Contracte pentru reabilitarea termică a opt blocuri

Contracte pentru reabilitarea termică a opt blocuri
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Blocurile E7, E8, C21 și C22 din Țiglina 1 şi CD1, CD2, CD3 și CD4 din zona Gării CFR vor beneficia de reabilitare termică, pentru care Primăria Galaţi tocmai a semnat contractele de lucrări cu fonduri europene.

Conform Primăriei, pentru blocurile E7, E8, C21 şi C22 de pe strada Regiment 11 Siret, contractul de lucrări se ridică la 5.951.038 de lei fără TVA, şi a fost semnat cu firma Davide Construct SRL. În cele 12 luni prevăzute pentru execuția lucrărilor se vor realiza: anveloparea clădirilor; termoizolarea casei scării cu polistiren extrudat; izolarea planșeului peste subsol; termohidroizolarea terasei; schimbarea tâmplăriei cu profile din PVC de culoare albă, cu geamuri termoizolante; schimbarea lămpilor de iluminat existente cu lămpi de iluminat tip LED; refacerea trotuarelor perimetrale. Pentru a crește eficiența energetică a unui număr de 320 de apartamente, valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 8.760.483 de lei.

Un alt contract de lucrări, în valoare de 5.892.178 de lei fără TVA a fost semnat cu Lemacons pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe CD1, CD2, CD3 și CD4, de pe strada Alexandru Davila. În cele 12 luni de execuţie a lucrărilor se vor realiza: anveloparea clădirilor; termoizolarea casei scărilor și a plăcilor peste subsoluri; termohidroizolarea teraselor; schimbarea tâmplăriei; înlocuirea învelitorii șarpantelor. Materialele folosite vor fi: lemn pentru astereala șarpantelor; țiglă metalică pentru realizarea învelitorii șarpantelor; tâmplărie PVC pentacamerală cu geam triplu pentru ferestre și uși; vată minerală bazaltică pentru termoizolarea fațadelor; polistiren extrudat și expandat pentru terase, soclurile fundațiilor și planșeele subsolurilor. Beneficiarii proiectului sunt 346 de locatari din cele 180 de apartamente. Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 8.120.191,28 lei.

Citit 3457 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.