(FOTO și VIDEO) Când vor intra pe trasee primele autobuze hibrid
Foto: Marian Calestru

(FOTO și VIDEO) Când vor intra pe trasee primele autobuze hibrid
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Imediat ce se vor încheia formalitățile de înmatriculare, primele două autobuze hibrid, sosite deja în Autobaza Transurb, vor intra pe traseele de transport public local. Conform Primăriei Galaţi, până la sfârșitul lunii iulie a acestui an, Solaris Bus&Coach SRL va trebui să livreze oraşului şi restul de 18 autobuze hibrid achiziţionate de municipalitate.

Primele două autobuze hibrid, din lotul de 20 contractate de Primăria Galaţi au ajuns în autobaza societăţii publice de transport local. Autobuzele model Urbino 12 Hibrid au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uși, au o capacitate de transport de minimum 90 de călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, spațiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranță, instalații de aer condiționat și încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalații pentru echipamentele de e-ticketing.

Şoferii Transurb sunt încântaţi. Spun că noile mijloace de transport se conduc foarte uşor, sunt stabile, iar prin modul în care sunt amplasate comenzile şi perspectiva faţă de trafic, oferă confort sporit şi siguranţă şoferului.

Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului. Noile mijloace de transport vor avea o garanție de trei ani, valoarea contractului încheiat cu Solaris Bus&Coach SRL fiind de 33.600.000 lei fără TVA.

Directorul SC Transurb, Mihai Cadinoiu, estimează că în două săptămâni ele vor putea intra pe traseele de transport public local. Graţie noilor hibrid vor fi retrase din circulaţie autobuzele foarte vechi.

Vestea bună este că înnoirea parcului auto al Transurb va continua: "Nu ne vom opri aici cu achiziţia de mijloace de transport. În mai puţin de doi ani, putem vorbi de peste 80 de autobuze şi troleibuze noi. N-am luat în calcul şi tramvaiele care urmează să ajungă. Am optat pentru achiziţia de autobuze hibrid ca etapă intermediară spre trecerea totală către transportul electric. E necesară o investiţie suplimentară pentru ca autobuzele electrice să poată circula în Galaţi", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Citit 3041 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2021 21:57

7 comentarii

 • postat de Amalia
  Joi, 25 Februarie 2021 18:03
  188.24.196.***
  @ calator

  Pe bune? Voi sunteți bine, sănătoși?
  Băi nene, băiete sau ce n-aiba oți mai fi voi... Ți-a scris clar stimabila autoare a articolului la care comentați aiurea că atâta știți voi...sunt 20 de autobuze hybrid. Voi sunteți chiar penibili... Voi veșnic nemulțumiții sunteți de un ridicol ieșit din comun.
  Ai citit articolul înainte să comentezi aiurea? De asta nu ați avut niciodată nimic bun construit în orașul ăsta...din cauza unora dintre voi care faceți parte din specia sinistră ce popu lează acest oraș. La voi, în cazul vostru nu mai e vorba de pro stie ci e vorba de ticăl oșie. Bre stimabile călător du-te unde oi vedea tu cu ochii numai lasă-ne, nu rămâne tu în orașul ăsta că nu-i de tine. Bre, stimabile călător, ți-a scris clar doamna autoare a articolului, ți-a scris negru pe alb că e vorba de 20 de autobuze hybrid achiziționate de primăria GALAȚI, dar voi tot timpul cu râca. Bre, iar până acum unde draq ai trăit? Cumva în peșteră? În munți ai trăit stimabile? Păi în ultimii ani, primăria GALAȚI a tot achiziționat mijloace de transport noi, moderne... Dar este că voi o faceți în mod voit pe proș tii, vă prefaceți că nu vedeți, vă prefaceți a fi chiori, probabil din cauza coloraturii politice a celui ales de care nu vă convine vouă? Pentru voi oare mai există remediu, vreun leac pe Lumea asta? Apoi vă mai și mirați ca scelerații de ce nu ați avut de atâta amar de timp, de veacuri bune nimic bun, nimic decent, nimic modern în acest oraș. Iată răspunsul...fiindcă problema erați tocmai voi, popvlație băștinașă, locală gălățeană care vociferează și cârâie, bagă strâmbe la orice s-ar face bun sau la orice s-ar încerca măcar a se realiza, construi în GALAȚI. Dar voi nu vreți emancipare, fiindcă pentru voi e mai bună starea actuală în care vă aflați, de vid,în unele privințe. Nimic nu vă place, nimic nu vă convine.

