Patru asociaţii de proprietari se opun construirii unei grădiniţe

Patru asociaţii de proprietari se opun construirii unei grădiniţe
Locuitorii vor linişte şi spaţiu verde
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Grădinița care ar urma să fie construită cu fonduri europene pe strada Constructorilor nr. 18 C este respinsă de gălăţenii care locuiesc în blocurile din imediata vecinătate. Membrii asociaţiilor de proprietari 265, 266, 283 şi 288 cer Primăriei să găsească alt amplasament şi să lase spaţiul verde existent în perimetrul blocurilor C2, G2, H3, G3, C3.

La începutul săptămânii trecute, Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a predat amplasamentul de pe strada Constructorilor nr. 18 C, Ţiglina II, pentru construcția cu fonduri europene a unei grădiniţe pentru 160 de preşcolari. Locatarii zonei se opun însă!

Potrivit documentelor care ne-au fost transmise, miercuri, 17 februarie 2021, a fost înregistrată la Primăria Galaţi o adresă a Asociaţiilor de proprietari nr. 265, 266, 283 şi 288, susţinută de liste de semnături. „Nu suntem de acord cu amplasamentul ales pentru construcţia grădiniţei cu fonduri europene în această zonă. Aceasta presupune distrugerea spaţiului verde existent, folosit de locatarii de diferite vârste din zonă pentru recreere şi socializare”, este punctul de vedere al gălăţenilor semnatari.

Aceştia argumentează că amplasamentul ales face parte din spaţiul verde aferent blocurilor C2-G2-H3-G3-C3, care totalizează 189 apartamente. Mai arată că, la doar câţiva metri de terenul ales pentru noua grădiniţă funcţionează Grădiniţa cu program prelungit nr. 9, iar la nici o sută de metri, funcţionează, la parterul blocului B2, Grădiniţa cu program normal nr. 40. Gălăţenii afirmă că nu sunt atât de mulţi preşcolari în cartierul lor, din contră, sunt aduşi la cele două grădiniţe existente copii din alte cartiere.

Oamenii se tem de poluarea fonică 

„Amplasamentul ales face ca suprafeţele minime de distanţare între clădiri cerute de lege să nu fie respectate”, spun proprietarii. Aceştia se tem nu doar de poluarea fonică generată de şantier, ci şi de zgomotul pe care îl vor face copiii: „Vă informăm că în aceste blocuri locuiesc persoane cu vârste de peste 70-80 de ani care au probleme de sănătate şi au nevoie de linişte în propriile locuinţe. Specialiştii care au aprobat amplasamentul pentru noua grădiniţă nu au ţinut cont absolut deloc de zgomotul produs în mod normal de aceşti 160 de copii când se vor juca în curtea grădiniţei dotată cu leagăne, tobogane, standuri de joacă”.

„Aşteptăm o soluţionare favorabilă nouă privind schimbarea amplasamentului grădiniţei. În caz contrar vom folosi toate căile legale pentru a ne păstra acest spaţiu verde cu copaci. Considerăm că este un abuz de putere şi autoritate decizională (temporară) alegerea acestui amplasament - total impropriu, neadecvat şi greşit ales -  şi vă informăm că în situaţia în care nu găsim înţelegerea autorităţilor locale vom face apel la forumuri naţionale şi europene pentru a ne ajuta în soluţionarea acestui caz”, se arată în adresă.

Citit 9113 ori Ultima modificare Vineri, 19 Februarie 2021 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.