Patru asociaţii de proprietari se opun construirii unei grădiniţe

Patru asociaţii de proprietari se opun construirii unei grădiniţe
Locuitorii vor linişte şi spaţiu verde
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Grădinița care ar urma să fie construită cu fonduri europene pe strada Constructorilor nr. 18 C este respinsă de gălăţenii care locuiesc în blocurile din imediata vecinătate. Membrii asociaţiilor de proprietari 265, 266, 283 şi 288 cer Primăriei să găsească alt amplasament şi să lase spaţiul verde existent în perimetrul blocurilor C2, G2, H3, G3, C3.

La începutul săptămânii trecute, Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a predat amplasamentul de pe strada Constructorilor nr. 18 C, Ţiglina II, pentru construcția cu fonduri europene a unei grădiniţe pentru 160 de preşcolari. Locatarii zonei se opun însă!

Potrivit documentelor care ne-au fost transmise, miercuri, 17 februarie 2021, a fost înregistrată la Primăria Galaţi o adresă a Asociaţiilor de proprietari nr. 265, 266, 283 şi 288, susţinută de liste de semnături. „Nu suntem de acord cu amplasamentul ales pentru construcţia grădiniţei cu fonduri europene în această zonă. Aceasta presupune distrugerea spaţiului verde existent, folosit de locatarii de diferite vârste din zonă pentru recreere şi socializare”, este punctul de vedere al gălăţenilor semnatari.

Aceştia argumentează că amplasamentul ales face parte din spaţiul verde aferent blocurilor C2-G2-H3-G3-C3, care totalizează 189 apartamente. Mai arată că, la doar câţiva metri de terenul ales pentru noua grădiniţă funcţionează Grădiniţa cu program prelungit nr. 9, iar la nici o sută de metri, funcţionează, la parterul blocului B2, Grădiniţa cu program normal nr. 40. Gălăţenii afirmă că nu sunt atât de mulţi preşcolari în cartierul lor, din contră, sunt aduşi la cele două grădiniţe existente copii din alte cartiere.

Oamenii se tem de poluarea fonică 

„Amplasamentul ales face ca suprafeţele minime de distanţare între clădiri cerute de lege să nu fie respectate”, spun proprietarii. Aceştia se tem nu doar de poluarea fonică generată de şantier, ci şi de zgomotul pe care îl vor face copiii: „Vă informăm că în aceste blocuri locuiesc persoane cu vârste de peste 70-80 de ani care au probleme de sănătate şi au nevoie de linişte în propriile locuinţe. Specialiştii care au aprobat amplasamentul pentru noua grădiniţă nu au ţinut cont absolut deloc de zgomotul produs în mod normal de aceşti 160 de copii când se vor juca în curtea grădiniţei dotată cu leagăne, tobogane, standuri de joacă”.

„Aşteptăm o soluţionare favorabilă nouă privind schimbarea amplasamentului grădiniţei. În caz contrar vom folosi toate căile legale pentru a ne păstra acest spaţiu verde cu copaci. Considerăm că este un abuz de putere şi autoritate decizională (temporară) alegerea acestui amplasament - total impropriu, neadecvat şi greşit ales -  şi vă informăm că în situaţia în care nu găsim înţelegerea autorităţilor locale vom face apel la forumuri naţionale şi europene pentru a ne ajuta în soluţionarea acestui caz”, se arată în adresă.

Citit 8367 ori Ultima modificare Vineri, 19 Februarie 2021 00:28

38 comentarii

 • postat de corneliu
  Vineri, 19 Februarie 2021 21:17
  92.85.13.***
  Mutati mizeria aia de sediul politiei din oras. Arata ca un rahat sinistru si in curte faceti ceva frumos in ton cu liceul pedagogic!
