Stimulent financiar pentru nou-născuţii gălăţeni

Stimulent financiar pentru nou-născuţii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Un stimulent financiar în cuantum de 1.000 lei net/ copil nou-născut ar putea fi acordat de către Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Galaţi, dacă aleşii locali vor fi de acord. Un proiect de hotărâre în acest sens a ajuns deja la avizarea comisiilor Consiliului Local.

Conform documentelor, scopul acordării stimulentului financiar este acela de a oferi un sprijin familiilor cu domiciliu în municipiul Galaţi pentru îngrijirea, creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor. Pentru a fi acordat este obligatorie îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: cel puțin unul dintre părinți/ părintele singur să aibă domiciliul stabil pe raza municipiului Galaţi de cel puțin un an înainte de data nașterii copilului; nașterea copilului să fie înregistrată la o maternitate din cadrul unităților sanitare de pe raza municipiului Galaţi; cererea pentru acordarea stimulentului să fie depusă în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data nașterii copilului; solicitantul să nu aibă datorii restante la bugetul local.

Dreptul la stimulent financiar se aprobă prin dispoziţia primarului, după verificarea de către Direcţia de Asistenţă Socială a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate şi se acordă începând cu luna următoare depunerii cererii.

Citit 3553 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Martie 2021 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.