(FOTO și VIDEO) Când vor intra pe trasee primele autobuze hibrid
Foto: Marian Calestru

(FOTO și VIDEO) Când vor intra pe trasee primele autobuze hibrid
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Imediat ce se vor încheia formalitățile de înmatriculare, primele două autobuze hibrid, sosite deja în Autobaza Transurb, vor intra pe traseele de transport public local. Conform Primăriei Galaţi, până la sfârșitul lunii iulie a acestui an, Solaris Bus&Coach SRL va trebui să livreze oraşului şi restul de 18 autobuze hibrid achiziţionate de municipalitate.

Primele două autobuze hibrid, din lotul de 20 contractate de Primăria Galaţi au ajuns în autobaza societăţii publice de transport local. Autobuzele model Urbino 12 Hibrid au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uși, au o capacitate de transport de minimum 90 de călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, spațiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranță, instalații de aer condiționat și încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalații pentru echipamentele de e-ticketing.

Şoferii Transurb sunt încântaţi. Spun că noile mijloace de transport se conduc foarte uşor, sunt stabile, iar prin modul în care sunt amplasate comenzile şi perspectiva faţă de trafic, oferă confort sporit şi siguranţă şoferului.

Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului. Noile mijloace de transport vor avea o garanție de trei ani, valoarea contractului încheiat cu Solaris Bus&Coach SRL fiind de 33.600.000 lei fără TVA.

Directorul SC Transurb, Mihai Cadinoiu, estimează că în două săptămâni ele vor putea intra pe traseele de transport public local. Graţie noilor hibrid vor fi retrase din circulaţie autobuzele foarte vechi.

Vestea bună este că înnoirea parcului auto al Transurb va continua: "Nu ne vom opri aici cu achiziţia de mijloace de transport. În mai puţin de doi ani, putem vorbi de peste 80 de autobuze şi troleibuze noi. N-am luat în calcul şi tramvaiele care urmează să ajungă. Am optat pentru achiziţia de autobuze hibrid ca etapă intermediară spre trecerea totală către transportul electric. E necesară o investiţie suplimentară pentru ca autobuzele electrice să poată circula în Galaţi", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Citit 3671 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2021 21:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.