  Politia nu are ce cauta in centru decat daca trebuie aparata de cetateni.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Gabi
  Vineri, 19 Februarie 2021 06:34
  95.76.32.***
  Daca tufe Primaria un parc acolo.... De intrebat cei de la Spicu ce e aia poluare fonica. O gradinita nu face mare zgomot, si oricum numai dimineata daca e putin. Doar santierul sa nu dureze ani ca o sa grabeasca mutarea unora catre alte lumi.
  7
  7
  Raportează
 • postat de Adrian
  Joi, 18 Februarie 2021 21:44
  89.39.81.***
  De ce se fac gradinițe in oraș? La tirighina nu se poate face? Sau in vale la auchan?)))) Orașul asta e așa pt ca locuitorii lui sunt așa
  7
  10
  Raportează
 • postat de UN CREDINCIOS SMERIT
  Joi, 18 Februarie 2021 20:05
  5.13.225.***
  PROPUNETI asociatiilor de locatari ca in locul gradinitei sa se construiasca o biserica ,terenul si banii fiind donati de catre stat....CE atatea gradinite si scoli,nu de acestea avem in primul rand nevoie!!!
  12
  11
  Raportează
 • postat de Lira
  Joi, 18 Februarie 2021 19:50
  5.13.129.***
  Ati defrisat paduricea si ati construit biserica, acum faceti in curtea bisericii gradinita .Gradinita langa gradinita ...De ce nu mai construiti un etaj la gradinita veche? Pe rondoul de trandafiri , la zarzar ati facut capela...
  5
  12
  Raportează
 • postat de membru din asociatia 266
  Joi, 18 Februarie 2021 18:22
  5.13.135.***
  Din punctul meu de vedere in articol trebuia precizat si numarul proprietarilor din cele patru asociatii mentionate care sunt in favoarea noii constructii. Asta ca sa se inteleaga ca in Tiglina Ii nu suntem toti " o apa si un pamant"! Interesant de stiut este ca cei ce au initiat si s-au ocupat de semnarea listelor cu cei care nu doresc gradinita de copii nu sunt pensionari, asa ca sa nu ne acuzam pe nedrept bunicii!
  7
  17
  Raportează
 • postat de mi-e sila
  Joi, 18 Februarie 2021 17:50
  90.95.146.***
  eu nu cred ca e intimplatoare asocierea a 4 asociatii de prop. cu un scop: acela de a bloca o constructie pentru copii nostrii. eu stiu, acolo e o mizerie de spatiu intre blocuri care a fost ocupata mult timp de garajistii ce acum isi toarna veninul, le e ciuda ca s-au darimat mizeriile lor. cred ca si apropierea aia de biserica a deranjat ceva persoane importante.
  faceti gradinita, e spatiu public si plantati in alt loc 100 de copaci. seniorii in loc sa-si vada de sanatatea si pensia lor au mari probleme de urbanism. somn usor si sa ne ajute bunul DUMNEZEU. ......pensionarii de la E7 au facut un iures de nu se mai poate cind s-a ridicat parcul din spatele blocului. acum stau pe banci si le e bine.
  10
  15
  Raportează
 • postat de Daniela
  Joi, 18 Februarie 2021 15:02
  5.13.135.***
  Nu mai dati vina pe pensionari, nu sunt ei de vina ci cei care au intocmit actele. Stim cu totii ca marea majoritate a pensionarilor nu aud bine, nu sunt bine informati si pot fi influentati usor.
  Deci, daca pensionarul nu aude nu poate fi afectat de o anumita poluare fonica si cu siguranta ei iubesc copiii si le doresc o viata mai frumoasa.
  Atentie, asociatiile vorbesc in numele locatarilor dar, nu cred ca toti locatarii de la asociatiile mentionate sunt impotriva acestui proiect.
  7
  16
  Raportează
 • postat de Mihaela
  Joi, 18 Februarie 2021 14:54
  194.105.20.***
  Acest parc a fost lasat in mod intentionat neingrijit.
