Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
8 comentarii

Societăţile publice de interes local - Transurb, Gospodărire Urbană, Administrația Piețelor Agroalimentare, Industrial Parc şi Zona Liberă - au, începând de miercuri, 24 februarie, administratori provizorii noi, numiţi prin votul secret al aleşilor locali. Foştii membri ai Consiliilor de Administraţie (CA) au demisionat ori au fost revocaţi. Interesant este că unii dintre "demisionari" se regăsesc acum ca administratori provizorii la alte societăţi sau chiar la aceleaşi! Important este că noile CA-uri sunt reduse numeric.

Schimbarea Consiliilor de Administraţie ale societăţilor de interes local, reprezintă deja o tradiţie strâns legată de modificarea majorităţilor politice în Consiliul Local. Noutatea o reprezintă, aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", reducerea numerică membrilor CA, de la şapte la cinci, în cazul Transurb, Gospodărire Urbană şi Administraţia Pieţelor, respectiv, de la cinci la trei, în cazul Industrial Parc şi Zona Liberă. Diminuarea cu 30 la sută a numărului membrilor CA s-a făcut la iniţiativa primarului Ionuţ Pucheanu.

Cine-i "recomandă"?

Nu, nu "vocea şi talentul lor", ca în celebra replică din seria "B.D." ("Brigada Diverse”), ci PSD, pentru că, potrivit datelor noastre, PNL, USR şi PLUS nu au făcut propuneri pentru aceste CA-uri.

Oficial, conform documentelor, noii administratori provizorii au fost "recomandaţi" de Comisia de evaluare şi selecţie, formată din viceprimarul PSD Sorin Enache - preşedinte, Nicolae Costache, Elena Victoria Chicoş, Nicoleta Daniela Holban şi Teofana Toporău. Conform proceselor verbale, comisia a verificat îndeplinirea condiţiilor de calificare şi experienţă profesională pentru ocuparea acestor posturi. Din păcate, nu vă putem spune nimic despre calificare şi experienţă, pentru că nu au fost făcute publice CV-urile sau alte date despre cei numiţi. Noile CA-uri au fost votate cu câte 15 voturi "pentru".

Transurb

Noii administratori provizorii în CA Transurb sunt: Tincuța Tercu-Găvan, Ionuț Bordeianu, Claudiu-Eduard Zlătaru, Nicușor-Daniel Oprea şi Georgel Mihu.

Dacă Zlătaru a fost, în mandatul trecut, unul dintre consilierii personali ai primarului Ionuţ Pucheanu, despre Tincuța Tercu-Găvan trebuie să aflaţi că a fost membră în CA la Administraţia Pieţelor, dar a demisionat.

Gospodărire Urbană

La Gospodărire Urbană, noii administratori provizorii sunt: Cătălin Cojocaru, Cicerone Lupu, Simona-Gabriela Homner, Relu Marin şi Sorin-Laurențiu Vrămuleț.

Despre Cicerone Lupu, trebuie să ştiţi că a făcut parte şi din vechiul Consiliu de Administraţie, post din care a demisionat, iar Simona Homner este soţia fostului consilier local PSD Gelu Homner.

Administraţia Pieţelor

Noul CA al societăţii Administrația Piețelor Agroalimentare este format din: Elena-Aura Macovei, Marian Profir, Rodica Magearu, Constantin Olaru şi Octav Buțurcă.

Precizăm că Macovei a făcut parte şi din vechiul CA, din care a demisionat. Iar Rodica Magearu ar fi, conform datelor noastre, mama directorului Gospodărire Urbană, Dragoş Magearu.

Industrial Parc

Nimic nou la Industrial Parc SRL. Trecând peste faptul că societatea nu are ce să administreze, pentru că parcul industrial este în litigiu, noul CA este format din aceiaşi Cristian Udriș, Marian Mihai şi Claudiu Brînzan. Foşti membri ai CA, aceştia demisionaseră.

Zona Liberă

Noii administratori provizorii în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Galați sunt Sergiu Matei Roșca - reprezentant al autorității publice tutelare, Daniel Alexandru şi Cristian Udriș.

