La Galaţi, nu vor fi ceremonii de Ziua Marinei. Tradiție întreruptă de pandemie

La Galaţi, nu vor fi ceremonii de Ziua Marinei. Tradiție întreruptă de pandemie
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

La fel ca Ziua Dunării, şi Ziua Marinei va trece fără ca gălăţenii să aibă parte de ceremoniile publice cu care s-au obişnuit în anii trecuţi. Inclusiv parada navală ne va ocoli. Statul Major al Forțelor Navale a anunţat printr-un comunicat de presă că sâmbătă, 15 august, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanța la Midia, între orele 11,30 și 13,30, iar pe Dunăre, la Brăila și la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10,00 și 11,00.

Din păcate, nici alte manifestări nu vor avea loc: "An de an, la ceremoniile organizate la Galați de Ziua Marinei participau mii de oameni pe Faleza Dunării și ne pare foarte rău că această tradiție a fost întreruptă anul acesta, din cauza pandemiei. Ziua Marinei este o sărbătoare foarte importantă pentru gălățeni, dar considerăm că sunt mult mai importante sănătatea și siguranța tuturor. La recomandarea Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Județean de Poliție, s-a luat decizia de a se evita marile aglomerări de persoane, pentru că, în mod evident, este imposibil să îi alegi pe cei maximum 500 de gălățeni care pot participa în mod legal la un eveniment într-un spațiu deschis", ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Citit 4346 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2020 18:05

1 comentariu

 • postat de Nicu
  Vineri, 14 August 2020 04:44
  86.124.201.***
  Daca nu am fost preventivi sa ne aparam impotriva virusului, asa ne trebuie. Vecinii nostri de la Braila stau mult mai bine decat noi la capitolele infectari si decese. Au si pod peste Dunare (chiar daca este in constructie), noi nici macar un cheson nu am montat pe fundul Dunarii (probabil din cauza insulei). La capitolul NU: plaja la Turnul TV, drum prin curtea Politiei de Frontiera, locuri de parcare, asfaltari drumuri si trotuare in interiorul cartierelor, ETC, ETC, ETC.
  2
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.