  Autoritatile galatene nu cunosc notiunea de parc cu copaci, spatii verzi, arbori ornamentali care trebuiesc ingrijiti!! Priviti va rog catre orasele din vestul tarii ca de exemplu Timisoara, Arad, Oradea...unde nu s-a construit haotic si au amenajat numeroase parcuri si zone verzi. Mergeti in Brasov, Sibiu si luati exemplul acestora !
  Trebuie construite scoli, gradinite, spitale dar nu intre blocuri, la doar cativa metri de balcoanele si geamurile locatarilor!
  Boschetarii de care spun unii comentatori mananca in acest parc din pachetele pe care le primesc de la oamenii care fac pomeniri la biserica din apropiere! Drept multumire, arunca ambalajele pe unde apuca!
  Amenajati domnilor alesi un PARC in zona! Este nevoie sa respiram un pic de aer curat, sa ne bucuram de umbra copacilor in timpul zilelor canicalare de vara!
  Construiti ce doriti ,dar gasiti amplasamente adecvate! Nu ingramaditi constructiile una in cealalta
  Ne-am saturat de praf, betoane si zgomot! Vrem sa ne bucuram de natura in Tiglina II si nu numai!
  6
  20
  Raportează
 • postat de KDC
  Joi, 18 Februarie 2021 14:50
  89.137.227.***
  Solutii exista, vointa din partea celor alesi mai putin. Exemplu noua gradinita nr. 6 din Mazepa.
  La ce va fi buna inca o cladire daca va aparea o alta situatie pandemica si va trebui sa izolati copiii acasa? Ce facem cu cladirile existente, lasate in paragina? Nu li se poate gasi o destinatie utila cetatenilor sau nu aduc suficienti bani din programe de finanatare?
  Mi se pare mai important sa investesti bani in calitatea vietii cetatenilor orasului, intr-o zi copiii nostri vor ajunge la varsta cand poate isi vor dori sa iasa la plimbare cu nepotii lor, intr-un parc, o zona cu spatii verzi ingrijita sau intr-o zona ferita de poluare si trafic .
  3
  15
  Raportează
 • postat de petrescu maricica
  Joi, 18 Februarie 2021 14:17
  86.120.137.***
  Buna ziua.
  In esenta este vorba de salvarea unei zone verzi.Una dintre putinele ramase in Galati.Aceiasi zona peste care nici Biserica nu a reusit sa o ocupe in trecut.Cu siguranta avem nevoie si de gradinite si scoli dar de ce ar trebui sa fie construite toate doar in anumite zone?
  10
  16
  Raportează
 • postat de Cata
  Joi, 18 Februarie 2021 13:21
  5.13.132.***
  Dacă este într-adevăr necesar să facă două nu una, dar mă tem că se vor strânge 10 copii de diferite vârste și închideți dupa căteva luni din lipsă
  de copii, cred ca se urmărește sifonarea banilor .
  14
  24
  Raportează
 • postat de Mugur
  Joi, 18 Februarie 2021 13:02
  194.105.20.***
  Referitor la idea ca pensionarii,seniorii sunt conservatori si doresc liniste…

  Linistea este un bun castigat al celor ce muncesc si vin surmenati de la slujbe , nu doar al seniorilor.
  Nu ne opunem constructiei de gradinite, dar sa se faca acolo unde sunt spatii propice.
  Spre exemplu Gradinita nr.9 poate fi extinsa construindu-se inca 2,3 etaje din fonduri europene sau alte fonduri, existand deja o baza de joaca si sport moderna si foarte, foarte spatioasa (momentan avand o ocupare de 15%).
  Stresul fiind fundamentul multor boli fizice si psihice.
  In concluzie tinem la sanatatea noastra ,de care se pare alesii nostri nu prea mai tin seama si fac RABAT.

  Sanatate tuturor !