  Poate doar băsiștii, pedeliștii "reformați" din "NOUL" PDL(PNL) să vă convină, să vă fie pe plac.

  Și apropo... Ai tăi preferați, pe care-i tot adulezi și-i susții tu, matale de ce nu au făcut nimic în zeci de ani(că tot ziceai că "trebuiau făcute cu mult timp în urmă")...?

  A,nu cumva din cauză că voi tot timpul îi votați pe scelerații care se ocupă cu alte treburi, de genul băgatului telefonului în ochii celorlalți, boxe, circ golănesc...și asta, circul ăla grotesc pe care-l practică ai voștri, circ pe banii voștri, pe funcțiile pe care voi i-ați trimis prin vot. Ăia preferați de voi în loc să muncească pentru popor, pentru români pe funcțiile/posturile alese ei fac circ și asta pe baniivoștri ai celor ce i-ați votat. Dar bineînțeles că probabil voi îi votați pe ăia care în loc să muncească ei aleșii voștri se ocupă cu hulitul și cu înjuratul PSD-ului...iar apoi tu, voi ce i-ați votat pe ceilalți vă mai și mirați că "e prea puțin realizat"(deși scrie clar autoarea articolului că e vorba de 20 de autobuze hybrid(nu de două - sau poate că vroiai tu să ne zici că tu eraimai bun decât cei ce lucrează în fabrica respectivă, tu fiind vreun Hercule care ai fi construit 20 de autobuze așa rapid doar pocnind din degete).

  Bre nea călătorule... E vorba de 20, bre... 20 de autobuze hybrid. Că abia au venit 2 din cele 20 comandate, asta-i altceva. Și pe deasupra care naiba e puțin...fiindcă nu rezolvă problema transportului public? Bre, stimabile, unde ai trăit până acum? În vârf de munte? În vârf de băț, de plop?

  Astea 20 de autobuze hybrid(2 sosite acum, iar restul de 18 sosesc până în iulie așa cum scrie în articol). Iar astea 20 de autobuze hybrid se adaugă la toate autobuzele(vreo 40 de un tip), minibusele, troleibuzele noi achiziționate în ultimul timp, în ultimii ani.

  Ai tăi preferați, adulați ai tăi ce au făcut "bun" în afara faptului că s-au tot ocupat cu altecele, cu hulitul și cu înjuratul PSD-ului(probabil ceea ce ți-a plăcut ție ca și comportament, ca și atitudine), în loc să muncească pentru comunitate. Poate că e mult prea puțin și mult prea târziu după mintea ta, în capul dumitale...dar asta și din cauza celorlalți pe care i-ai susținut și i-ai votat mereu dumneata,în loc să le impui favoriților dumitale pentru votul tău, dumneata probabil te gudurai când cei aleși de tine se ocupau să-i înjure pe ăia din PSD.

  Ia mai caută prin articolele acestui ziar, site și citește cu atenție...să vezi că sunt 20 de autobuze hybrid, vreo 40 autobuze, parcă vreo 10 minibuse și urmează să completeze transportul local gălățean și cu 18 tramvaie noi, moderne. Preferații dumitale ce au făcut? Sau ai dumitale sunt ocupați să născocească următoarea "senzație"(pentru voi), tip "plăcuțe suedeză" la care să vă gudurați voi? Că a văzut lumea că tipul acela de comportament, de atitudine vă place. Interesele pitice personale când le veți lăsa deoparte stimate cetățean "calator"? Dar voi, unii gălățeni ați demonstrat mereu că nu știți(și nici nu vreți) să țineți cu propriul oraș GALAȚI(cu modernizarea și cu dezvoltarea sa), indiferent de cine ar conduce orașul(indiferent de culoarea sa politică). Așa au trecut proiecte mari de infrastructură, de modernizare, pe lângă orașul nostru, ocolind mereu GALAȚIUL.