Conform datelor noastre, Sergiu Roşca este fiul fostului deputat PSD Lucreţia Roşca.

Durata mandatelor noilor administratori este de patru luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum şase luni.

Citit 4151 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Februarie 2021 00:14

8 comentarii

 • postat de Un observator. Vineri, 26 Februarie 2021 12:34 89.137.138.*** Link la comentariu
  2
  9

  Pleaca ai vostrii,vin ai nostrii sau ne rotim intre noi,pentru ca suntem la putere,pe plan local !
  Cu ce proiecte ?Nu conteaza !

  Raportează
 • postat de ariciul Vineri, 26 Februarie 2021 11:13 89.39.81.*** Link la comentariu
  3
  26

  Da di ci sunt provizorii?adica au impartit mandatul asa incat sa treaca toti prin posturile alea?Mi se pare nooormal,unii mananca gogosi apoi vin cei care ling tigaia ,pentru cei care urmeaza sa faca alte gogosi,poate or fi tot ei ,se va face rotirea cadrelor ,si da doamne bine si la vara ploaie ca iar gogosi si de lins tigaia.

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Vineri, 26 Februarie 2021 10:20 86.124.200.*** Link la comentariu
  4
  34

  Deci la unii s-au scimbat doar posturile ,altii au revenit ,s-au mai pus un fiu ,o sotie e.t.c. si gata. Un mare fas. Tot inainte tovarasi !

  Raportează
 • postat de Investitor Vineri, 26 Februarie 2021 09:35 86.124.126.*** Link la comentariu
  4
  34

  La vremuri noi, dar la fel de sumbre, tot ei.
  Bravos, monșer.

  Raportează
 • postat de Alexutz Vineri, 26 Februarie 2021 09:28 5.2.205.*** Link la comentariu
  5
  38

  Frumos tareeeee.......
  "Din păcate, nu vă putem spune nimic despre calificare şi experienţă, pentru că nu au fost făcute publice CV-urile sau alte date privind despre cei numiţi." Adica putea fi numit si unul de pe strada ca nu stia nimeni.
  Iar in rest ori mutati dintr-o parte in alta ori......sotia, mama, fiul, etc.

  "Simona Homner este soţia fostului consilier local PSD Gelu Homner."

  "Iar Rodica Magearu ar fi, conform datelor noastre, mama directorului Gospodărire Urbană, Dragoş Magearu."

  "Conform datelor noastre, Sergiu Roşca este fiul fostului deputat PSD Lucreţia Roşca."

  Sa luati cu paine......

  Raportează
 • postat de Gaga Vineri, 26 Februarie 2021 08:16 188.24.254.*** Link la comentariu
  5
  24

  Singuru lucru de luat in seama , facut de ACTUALII liberali, este ca nu au participat, la aceasta golaniei a ciolanului, scornita si practicata de cei ce ticluesc de treizeci de ani, demolarea pe toate planurile, a orasului candva si a targului ce a ajuns galatiul.gaga

  Raportează
 • postat de Marius Vineri, 26 Februarie 2021 08:04 89.136.4.*** Link la comentariu
  4
  29

  Au redus numarul de membri din CA (asta era necesar pentru ca oricum stau de forma) si l-au crescut pe cel de sefi si alte posturi fara rost (locuri bine platite pentru sustinatori).
  Pentru muncitori nu mai sunt bani.

  Raportează
 • postat de ADERIN Vineri, 26 Februarie 2021 00:27 5.13.254.*** Link la comentariu
  6
  55

  Taci ca astia sunt mai noi si trebuie sa isi umple si ei sacul si dupa vro 2, 3, 5 luni : " atata am putut sa fac ...", " nu am avut cu ce sa fac deoarece cei dinaintea mea au gestionat defectuos ....". " eu am incercat sa schimb cate ceva sa aduc pe calea de plutire , dar daca nu se vrea, ...." etc.etc, etcc.
  Nuuu, daca mai stiti lozinci de genul tst.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.