materialelor vom continua împrejmuirea spațiilor verzi aferente blocurilor arondate asociațiilor rămase în așteptare. Criteriul pe baza căruia se efectuează lucrări de împrejmuire a spațiilor verzi aferente blocurilor arondate asociațiilor cu panouri de gard bordurat este reprezentat de ordinea cronologică a încheierii Convenției privind întreținerea spațiilor verzi”, precizează Biroul de presă al municipalităţii.

CLICK AICI pentru a AFLA ce au de SPUS GĂLĂȚENII

Citit 4201 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2020 18:42

10 comentarii

 • postat de ciuma rosie
  Joi, 13 August 2020 03:52
  5.13.205.***
  In special cei care au venit din mediul rural si locuiesc la parterul blocurilor au inceput sa se creada propietari pe spatiul public. Auzi din gura lor: ce faci in gradina la mine? iesi din gradina?
  Isi intind rufele, au sandramale rezemate de bloc, au loc de picnic, etc. Mare idiotenie sa scoata gardul verde din pamant si sa planteze garduri inestetice de fier. In cartierul unde locuiesc vad doar garduri, betoane, masini si gunoaie iar spatiul verde nu mai este. A facut cineva inspectie sa vada ce mizerie urbana s-a facut cu aceste garduri?
  0
  4
  Raportează
 • postat de galatean
  Luni, 10 August 2020 07:58
  92.82.92.***
  Mergeti, doamnelor si domnilor ziaristi, in Micro 38, in spatele blocului N14, sa vedeti ce "ograda" mare si "gospodareasca" si-a tras cel de la parter pe spatiul public, cu cerdac, masa, scaune, sarme de rufe si de toate ...
  Si canta la acordeon ... de se bucura tot cartierul ...
  0
  13
  Raportează
 • postat de Parerea mea...
  Luni, 10 August 2020 05:38
  5.13.177.***
  Pana om ajunge ca afara, va mai trece multa apa pe Dunare...si nu din cauza ca exista acele garduri " monstruoase" pt ca tocmai datorita acelor garduri se mai salveaza aparentele, ca am am fi mai curati si mai harnici, pastrand in mare, spatiile mai curate...altfel, vai mama noastra...
  4
  9
  Raportează
 • postat de CetateanX
  Duminică, 09 August 2020 17:41
  188.24.236.***
  Nu stiu daca aceste mesaje ajung pe masa edililor galateni. Dupa parerea mea tema acestui articol este foarte importanta si ar trebui fie introdusa ca tema de discutie in Transparenta decizionala a Consiliului Local si reglementata apoi in sedinta Consiliului Local. Subscriu mesajelor celor cinci cetateni, care si-au exprimat dezaprobarea privind aceste ingradiri . Si eu "am sa votez persoana care promite ca va da jos ororile acestea." si va insista prin toate mijloacele pe care i le ofera functia pentru pastrarea curateniei in oras - un subiect foarte deranjant pentru cetatenii civilizati.
  2
  16
  Raportează
 • postat de alina
  Duminică, 09 August 2020 10:04
  81.196.64.***
  Programul acesta garduri pentru bloc, ajuta locuitorii de la parter sa puna manopol pe gradina si sa planteze marar, patrunjel, dovleci in incinta gradinii si banca "de baut o bere"
  Oare cand o sa vedem si noi spatii verzi frumoase, fara semne "Nu clacati iarba" sau cu gard de 2 m, acoperit cu "gard viu" sa nu se vada ce-i in "curte"
  6
  19
  Raportează
 • postat de dan
  Duminică, 09 August 2020 09:23
  90.95.144.***
  am sa votez persoana care promite ca da jos ororile astea.
  7
  23
  Raportează
 • postat de CetateanX
  Duminică, 09 August 2020 09:22
  188.24.236.***
  In tarile civilizate spatiile verzi apartinatoare nu sunt imprejmuite nici la casele particulare. La noi se merge pe ideea ca daca sunt imprejmuite sunt si ingrijite. Fals! Proprietarul de la parter, care si-l asuma ca un spatiu privat pentru care nu plateste taxe, il foloseste de obicei in stil romanesc pentru diferite hodrobete (mese, scaune, scanduri,vechituri) cusca cainelui, pisici... Rareori aceste locuri reprezinta un spatiu ingrijit. Asadar, incurajarea imprejmuirilor nu este o solutie pentru conservarea si infrumusetarea spatiilor verzi in Galati. Mai degraba acesti bani ar trebui folositi pentru educarea elevilor, a populatiei in general, in sensul tiparirii panourilor publicitare privind pastrarea curateniei orasului cu amenzile aferente in caz de nerespectare, care intr-adevar sa fie date. Sigur, s-ar schimba fata orasului! Se pot realiza multe, numai daca cei desemnati sa ne conduca doresc acest lucru.
  9
  22
  Raportează
 • postat de am vazut ceva asemanator la auschwitz si birkenau
  Duminică, 09 August 2020 07:35
  90.95.144.***
  gardurile astea sint o monstruozitate urbana. in loc sa ne preocupam sa dezvoltam spatiile verzi, sa le ingrijim si sa punem doar garduri vii desi eu nu stiu de ce trebuie garduri de vreun fel in interiorul cartierelor de blocuri noi punem GARDURI DE SIRMA. acestea distrug accesul copiilor pe spatiile verzi ce sint comune dar faciliteaza crearea unor "cutodroame" folosite de cei ce au ciini si pe care ii pot lasa liberi in spatiile astea, fara lesa, fara botnita, fara punga si lopatica pentru kk. am vazut scari de bloc cu accesul in scara delimitat pe singa si dreapta pe lungimi de 10-20m de gard cu inaltime de 1,2m. e ok ? un gard de sarma nu numai ca e inestetic dar te poate duce cu gindul la o privare de spatiu pe care o primesti fara vina. nu mai vorbesc ca sint si persoane claustrofobe .....eu cred ca de fapt e o smecherie prin care se cumpara gardurile astea si se monteaza de catre gospodarie urbana. cred ca e o afacere buna si pentru cine vinde, cine cumpara. mai cred ca si administratori imbolditi de unii ce ii controleaza isi pun masina de sustinatori din asociatie sa ceara montarea gardurilor. nu cred ca undeva intr-o lume civilizata se poate vedea asa ceva. poate in ghetouri.......
  5
  25
  Raportează
 • postat de CETĂŢEAN
  Sâmbătă, 08 August 2020 10:45
  5.13.210.***
  Vor garduri in jurul blocului)??!!!! SĂ MEARGA LA LOCUL DE BAŞTINĂ........ORAŞUL TREBUIE SĂ FIE AERISIT....
  7
  33
  Raportează
 • postat de nicolae
  Sâmbătă, 08 August 2020 10:32
  90.95.24.***
  Cred ca Programul la care se face referire in articol ar trebui sa se numeasca "de conservare si uratire" a spatiilor verzi pentru ca utilizarea acelor panouri bordurate scot in evidenta un prost gust desavarsit, si se aseamana, mai degraba, cu un spatiu zoo sau cu un padoc pentru caini comunitari. De ce oare, cei responsabili cu spatiile verzi nu se inspira din alte "gradini" unde, pentru delimitare sunt sadite si amenajate superbe garduri vii? Ca sa nu mai discutam de folosirea abuziva ale acelorasi panouri in crearea unor curti private in preajma apartamentelor de la parterul unor blocuri.
  5
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.