Fostul şef al IŞJ va face plângere penală împotriva liderilor PDL Galaţi

Fostul şef al IŞJ va face plângere penală împotriva liderilor PDL Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul inspector general Doruleţ Resmeriţă susţine că va depune plângere penală la Înalta Curte de Justiţie, prin care-i va acuza pe parlamentarii de Galaţi Mircea Toader şi Marius Necula de trafic de influenţă.

„Pot demonstra cu martori de la Ministerul Educaţiei, inclusiv fostul ministru Cătălin Baba poate spune că, timp de zece zile, Mircea Toader şi Marius Necula au făcut presiuni să fiu destituit din funcţie pe motiv că mi s-a retras sprijinul politic de către Biroul Judeţean al PDL. Cum retragerea sprijinului politic nu este motiv să fii demis, consider că acesta nu poate fi decât trafic de influenţă. Aş fi putut să depun plângere împotriva ministrului educaţiei că am fost destituit abuziv din funcţie, dar interesul meu nu este să mă întorc la ISJ. Aveam o numire până la 1 septembrie, care trebuia respectată şi nu au fost motive administrative să fiu destituit. La evaluări am ieşit bine şi am calificativul foarte bine. Aşa că nu voi depune plângere împotriva ministrului care m-a demis, ci împotriva celor care au pus presiune să fiu demis pe motive politice, care nu sunt legale”, susţine fostul inspector general.

„Sigur voi câştiga”

Acesta susţine că e sigur că i se va da câştig de cauză şi că îşi doreşte astfel să descurajeze orice politician care va pune mâna pe telefon să destituie un director pe motive politice. „S-a mers prea departe cu asta şi trebuie să existe un precedent, ca să ne oprim”, spune Resmeriţă.

„Voi povesti ce a făcut ca să rămână în funcţie”

Atât senatorul Marius Necula, cât şi deputatul Mircea Toader au izbucnit în râs ca primă reacţie, când le-am solicitat opinia în legătură cu acest lucru. „Atâta minte are, atâta face. De-abia aştept să depună plângere, ca să merg să povestesc şi eu câte drumuri a bătut la Bucureşti ca să şi câte demersuri a făcut ca să rămână în funcţie", a spus Necula.

La rândul său, Mircea Toader susţine că nu consideră că a făcut trafic de influenţă. „I-am retras sprijinul politic şi era normal să fie demis, atâta vreme cât a fost numit în această funcţie pe considerente politice”, spune tranşant politicianul.

Citit 6229 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2012 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.