  10
  30
  Raportează
 • postat de Dan
  Joi, 18 Februarie 2021 12:51
  86.124.201.***
  DESFIINTAREA SPATIULUI VERDE PENTRU CONSTRUIREA UNEI A 3-A GRADINITE INTR-O ZONA FOARTE RESTRANSA, ESTE PRINCIPALUL MOTIV PENTRU CARE LOCUITORII DE AICI PROTESTEAZA! Pe langa acest motiv se mai adauga poluarea fonica si discomfortul creat de viitorul santier si de spatiile de joaca care vor fi foarte apropiate de blocuri.
  Locuitorii Galatiului se asteapta la amenajarea spatiilor verzi existente, asa putine cate sunt, nu betonarea lor si constructia cladirilor inutile! O modernizare a parcului existent, in genul parcului sahistilor din Tiglina 1, cu amplasarea catorva banci si mese de citit/sah si toaletarea arborilor deja existenti, nu cred ca este un efort foarte mare financiar.
  10
  31
  Raportează
 • postat de Ina
  Joi, 18 Februarie 2021 12:47
  85.120.166.***
  Se poate construi gradinita langa gradinita?
  Chiar ma intrebam cand o sa vad un frumos parc in acel loc.
  In plus, mentionez ca foarte putini din copiii care merg la gradinita care se afla deja in zona locuiesc in cartier.
  Astfel, as dori sa intreb ce se invoca, lipsa altui spatiu?
  In aceasta situatie, voi prefera sa ma mut din cartier. Copacii aveau rolul de a impiedica poluarea fonica, zona fiind inconjurata de strazi. De asemenea, ACOLO TREBUIA AMENAJAT UN PARC!

  Inteleg importanta unei gradinite, dar cred ca copiii trebuie sa beneficieze si de spatii de joaca.
  Si reiterez, pe ce temei se poate construi gradinita langa gradinita?
  8
  26
  Raportează
 • postat de Muraru
  Joi, 18 Februarie 2021 11:58
  62.231.94.***
  La câtă activitate mai au in urma bransarilor individuale la utilități, Asociațiile de locatari, teoretic,ar trebui desființate. Cred că părerea lor contează mai deloc.
  20
  15
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Joi, 18 Februarie 2021 11:24
  86.125.62.***
  Daca acel asazis spatiu verde era amenajat ,da era pacat sa-i dai alta destinatie dar asa ? In fostul centru de transfuzii din Tiglina 1 ,nu se poate face ,bine fara teren de sport .
  8
  22
  Raportează
 • postat de hahaha
  Joi, 18 Februarie 2021 10:44
  194.105.20.***
  Tinerii pot sa-i injurieze pe batrani, ca si ei vor ajunge batrani care nu vor fi respectati ci doar injuriati, si atuncea sa vedem, mai au argumente de tipul "doar viitorul conteaza" ! Incet, incet ne chinezarim cu totii (doar chinezii privesc doar inainte, ei nu au trecut !)
  9
  20
  Raportează
 • postat de Paula
  Joi, 18 Februarie 2021 10:26
  5.13.190.***
  E usor da arunci cu pietre in oameni de buna credinta! E usor sa faci caracterizari desuete cand nu te afli in situatia de fata.
  Aflati voi care va dati cu parerea ca acel spatiu verde e al primariei si ani de zile s-a facut curatenie de catre ADP, s-au curatat copacii si s-au plantat copaci chiar de catre locatari. Toate au fost in regula pana cand locul a fost lasat de izbeliste intentionat...ca sa para un loc abandonat ca un maidan! Asta pentru ce se avea in vedere de ani buni o constructie (cu dedicatie) care sa ridice laude primarului ("uite ce bun gospodar"), pe un maidan parasit intre blocuri. Au fost si leagane si balansoare si banci si chiar 2 mese de pig-pong. S-au vandalizat dar nimanui nu i-a mai pasat sa le repare. Mamicile se plimba cu carucioarele cu copii pe acolo pentru ca e umbra, nu sunt zgomote de masini si nici noxe. E singura gura de aer pe care o mai au locuitorii din zona.