  Dar zici dumneata că e mult prea puțin("2 autobuze noi" ) și mult prea târziu("trebuiau făcute cu mult timp în urmă"). Păi dacă acum v-ați trezit să vă dați seama de această realitate, atunci, data vitoare la următoarele scrutinuri ele vei vota cu mai multă atenție și le vei impune preferaților dumitale, prin vot, să nu se mai scălămbăie prin/pe funcțiile alese ci să muncească, să facă pentru oraș, să modernizeze orașul și să ridice nivelul de trai al comuității locale gălățene. Circul aleșilor(oricum s-ar numi ei) prin Parlament, pe la Președinție, prin Consiliele Locale, prin Consiliile Județene, prin funcțiile/posturile europarlamentare...nu-și are rost circul, scălămbăiala aia, golănia aceea cu telefoanele, cu boxele... Nu credeți?
  0
  0
  Raportează
 • Miercuri, 24 Februarie 2021 12:31
  78.96.82.***
  Pentru cațavencu și anonimul care se adresează mie... luați cu cât mai multă lămâie, patrupezi mononeuronali care aduc bățul stăpânilor "de driapta"! :D

  Totodată, având domni cu viziune precum Ionuț PUCHEANU și Costel FOTEA, orașul și județul Galați nu vor mai fi în veci gestionate de ăia "de driapta"! :D
  2
  2
  Raportează
 • postat de Caţavencu
  Marți, 23 Februarie 2021 15:53
  81.12.149.***
  Când toate oraşele din ţara asta care se respectă sunt dotate numai cu autobuze hybrid sau electrice, noi abia acum învăţăm cum funcţionează acestea! Ăsta a fos managementul de la Transurb...

  @ UBSD (Una Bucată Social-Democrat):
  Măi băiete, eşti ridicol cu postările tale! Cu cât te plătesc ăştia de la Ciuma Roşie pentru balivernele spuse?
  Mai bine semnai UBSD = Un Băiat Slugarnic Derbedeilor !
  5
  5
  Raportează
 • postat de pt UBSD
  Marți, 23 Februarie 2021 15:17
  213.218.53.***
  Ca sa.i simpatizezi pe cei de la PSD in anul 2021, (psd= o boala infectioasa si ceva contagioasa,
  care inca mai mananca din Romania de peste 30 de ani) trebuie sa fii ori extrem de batut in cap si lipsit de neuroni (ex: cetateni vulnerabili gen pensionari, asistati social, cei cu maxim 4-8 clase, ecc) ori sa ai vreun interes direct pt ca de fapt tu beneficiezi de anumite avantaje din partea lor(financiare, politice, etc,,,adica functie publica buna, afaceri cu ei, s.am.d..)...iar dupa mine, cred ca esti varianta nr.2....in curand o sa mai ramaneti voi in tara asta, voi impreuna cu pensionarii si cei carora nu le prea place munca...
  6
  5
  Raportează
 • postat de calator
  Marți, 23 Februarie 2021 14:58
  78.96.59.***
  Cu doua autobuze nu se rezolva problema transportului urban din oras. Se exagereaza cu laudele pe niste treburi de rutina care trebuiau facute cu mult timp in urma.
  2
  6
  Raportează
 • Marți, 23 Februarie 2021 10:14
  95.76.3.***
  Mă bucur foarte tare. Pe lângă faptul că avem un primar gospodar, bineînțeles social-democrat, au loc nenumărate schimbări în municipiu. Iar cu fiecare schimbare, cu fiecare lucru de calitate adus (precum autobuzele hibrid de mai sus), li se dă cu o teslă imaginară celor din opoziție, fie politicieni sau simpatizanți... Erau unii acum câteva săptămâni, atât aici, cât și pe feisbucilic, care încercau să bage bățul prin gard spunând că S-AU PĂPAT banii pentru autobuzele hibrid, iar acestea nu au mai ajuns... Foarte trist când nu ești în stare nici măcar să numeri pe degete ca lumea!

  Țineți-o tot așa, domn primar! Va veni ziua când veți câștiga alegerile cu 90-95%! :D

  #PUCHEANU2024
  23
  8
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Marți, 23 Februarie 2021 07:49
  82.76.159.***
  Dupa ce vor lua foc vechiturile care inca mai circula pe trasee.
  9
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.