Dan Nica, în tabăra independenţilor

Dan Nica, în tabăra independenţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu mai avem primar * Oraşul condus de doi viceprimari *

Primarul Dumitru Nicolae a demisionat ieri seară din funcţia de primar al municipiului Galaţi după ce la nivelul filialei locale a PSD a avut loc un scandal monstru.

Liderul PSD Galaţi, deputatul Dan Nica şi echipa de deputaţi formată din Lucreţia Roşca, Florin Pâslaru şi Viorel Ştefan au trecut în tabăra Independenţilor din Parlamentul României, considerând că partidul condus de Victor Ponta nu mai are nimic de-a face cu social-democraţia.

„Nu vreau să fac parte dintr-un partid condus de un copil-politic. Eu l-am susţinut şi îl voi susţine pe Mircea Geoană. Victor Ponta înseamnă de fapt sfârşitul PSD”, ne-a declarat Dan Nica (FOTO), la închiderea ediţiei.

Primarul Dumitru Nicolae a explicat în stilul său caracteristic gestul de a părăsi fotoliul de la conducerea municipiului: „Am venit cu partidul, plec tot cu el. Eu sunt un soldat disciplinat”.

Până când prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, va decide data la care vor avea loc alegerile parţiale pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi, oraşul va fi condus de către viceprimarul liberal Mircea Cristea, ajutat de social-democratul Nicuşor Ciumacenco.

De ce Mircea Cristea? Pentru că are mai multă vechime în administraţia locală decât Ciumacenco şi potrivit legii nu poţi ţine locul primarului decât dacă ai cel puţin un mandat întreg în funcţia de viceprimar.

Cristea îndeplineşte această condiţie, fiind la al doilea mandat de vice.  

Liderul PD-L Mircea Toader a salutat gestul grupului condus de Dan Nica de a se alătura Independenţilor:

„A fost o chestiune de timp până când dl Nica să înţeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat în PSD. Îl aşteptăm cu braţele deschise în PD-L”.

„Consider că plecarea din PSD şi integrarea în grupul independenţilor este doar primul pas către partidul din care trebuie să facă parte toată lumea: PD-L”.

(CLICK AICI pentru mai multe amănunte incendiare)

Citit 3786 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.