  8
  27
  Raportează
 • postat de Gigi
  Joi, 18 Februarie 2021 10:14
  81.196.199.***
  Nu sunt impotriva construirii gradinitei desi locuiesc in zona. Insa, sa i se faca acces dn strada principala, Constructorilor pentru ca accesul din strada inspre viitoarea gradinita, in parcarea unde locuiesc este mereu blocat de masini de politisti sau cei care vin la politie.
  16
  9
  Raportează
 • postat de GIGEL
  Joi, 18 Februarie 2021 09:56
  81.196.199.***
  SI INCA O DATA tragem concluzia ca acest oras nu isi va mai reveni nicodata .cum se poate ca niste fosile comuniste sa decida viitorul copiilor copiilor nostri??????
  21
  15
  Raportează
 • postat de Danino
  Joi, 18 Februarie 2021 09:48
  86.124.201.***
  Domnule primar, parca anul trecut spuneati ceva despre lipsa spatiilor verzi, da? Acest parc, cu bunavointa domniei voastre, poate fi transformat intr-o zona superba de relaxare, cu banci, mese de citit si/sau de sah, la fel cum, la staruinta sahistilor, ati pus umarul la modernizarea parcului din Tiglina 1. Arborii sunt gata crescuti, trebuie doar toaletati, refacute aleile si montate banci si mese!
  Cat despre carcotasii care habar nu au sa dea "Buna ziua!" seniorilor care locuiesc in zona si sa se comporte civilizat ei si copii lor, sau cei care se dau mari iubitori de munte si natura si de fapt nu sunt decat niste Gigi-contra la tot ce li se intampla in viata, sa se abtina de la comentarii, stim cu cine avem de-a face. Nu e vorba doar de poluarea fonica, e vorba de acest spatiu verde care poate fi folosit pentru recreere de catre locuitorii din zona si nu numai!
  In alta ordine de idei, la câțiva metri de amplasamentul ales pentru vestita gradinita care se vrea construita cu fonduri europene, funcționează Grădinița cu program prelungit nr. 9, cu toate dotările necesare, inclusiv sală de sport (clădire separată în curtea grădiniței) iar, la mai puțin de 100 m, pe str. Constructorilor nr. 21 bl. B2, la parter, funcționează Grădinița cu program normal nr. 40, astfel încât nu se justifică desființarea spațiului verde pentru construirea unei noi grădinițe în zonă. Fie ea cu fonduri europene, cu interese personale (asa se aude prin sat ...), aceasta gradinita nu isi are rostul si locul aici! Altfel la Galati o sa se adevereasca expresia "Noaptea mintii ...!"
  10
  25
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 18 Februarie 2021 09:42
  81.196.55.***
  Dragi pensionari revoltați din cele 4 blocuri, un pic de răbdare că veți avea liniște, o liniște interminabilă.
  28
  14
  Raportează
 • postat de Cristi
  Joi, 18 Februarie 2021 09:29
  84.243.108.***
  Dar mosii suparati de ,,poluare fonica'', unde mama dracului isi duc nepotii la gradinita? Sa ne rugam ca Primaria sa nu bage in seama iubitorii de boscheti. Petec de verdeata sa caute in fata si spatele blocului, nu pe un hectar de teren. unde nu sunt proprietari Mergeti la tara dragi pensionari si luptatori aprigi ai asociatiilor de proprietari, acolo aveti verdeata suficienta.
  27
  14
  Raportează
 • postat de CD
  Joi, 18 Februarie 2021 08:50
  5.2.209.***
  Atata egoism manifestat de persoane in etate care ar trebui sa aiba griga si ntelepciune.
  Se tem de poluarea fonica, dar nu se gandesc ca sutele de copii care sunt la blocurile din imprejurime, nu au unde merge la camin sau la gradinita. Locurile la caminul din apropere sunt ocupate cu doi ani inainte, practic nu ai nici o sansa sa-ti inscrii acolo copilul. trebuie sa mergi cu el la privat tocmai in centru .
