Amenajarea drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră s-a scumpit

Amenajarea drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră s-a scumpit
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Încheiat de Primărie în septembrie 2019, contractul pentru amenajarea arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Poliţiei de Frontieră, tocmai a suferit o importantă modificare. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, prin act adiţional, a fost majorată valoarea contractului cu 154.785,45 lei fără TVA. Astfel, valoarea finală lucrării pe care trebuie să o execute Asocierea Constructa Mecanique - Obercons Comp a ajuns la 4.184.724,46 de lei fără TVA.

Vestea bună este că, în sfârşit, ar putea începe construcţia efectivă a şoselei pentru care autorităţile au primit terenul din curtea Poliţiei de Frontieră acum şase ani. Potrivit Biroului de presă al Primăriei, realizarea măsurilor compensatorii pe care Guvernul le-a impus înainte de a se amenaja drumul se vor încheia în câteva zile. Astfel, dacă vremea va permite şi nu vor apărea alte probleme, constructorul s-ar putea apuca de treabă.

Nu de alta, dar în decembrie 2020 a expirat prelungirea de şase luni acordată Primăriei de Guvernul pentru a executa această investiţie, iar municipalitatea s-ar putea trezi nevoită să restituie suprafaţa de 8.602 metri pătraţi pe care şoseaua ar trebui să o acopere.

Optimistă, Primăria şi-a propus să realizeze drumul până la 31 mai 2021. Noua arteră, lungă de 620 de metri liniari, va asigura circulaţia între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă cu circa patru kilometri faţă de cea actuală. Artera va purta numele sublocotenentului post mortem Ionuţ Cosmin Sandu, căzut în Afganistan şi decorat postum cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război.

Citit 6047 ori Ultima modificare Joi, 28 Ianuarie 2021 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.