Modificările atribuţiunilor ANI – maximă urgenţă

Modificările atribuţiunilor ANI – maximă urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am reuşit să aflăm de la deputatul conservator gălăţean Bogdan Ciucă (FOTO) mai multe amănunte din culisele întâlnirii de luni de la Cotroceni a grupului PSD-PC cu preşedintele Trăian Băsescu.

Purtătorul de cuvânt al PC a luat parte la întâlnirea care a avut loc la iniţiativa preşedinţiei  pe tema deciziei Curţii Constituţionale referitoare la neconstituţionalitatea unor dispoziţii ale Legii de organizare şi funcţionare a Agenţei Naţionale pentru Integritate (ANI).

Astfel, am aflat că, pentru prima dată, toate părţile implicate, influenţate de gravitatea situaţiei, au colaborat pentru ca  modificările să treacă în maxim zece zile prin Parlament.

Contextul este acela că România este monitorizată de UE la capitolul Justiţie, în plus, nerezolvarea problemelor poate afecta intrarea României în zona Schengen, ne-a precizat deputatul Ciucă.

Chiar dacă la început, în timpul întâlnirii de la Cotroceni, au fost înţepături, în special între preşedintele PSD Victor Ponta şi preşedintele Băsescu, după plecarea presei din încăpere atmosfera a fost relaxată, s-au făcut chiar şi glume, ne-a dezvăluit parlamentarul.

Reprezentanţii celor două partide au căzut de acord să nu „ţină” documentele prea mult în Camera Deputaţilor, camera decizională urmând să fie Senatul, şi să încerce să urgenteze lucrările.

Parlamentarul gălăţean a venit cu câteva propuneri, printre care publicarea averilor fără date de identificarea locului unde sunt depuse, pentru a oferi siguranţă proprietarilor, datele complete putând fi însă oferite Justiţiei.

Citit 1175 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.