Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
7 comentarii

Sancţiunea propusă pentru consilierul local PSD Gheorghe Bezman, care a lăsat o altă persoană să voteze în locul său, la şedinţa ordinară din 17 decembrie 2020, a stârnit dispute la recenta întrunire a aleşilor locali. Grupul USR PLUS a propus o pedeapsă cumulată pentru fapta consilierului PSD, dar social-democraţii au considerat că nu e cazul. Că nu sunt „jude şi călău”. Discuţia a degenerat, ajungându-se la microfoane tăiate şi ameninţări cu chemarea la ordine.

Exclus, timp de o lună, de la şedinţele Consiliului Local (CL) și ale Comisiei de specialitate din care face parte, aceasta a fost sancţiunea propusă de Comisia Juridică a CL pentru social-democratul Gheorghe Bezman. Acesta a lăsat o altă persoană să voteze în locul său nu mai puţin de zece proiecte de hotărâre.

Grupul USR PLUS a formulat un amendament prin care a propus mai multe sancţiuni cumulate: excluderea de la două şedinţe de plen şi de comisie, cu pierderea indemnizaţiei aferente, urmată de alte şase luni în care indemnizaţia să-i fie redusă cu zece la sută.

„Amendamentul dumneavoastră face un cumul de pedepse. Aşa cum ştiţi că sunt principiile, omul trebuie pedepsit o singură dată cu pedeapsa potrivită. Conform Codului Administrativ, există o comisie special constituită, în drept să se pronunţe cu privire la sancţiunea care i se cuvine”, a declarat preşedintele de şedinţă, viceprimarul PSD Sorin Enache.

Grupul USR PLUS, prin vocea lui Daniel Zinica, a argumentat că nici Codul Administrativ, nici Regulamentul CL nu specifică faptul că sancţiunile nu pot fi cumulate şi că nu este de acord cu sancţiunea Comisiei Juridice, în condiţiile în care consilierul Bezman „a adus o pată pe imaginea Consiliului Local”.

Amintind că grupul consilierilor PNL a descoperit şi sesizat fapta lui Bezman, consiliera locală Anamaria Hărăbor a intervenit: „Am studiat cu atenţie Codul Administrativ şi nu am găsit o pedeapsă pentru această abatere, semn că legiuitorul nici nu s-a gândit că se poate întâmpla aşa ceva. Drept pentru care noi vom propune o modificare a Regulamentului de organizare şi funcţionare a CL, care să prevadă sancţiuni şi pentru asemenea abateri care au deja un precedent”.

Gaz pe foc

„Putem să aflăm şi poziţia oficială a domnului Bezman în plenul Consiliului?”, a întrebat consilierul USL Cristian Chitaru. Viceprimarul Sorin Enache a replicat că tot ceea ce a fost de spus s-a spus şi că nu e cazul să se mai insiste, dar a acceptat să supună la vot amendamentul USR PLUS la vot. Amendamentul nu a trecut.

„O sancţiune atât de mică nici nu am cuvinte! Măcar aveţi bunul simţ şi cereţi-i colegului dvs să-şi ceară scuze!”, a exclamat Daniel Zinica. Reacţia preşedintelui de şedinţă a fost promptă: „Dacă mai proferaţi jigniri, vă tai microfonul! Eu nu v-am făcut lipsit de bun-simţ. Vă rog frumos păstraţi decenţa sau vă chem la ordin!”.

„Noi votăm aprobarea unei sancţiuni, nu suntem jude şi călău! Asta vreţi să impuneţi cumva? Că trebuie să răstignim pe cineva, pur şi simplu! N-are voie să greşească nimeni?!”, a intervenit consilierul local PSD Lucian Andrei.

În momentul în care consiliera PLUS Flavia Susnoshi Luca a întrebat dacă PSD a luat în considerare retragerea sprijinului politic acordat lui Bezman pentru acest fals, preşedintele de şedinţă a pus punct discuţiilor: „Este o problemă internă! Din acest moment întrerup discuţia, pentru că nu are nicio relevanţă. Cum ar fi să întreb grupul USR dacă a luat vreo măsură cu privire la faptul că dl Barna a fost dovedit penal?”.

Replica aleşilor USR, că Barna nu e consilier local nu l-a convins pe Enache: „Cred că s-a depăşit măsura. Nu sunt de acord cu discuţii politice în Consiliul Local”.

Pedeapsa lui Bezman a fost votată secret de 25 de consilieri, dintre care cinci au fost „împotrivă”.