  Cunosc zona respectiva arata ca dupa bombardament, sunt betivani care stau pe mesele de tenis si injura, beau. Betivanii care urla acolo nu mai poluiaza fonic? Sa le fie rusine acelora care au semnat asa o mizerie ! O gradinita va ramane acolo zeci si zeci de ani, generatii intregi de copii vor merge acolo, iar ei care sunt trecatori prin viata, fiind pesionar sii au o varsta indraznesc sa ingradesca dreptul copiilor din zona sa merga la gradinita.
  Mai mare rusinea, mai vor respect din partea tinerei generaqtii! Urat.
  38
  39
  Raportează
 • postat de Razzy
  Joi, 18 Februarie 2021 08:46
  91.217.203.***
  Era de asteptat, blocuri vechi in zona pline de mosnegi senili, cu lipsa de ocupatie si cu prea mult timp liber pe care trebuie sa si-l ocupe cumva eventual prin reclamatii si motive de doi lei. Altminteri ne mai plangem ca nu e natalitate dar ei invoca mereu motivul cu varsta exact ca in cazul statiilor Transurb pe care le-ar dori eventual in fata usii apartamentului personal. Ce atatea discutii pt un teren amarat care nu are nici macar o banca unde sa te poti aseza iar ei mint cu nerusinare ca e loc de socializare. Sa se duca la forumurile nationale si europene, chiar as fi impresionat sa aiba habar sa faca un astfel de demers cand ei nu stiu sa-si faca un cont pe Ghiseul.ro ca sa-si achite taxele si impozitele anuale de stau ciorchine ca pingunii zgribuliti, la inceput de an in fata la Romarta.
  Dl Pucheanu, nu cumva sa bagati in seama astfel de specimene PSD-iste si sa demarati lucrarea conf. calendarului, mai ales ca sunt fonduri europene. Deja la 70-80 de ani se apropie de capatul de linie acest carcotasi comunisti si nu-i mai intereseaza de copiii ce vin din urma, exact ca in proverb: nici ei nu mananca nici pe altii nu lasa !
  38
  35
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Joi, 18 Februarie 2021 08:37
  82.76.159.***
  Un parc cu banci, copaci si flori este mult mai necesar decat construirea unei gradinite. Sunt doua deja, destul de aproape una de cealalta, in parc se pot plimba si bunicii si copii. Acele blocuri sunt atat de vechi, fara subsoluri, sunt locuite de oameni varstnici care, dupa cum se vede, nu mai au dreptul la nimic, nici la liniste, nici la o plimbare in parc, nici la pensii decente, singura lor vina fiind varsta inaintata. Cine a cerut sa fie construita inca o gradinita intre blocuri, nimeni, doar "alesii" au hotarat?!?