Citit 2699 ori Ultima modificare Joi, 04 Februarie 2021 18:46

7 comentarii

 • postat de Viitor fost votat Luni, 08 Februarie 2021 22:09 5.13.148.*** Link la comentariu
  0
  2

  Sondajul arată că sunt 3-4 postaci de serviciu.
  Pentru ei nici 1+1=2 nu e adevărat. Adică e adevărat, dar ei trebuie să se execute.
  Jigo-dii !

  Raportează
 • postat de Pepene Vasile Luni, 08 Februarie 2021 14:04 5.13.253.*** Link la comentariu
  0
  5

  Inca o dovada ca legea e facuta pentru ,, fraieri,,

  Raportează
 • postat de viata pe balta Luni, 08 Februarie 2021 13:52 82.76.144.*** Link la comentariu
  0
  5

  pe langa faptul ca trebuia retras sprijinul politic, ce sanctiuni a primit / va primi cel care si-a insusit calitatea de consilier local?

  Raportează
 • postat de Denis Vineri, 05 Februarie 2021 14:41 82.137.8.*** Link la comentariu
  3
  10

  Mafia PSD isi face jocul...

  Raportează
 • postat de O Vineri, 05 Februarie 2021 12:12 188.24.196.*** Link la comentariu
  4
  8

  Bă, dar niște sancțiuni clare, ferme pentru procurorii șmecheri, pentru judecătorii...pentru toți aceștia care se cred DUMNEZEI și se joacă ei cu viețile oamenilor, dar bineînțeles și sancțiuni clare pentru șmenarii noi și liberi de aleși locali, județeni, parlamentari, președinte de cocioc național...pentru astea nu cereți sancțiuni, legi clare de sancțuonare? Sau vă roade grija doar când e vorba de lozinci Gî Gî Gî PSD! sau Gî Gî Gî PSD "e rele". Zburdă golănia pe la unii așa-zis aleși locali, naționali(mai ales prin Parlament), cu trompete cu limbaj și comportament de mahala, cu goarne, cu băgatul telefoanelor în ochii celorlalți, cu boxe... PENTRU ĂIA NU CEREȚI SANCȚIUNI ȘI LEGI CLARE DE SANCȚIONARE? SAU "VĂ ROADE GRIJA" DOAR ATUNCI CÂND E VORBA DE GÎ GÎ GÎ PSD?

  PENTRU GOLĂNIA ȘI BARBARISMUL, VANDALISMUL CELOR DIN STRADĂ CARE CRED ÎN MOD TEMBEL CĂ RUPTUL BORDURILOR ȘI ASVÂRLIREA LOR, INCENDIATUL COPACILOR, DISTRUGERILE CICĂ "E DREPTUL LOR DEMOCRATIC", PENTRU ĂIA CEREȚI LEGI, SANCȚIUNI CLARE...CEREȚI SANCȚIONAREA LOR?

  Sau ne revoltăm doar atunci când golănia e la bazgodiile dintr-un anume partid, iar la ceilalți pe care-i adulăm nouă ne facem că nu-i vedem, ne prefacem că plouă?

  De asta a ajuns societatea în mizeria în care a ajuns, fiindcă am avut fiecare din noi partipriuri.

  Raportează
 • postat de Viitor fost votant Vineri, 05 Februarie 2021 11:08 81.12.150.*** Link la comentariu
  3
  32

  Iar intreb: daca eu votam in locul mamei primeam si eu drept "pedeapsa", sa nu mai votez in turul 2?
  Nu prea cred. Sigur as fi avut dosar penal.
  Concluzia? Asa cum se considera statul paralel, asa si legile sunt la fel: paralele. Inegale.

  PS. Sunt tare curios cate "dislike-uri" voi primi.

  Raportează
 • postat de Gheorghe Silvestrovici Vineri, 05 Februarie 2021 01:39 5.13.234.*** Link la comentariu
  2
  29

  Cum explică consilerii PSD în fața cetățenilor din Galați votul fals prin absența la ședință a consilierului PSD Bezman Gheorghe?

  Disprețul PSD față de cetățenii Galațiului și față de lege este evident.

  Parchetul ar trebui să înceapă o cercetare penală, dacă legiuitorul Codului Administrativ nici nu a conceput o asemenea încălcare flagrantă a legii de către un ales al poporului.

  Sunt la fel de vinovați și consilierii PSD care nu l-au sancționat pe Măria Sa Bezman Gheorghe!

  Iar consilierii din opoziție ar trebui să nu mai participe la nicio ședință a Consiliului Local Galați!

  Degeaba se scrie în ziar?
  Nu pentru a fi corecți în primul rând cei care ne conduc, prin exemplul lor?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.