  26
  41
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 18 Februarie 2021 08:35
  62.231.94.***
  Nu trebuie sa se construiasca acolo nimic pentru ca nu trebuie betonat, pe rand, pana la ultimul petec de verdeata din oras, nu pentru ca nu pot dormi mosii si babele, si "socializa". Ei sa doarma dupa amiaza si cu geamurile inchise, dupa ce pleaca copiii acasa, nu acesta este argumentul. Tara asta nu este un sanatoriu pentru votanti. Ei sa mearga sa socializeze in acele foste puncte termice din oras care inteleg ca se transforma fie in biserci, fie in centre sociale pentru pensionari. "Socializare si recreere" inseamna in Galati garduri de lagar trase in fata blocului unde lumea are nevoie sa-si aduca aminte de origini, unde sa stea cateva ore pe zi cu sapa in mana pentru 2 trandafiri. Macar unul sa il faca Primaria o sala de sport de cartier ceva pentru copiii astia, ca altfel nu ii poti scoate din telefoane si etnobotanice... Nu va e ma frica de bataia lui Dumnezeu ? Cum ma, sa nu aiba voie copiii sa respire ca sa puteti voi dormi la pranz? Cum adica ma, " sunt adusi din alte cartiere" ? Ce sunt adusi ma, credinciosilor care va calcati in picioare la biserica si voi nu stiti cand si cine a inviat si cand dar mielul cu porcul nu-l confundati niciodata ? Ce aveti ma cu copiii, cand tara asta pierde sute de mii de oameni in fiecare an, familii intregi care pleaca afara cu totul si nu vor sa mai auda de Romania, si din motivul asta, ca Statul nu asigura gradinite si crese decente de atatia ani ? Da' cand s-au facut baterii de garaje si chioscuri si dughene care au mutilat fata orasului atatea zeci de ani, unde ati fost ma? Atunci nu va trebuia recreere si socializare ? Si recreere ? Au mai ramas in tara asta cativa copii rataciti si pe aia ii oropsiti ? Scade numarul copiiilor dramatic in fiecare an, romanii fug care pe unde vad cu ochii din tara asta si pe voi grija somnului de la pranz va chinuie ma ? De aia va dau in cap si va violeaza si se drogheaza in scara blocului, ca nimeni nu face nimic pentru ei, terenurile de sport de la scoli is incuiate ca de aia sunt, sa se pastreze, nu sa faca bietii copii un pic de miscare, de aia nu trebuie betonat spatiul verde din oras. Cand s-a facut supermarket peste bijuteria aia de stadion al Mehidului sau al cui era, unde erati ma ? Atunci nu era abuz cand s-a desfiintat ILEGAL un loc in care se putea merge dupa amiaza la un pic de miscare in loc de zacut in casa la televizor ( la alea cateva posturi tv la care va uitati voi ) sau in parc cu bidonul de bere la piciorul bancii ? Lasati copiii in pace smintitilor, ei sunt tot ce avem mai de pret pe lumea asta si trebuie sa facem tot ce putem pentru ei, o sa avem parte cu totii de "loc cu verdeata, fara intristare si suspin" mai devreme sau mai tarziu si vom socializa si ne vom recrea acolo. Pe vecie !
  24
  40
  Raportează
 • postat de micro_19
  Joi, 18 Februarie 2021 08:27
  91.216.52.***
  Cei de 70-80 de ani sa isi cumpere antifoane. Bashinile lor fac galagie mai mare decat copiii!....vrem gradinitie si scoli noi, dar sa le construim in alte cartiere.....atitudini romanesti!
  38
  30
  Raportează
 • postat de Vali
  Joi, 18 Februarie 2021 08:23
  82.76.132.***
  Este un oraș al viitorului sau al trecutului?
  Este trist ca și atunci când se dorește o dezvoltare unii sunt egoiști fără a gândi ca orice om se încarcă cu energie și încredere când vede inocenta și bucuria copiilor mici....
  24
  33
  Raportează
 • postat de gradi
  Joi, 18 Februarie 2021 08:12
  89.136.185.***
  Allo ,alo ,primarule
  Asta da dovada de toleranta.
  Cred ar trebui sa demolam toate gradi , ca face aia mici galagie.
  Padurea cu uscaciuni ar trebui redenumit carterul muncitoresc tiglina 2.
  30
  17
  Raportează
 • postat de ha,
  Joi, 18 Februarie 2021 08:06
  90.95.146.***
  locatarii au dreptate. unde s-a mai vazut cartier cu trei gradinite si nici o circiuma mai acatarii. inainte nu era nevoie pentru ca in garajele care erau pe actualul loc de agrement pentru virstnici mai gaseai cite o damigeana, o masa, scaune si un radio. si apoi mai e o problema mare: joaca copiilor ar putea sa deranjeze slujbele tinute la biserica ce ar fi foarte aproape........
  17
  26
  Raportează
 • postat de Gigica
  Joi, 18 Februarie 2021 08:05
  84.243.108.***
  Suprafete minime intre amplasamentele de condomin si cel pentru gradinita? Este o aberatie sa spui ca 30-50 metri este o suprafata minima! Daca acolo este o problema, atunci pe Faleza superioara, in zona dintre Tribunal si Complex Francezi cu extindere pana la Gradina botanica, ar fi necesara o re-expertizare cadastrala!!! Plus ca, amplasamentul respectiv vine in ajutorul tinerilor care au inceput sa repopuleze deja imbatranita Tiglina II...
  13
  25
  Raportează
 • postat de vader
  Joi, 18 Februarie 2021 08:03
  193.230.156.***
  Esti proprietarul LEGAL al terenului, doamna asociatie? Daca nu, la revedere, drepturile tale asupra terenului se cam termina. Cat despre aia de 70-80 de ani, mama sta inca in zona. Are 72 de ani dar nu am auzit-o sa se planga ca vrea liniste. Si nici pe altii de acceeasi varsta. Deci, manipulati.
  In alta ordiune de idei, am copilarit acolo si cunosc ce se intampla in acel spatiu verde: numai exemplare esuate. Inteleg ca vreti sa nu se construiasca. inseamna ca vreti ca acolo sa stea in contiunuare golani si ratati. E simplu, nu?
  24
  41
  Raportează
 • postat de Dani
  Joi, 18 Februarie 2021 07:56
  93.122.248.***
  Acel teren nu se poate numi spatiu de recreere si socializare.
  Asociatiile si proprietarii din zona nu au facut nimic pentru imbunatatirea spatiului
  Arata dezolant, e un dezastru
  Cei care se opun sunt niste batrani incapatanati cu ideii invechite care nu stiu sa se bucure de glasurile unor copii
  26
  39
  Raportează
 • postat de Carmen
  Joi, 18 Februarie 2021 07:44
  5.13.210.***
  Probabil cei de la primarie vor sa concentreze toti prescolarii intr-un loc, sa fie cunoscut locul ca "la gradinite", asa cum si pe Brailei se spune"la banci", ori la inelul de rocada exista "la popescu" ca sa stii ca acolo gasesti piese auto...
  23
  10
  Raportează
 • postat de Cristi
  Joi, 18 Februarie 2021 05:49
  89.137.228.***
  Se tem mai degrabă cei care mai au garaje și dughene în zona. E drept ca și golanasii care își fac veacul pe acolo au nevoie de un loc de manifestare, ei sunt însă delicați și nu deranjează așa cum ar face copii de grădiniță. Propun sa nu se facă, poate asa zona rămâne una din cele mai mizerabile din oraș, oricine poate veni sa se convingă. Se poate începe de la cele două baruri în paragina de la capătul străzii Constructorilor, pe urma zona cu Dragoș Roșu zona adiacenta Scolii 13 sufocata în continuare de garajele proprietarilor de la asociațiile amintite. De ce sa nu rămânem noi asa, în meltenismul anilor 90, protejam ce avem, grădinițe ne trebuie nouă?
  13
  41
  Raportează
 • postat de Natura inseamna viata
  Joi, 18 Februarie 2021 02:03
  89.137.230.***
  Este inadmisibil ca sa se construiasca gradinita pe spatiul verde! Avem un petec de verdeata intre blocuri si vreti si pe ala sa il distrugeti! Sa nu se aprobe asa ceva! Cine vrea gradinita cu siguranta gaseste o cladire abandonata pe undeva si care trebuie renovata. sunt destule cladiri goale in orasul asta care zac. Sunt n spatii unde se poate face o gradinita fara sa se mai distruga spatiul verde unde trebuie sa fie parc, flori, verdeata, pomi. Ne-am saturat de ciment si praf si betoane. Vrem sa respiram si sa ne bucuram de natura la noi acasa.
  28
  45
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.